[]

sigortalılık

ilk kez sigortalı olarak çalışıyorum ve bu konuyla ilgili çok bilgim yok. okuduğum şeylerden edindiğim bilgi, tam zamanlı çalışıp yarı zamanlı sigortası yatırıyolarsa benim "sömürüldüğüm" ve dolayısıyla çalıştığım yeri şikayet etme hakkımın olduğu.

ben 2013 kasım ayında bir dil kursunda öğretmen olarak işe girdim. her ne kadar tam zamanlı olsam da, haftada en fazla 12 saat derse giriyorum. diğer zamanlarda buraya sabahtan gelip, akşama kadar bazen hiçbir şey yapmadan oturmak, ders vermenin dışında yaptığım tek iş. belli dönemlerde (kayıt dönemi vs) sekreterliği de bana yıkıyorlar. günde 200'e yakın telefon konuşması yapıyorum. bu arada burası bir aile şirketi. benim dışımda buranın sahibi olan çiftten başka çalışan yok. 3 kişiyiz.

aldığım maaş 1600 tl ve benim sigorta primim part time olarak yatıyor-aylık 1071 tl görünüyor e-devlette. bu bana ilerisi için büyük sorun olur mu? olursa nasıl bir sorun olur? patron sözleşmeyi yaparken bundan ağız ucuyla bahsedip "biz de part time görünüyoruz" gibi bir şey demişti yanlış hatırlamıyorsam.

bu durumda ben burayı şikayet etmeli miyim? "böyle işi bulmuşsun, ne şikayeti?" m denir yoksa bana? şikayet etsem ne olur? etmesem, 1 yılı doldurana kadar böyle çalışsam ne olur? zaten sözleşmem bitmeden de çıkıp gitme ihtimalim var yaptığım üniversite başvurularının sonucuna göre. ama bu durumda maddi hiçbir yaptırım yok yaptığımız sözleşmeye göre. hem zaten 1 yılı doldursam da 2. yıl burda çalışmaya kesinlikle dayanamam. her ne kadar çok rahat bir iş olsa da, gidip geldiğim saatler normal bir işe göre gayet esnek olsa da sevmiyorum bu işi ve bu alanda daha fazla zaman kaybetmeden farklı bir alanda çalışmak için adım atmak istiyorum.

edit: evet part time değil, asgari diyecektim aslında.

 
sigortan part time olarak yatırılmıyor asgari ücret üzerinden yatırılıyor ve bu da part time anlamına gelmiyor. kurumsal firmalar haricinde çoğu işyeri sigortada maaşı asgari ücret üzerinden gösterir. doğru bir şey değil tabi ama çoğunlukla uygulanan bu. çünkü işverenler böyle yaparak daha az sigorta primi ödüyorlar.


  • clones  (28.05.14 21:00:02 ~ 21:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.