[]

akademik yardım

iyi akşamlar,

erasmusum ve malumunuz erasmus öğrencileri pek sınav olmuyor yerine sunum ve 8-10 sayfalık essay ya da paper ne zıkkımsa ondan yazıp not alıyorlar.

bendenizin de avrsaya ülkeleri hakkında karşılaştırmalı bir konu seçmesi gerekiyor. yani ekonomi, askeri konu daraltması yok. iki avrsaya ülkesi karşılaştırılacak. kazakistan, tacikistan bunların ekonomileri hiç de umrumda olmadığı için ben konu bulamadım.

sonra aklıma kazakistan-azerbaycan karşılaştırmasını dil üzerinden yapmak geldi. yani kazaklar da köken olarak türk neden dilleri farklılaştı gibisinden bi şey yapabilir miyim? diye soracaktım. azeriler neden daha az asimile olmuş mu desem yoksa? şimdi burda kaç tane kazak gördüysem rus milli takım forması giyiyor amma azeriler daha türk gibi takılıyor. bunları anlatmak istiyorum ama ne yapsam bilemedim yardıma muhtacım.

sovyetlerin dil politikaları ve bu insanlar üzerinde kurduğu baskı neticesinde dillerini, benliklerini kaybettiler diyebileceğimi düşünüyorum ama bu yeterli değil sanki. ve kendime çıkış noktası olarak soru bulamıyorum. yani bunu soruya çevirip tartışmadığım zaman da hoca kabul etmiyor. işte böyle arada kaldım. bu konu çok mu sikko yoksa?

avrasya üzerine konu önerisi de kabul edilir. ben ne yapayım? 10 günüm var yazıp teslim etmek için. dil üzerine gidersem hangi anahtar kelimeleri kullanayım. soviet union language policy in central asia şeklinde yaptığım aramalardan başka aklıma bi şey gelmedi. imdat sevgili kullanıcılar. teşekkür ederim.

 
kazak biriyle konusmustum bikac sene once. sovyetler ilk geldiklerinde dillerini bozmak icin ellerindne geleni yapmislar, okulda rusca filan okutulmaya baslanmis. boyle boyle giderek de asimile olmaya baslamislar adamlar. su anda genclerin cogu kazakca bile bilmiyor, oran %60 rusca %40 civari kazakca demisti arkadasim. tabi elimde herhangi bir kaynak yok bu konu ile ilgili.

bu konu ile Russification diye bir kelime buldum, bilmiyorum isine yarar mi.
  • fakyoras  (28.05.14 21:14:13) 
kazakistanın yüzölçümü falan türkiyeden büyük. nüfusunu falan googlelamadım ama türkiye kadar olmasa da azerbaycandan fazla olduğu kesindir. azerbaycan'da petrol var, azerbaycan'ın güzel bi kısmı (karabağ), rusya destekli ermenistan işgali altındaydı en son durum ne bimiyorum. ama hala öyle sanırım. devletin başı ülkenin sahibi gibi bi şey. polis devleti başka bi şey değil. www.cumhuriyet.com.tr alkislarlayasiyorum.com azerbaycan halkının ülkesi için savaşacağını sanmıyorum, ülkede rüşvet kol geziyor, gücü gücü yetene. devlet doğru düzgün maaş bile vermiyor. ülke petrol gelirleriyle dönüyor.. sürekli bi işgal korkusu var. olası bir saldırı anında, türkiye'den yardım alabilmek için bizle arayı iyi tutuyorlar. bir de tabi devlet siyaset olarak türkiye sempatisi pompalıyor, yoksa azerbaycan vatandaşının kalbinde rusya sempatisi var. geçmişi unutmak mümkün değil. ben tr cumhurbaşkanı falan olsam çoktan topraklarımıza katmıştım azerbaycanı. biz katmazsak putin katacak.. gerçi biz varken katamaz. sonuçta "kardeş ülke". işin mezhep boyutu da var. oraya girmeyeyim.

kazakistanın böyle dertleri yok. uzay üssü falan bile var adamların. zaten çok acayip bi coğrafya. sscb sonrası başkanlık sistemini de kurmuşlar. temiz. zaten kazakların tipik görünümlerinden dolayı kazak olmanın haricinde bir ırka mensubiyet arayışları da olacağını sanmıyorum. tarih kitaplarında türkiye'de yaşayanlar aslında kazaktır diye okutuyo olabilirler.

dil olayına burdan yardım gelmez. sen google falan araştırıp karambol bilgi yığını kültür ve medeniyet adı altında itele. sınıfta kazak yoksa, bilemediğin şeyleri uydurmaktan kaçınma.
  • vfgerty  (28.05.14 21:19:06) 
sınıfta kazak yok ama namussuz hoca her şeyi biliyor. kaynak soracak sonra. uydurmayı göze alamam.

bu konudan cayıp kazakistan ve azerbaycan'ın bölge ülkelerle ilişkilerini mi karşılaştırsam?
  • nickimin hakkini veremedim  (28.05.14 21:23:45 ~ 21:24:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.