[]

iki erkek kardeşin aynı anda askere alınamaması

Kanunda yazdığı kadarıyla ailede sadece iki erkek kardeş varsa baba da vefat etmişse ve iki kardeşin aynı anda askerlik zamanı geldiyse annenin isteğiyle biri gidip diğeri ilki askerliğini bitirene kadar tecil edebiliyor. Bunu yapan bildiğiniz, tanıdığınız biri var mı?




 
konuda bir fikrim yok ama ilginç bir konu olduğu için babama danıştım bu konuda. baba vefat etmemiş olsa bile, 2 kardeş aynı anda askere alınmaz dedi. hangisinin gideceği konusu da tercihen seçilebiliyormuş. ek olarak hatta ilk yapan doğuda yaparsa diğerinin batıda yapma hakkı oluyor tarzı bir şey de dedi ama oralarını bilemeyeceğim. daha bilgili arkadaşlar konuyu açıklarlar sanıyorum. ben sadece aldığım bilgiyi de yansıtayım dedim.


  • zamazengo  (28.05.14 17:06:28 ~ 17:06:54) 
- Aynı aileden iki kardeş aynı anda askerlik isterse yapmaz. Askerlik şubesine durumun açıklanması gerekiyor. Kendiliğinden olmuyor yani. Kardeşler isterlerse yaparlar tabi.

- Doğudaki kardeş askerdeyken eğer diğer kardeş de askere gitmek isterse batıya gönderilir.

- Ailede iki tane erkek varsa sadece birine - çoğunlukla ilk askere gidene - seferberlik görev emri çıkarılır.
  • theodor  (28.05.14 17:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.