[]

netbook işimi görür mü?

şalom alohim.

eğer bi taklaya gelmezsem birkaç güne yurtdışına çalışmaya gidiyorum. tam yer: abhazya.
burada internet, müzik dinleme, midi klavyeyle müzik yapma ve son ve en önemli olarak office ve basit bir 2d çizim programını (draftsight, solid edge 2d falan gibi) çalıştırmalık bir netbook almak üzere çarşıya indim.

sordum soruşturdum 2gb ramle dell marka bişi çıktı. iyi gibi sanki, kasa temiz falan dediler. yarın gelip ısınmasına fan sesine ve bahsettiğim programları çalıştırmasına bakıp alırım muhtemelen.

bu nane bu üç konuda (müzik yapma, eğlencelik işler ve çizim programı vs çalıştırmada sıkıntı çıkarmaz değil mi?

bir de format icap etse, bu netbook denen zımbırtılara, usbye yüklenmiş bir işletim sistemiyle (mesela pardus) sıfırdan yükleme işlemi yapabilir miyim? acil bir durumda, yazılması gereken şantiye raporları falan verken format vs icap ederse yakınımda dilinden anladığım bir bilgisayarcı olmayacak.

 
çizim programlarında sıkıntı çıkarabilir.

usbye yüklenmiş işletim sistemiyle formatlarsın.
  • sutlu nescafe  (28.05.14 16:47:22) 
evvet. işlemci atom.

draftsight 300 mb civarı bi autocad klonu. 1 gb ram olduğunu sandığım (emin değilim, para verip almadım) eski netbook'umla zorlayarak açılıyordu.

patrona bi laptop toka etsin diye baskı yapsam en iyisi olacak galiba. kirli işlerimi de onda hallederim. patron nerden bilicek amk. belki netbooku ayrıca alırım. çok para değil. yarın

draftsight 300 mb civarı bi autocad klonu. 1 gb ram olduğunu sandığım (emin değilim, para verip almadım) eski netbook'umla zorlayarak açılıyordu.

patrona bi laptop toka etsin diye baskı yapsam en iyisi olacak galiba. kirli işlerimi de onda hallederim. patron nerden bilicek amk. belki netbooku ayrıca alırım. çok para da değil zaten.
  • namus ninjası  (28.05.14 16:53:23) 
sakın alma hacım. bende var pişmanım.
eşşekden daha yavaş.

  • seyduna6687  (28.05.14 16:53:33) 
atom işlemci harbiden eşşşekten daha yavaş. netbook piyasaya hiç çıkmamalıydı bana göre.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (28.05.14 16:55:09) 
aynen, ben de kesin bir ifade kullanmak için işlemci bilgisini bekledim. atom tabanlı netbooklar ilk çıktığı zaman bile ne kadar değerli oldukları tartışılırdı, şu an direk çöpler. hiç gerek yok.


  • inscrutable  (28.05.14 16:58:12 ~ 16:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.