[]

Çaresizce Ibogaine - Uyuşturucu Bağımlılığı

Merhabalar,

Kardeşim 4 senedir uyuşturucu bağımlısı, cezaevinde 2 sene geçirmiş bir birey. Pek hatrı sayılı tedaviler denemedik lakin uzun süre balıklı rum hastanesinde tedavi gördü ve sonuç alamadık. Methadone gibi ilaçların yan etkisini bildiğimizden bu hususta istekli değilim.

Son çare uzun süredir gündemimizde olan ibogain, fakat Türkiye'de henüz izine rastlamadık.

Konu hakkında bilgisi olan, bizleri bir şekilde bir yerlere yönlendirme imkanı olan herkesten yardımlarını bekliyorum.

Uzun süredir aciz bir vaziyetteyiz.

Moderatörlerden ricam duyurunun görünebilirliği için bir süre yukarda tutmaları.

Her türlü bilgiye ve öneriye ihtiyacım var.

Yer: istanbul, e-posta:fthylmz(et)live(nokta)com

 
klinik deneylerden geçmiş ve uzun yıllardır kullanılan metadon yerine henüz klinik deneyleri başlamış bir ilacı tercih etmek...

en.wikipedia.org
  • la noix  (28.05.14 16:22:31) 
@la noix konu hakkında bilgin ne düzeydedir bilmiyorum lakin;

en.wikipedia.org
  • ateyist_  (28.05.14 16:25:07) 
konu hakkımda pek bilgim yok ama metadon'un yan etkilerinden bu kadar korkmamak lazım. sonuçta hiçbiri uyuşturucunun etkilerinden kötü değil.

aslında abuk sabuk önemsiz hastalıklar için aldığımız ilaçların prospektüsünde bile bu kadar çok ve korkutucu olmasa da can sıkıcı yan etkiler yer alıyor

umarım bir şekilde bağımlılıktan kurtulur, çok geçmiş olsun
  • azizakin  (29.05.14 01:08:07) 
bırakma arzusu var mı acaba ? yani varsa ortamdan biraz alın diyeceğim pek bi klasik olacak ama ne bileyim bilemedim ilaçsız olabilir sanki azimle


  • gündüz m  (29.05.14 01:17:32) 
hacı bak annemin strese bağlı saç dökülmesi var, kaç doz kortizon aldı ben bile hatırlamıyorum. öyle bir yan etkileri oldu ki buraya yazsam duyuru çöker. bu iş böyle, o yan etkileri atlatması için destek olacaksınız. şu an için methadone denenebilir.

geçmiş olsun.
  • shafuck saiser  (29.05.14 18:44:48) 
Rahatsızlandım ve yazamadım,

@gündüz m,
bırakma arzusu var elbette, yalnız bu tüm bağımlılarda var. bırakmak kolay değil ve aşırı sancılı, azimle bırakılacak birşey değil maalesef.

@azizakin,
kendisi pek de çare olarak görülmeyen bir ilaç, kardeşim de çevresi de maalesef bunun bilince. psikolojik bir motivasyon eksikliği yaşatıyor en baştan, telkin yoluyla belki bir nebze başa çıkılabiliyor ama yine dediğim gibi çare değil.
  • ateyist_  (30.05.14 03:25:17) 
bakin, anladim ki bu konu hakkinda bilginiz yok. Burada cevap verenlerin de pek bilgisi olmadigini goruyorum. Konu hakkinda bir uzmana ulasmayi deneyebilirsiniz.

Marmara Hukuk Fakultesi'nde Adli Tip hocamiz ve Turkiye Adli Tip Kurumu baskanligi da yapmis Oguz Polat vardi prof.dr. ve hekim. O'nun bu konularda da uzmanligi oldugunu hatirliyorum, nitekim bize derste iste aranizda uyusturucu kullanan varsa gelsin tedavi edelim vs demisti. Tavsiyem O'na ulasmaya calisin, bu is olum-kalim meselesi ki uyusturucudan kurtulmanin dusuk olasilik oldugunu biliyorsunuzdur. Bu kadar hassas bir meseleyi burada cozemezsiniz, bir uzmana danisin lutfen.
  • jangbogo  (30.05.14 06:27:21 ~ 06:28:23) 
kullanan varsa gelin ben çözerim diyen adamlara da sakın güvenme ilk olarak, senin üzerinden reklam yapmaya çalışan adamlar bunlar. olay sadece kardeşinin kafasında bitiyor ona uyuşturucunun yerine koyabileceği birşey vermelisin daha doğrusu o seçmeli bunu, yoksa ilaçla filan olacak iş değil bu, hoş bilmiyorum ne kullanıyordu ama pm atabilirsin daha detaylı konuşabiliriz.


  • matematik koyu  (30.05.14 09:31:28) 
14 senelik bir bagımlı olarak yorumları okudumda.. sikerler ! sizin temiz hayatlarınızdan baktıgınız dünya ile bizim baktıgımız biraz! farklı .

@ateyist_ , dostum çok yanlış yere sormuşsun soruyu.

ibogain 'i deepweb üzerinden erişebileceğin forumlarda ki dealerlardan bulabilirsin. tor browser yada vpn kullanarak gir
  • lucifer morning star  (30.05.14 11:29:27) 
ya hu ben adli tip alaninda turkiye'nin en onde gelen adamindan bahsediyorum, cocuk istismari, kadina siddet gibi konularda turkiye'deki en uzman isimden bahsediyorum, biri kafada biter diyor öteki illegal yoldan ilaç temin etme tavsiyesi veriyor. bu is ciddi is, ateyist lutfen bir uzmana ulasmaya calis.


  • jangbogo  (30.05.14 13:22:37) 
bahsettiğiniz ademoğlunun konusunda ne kadar uzman olduğu turkiyede bir turlu azaltılamayan pedofili , tecavüz ve kadına şiddet olaylarından belli. kendisi sanırım tecavüz pedofili ve kadına şiddet olaylarının giriş gelişim ve sonuç bölümlerinde uzman , ancak nasıl engellenir konusunda ne kadar uzman milliyetin 3. sayfa haberlerinden belli !

evet kafada biter , evet o cocukcagız ibogain kullanmak istiyorsa xyz bir madde yerine ibogain kullanmalı.. fizyolojik değil ama psikolojik rahatlığı için bu şart. turkiyede bulunamaması ama dunya üzerinde x bi lokasyonda varolması ancak tr'de olmaması turkiyenin problemi , çözümü de yurtdısından bulup getirmek.
  • lucifer morning star  (30.05.14 13:34:38) 
@lucifer,

yorumların için çok teşekkür ederim. benim de aklımdaki düşünce aynı şekilde, etrafından ve çevresinden uzaklaşsın nasihatleri ortada dolanırken bazen akıldan çıkıyor fakat tedavi yöntemi olarak da bilinmeyeni denemesi, onu motivasyon olarak 1-0 önde başlatıyor.

bağımlılarda hep gözlemlediğim manevi yoksunluktan doğan bir içsel sorgulamaları var. sürekli "niye" diye soruyorlar kendilerine, eminim ki bu tarz bir yöntem kardeşim üzerinde de etkili olacak.

yardımların için çok teşekkürler!

tor erişimim mevcut, şansımı deneyeceğim.

ayrıca yönlendirebileceğin bir online oluşum varsa sevinirim.

reddit.com üzerinden de birçok gönderi yaptık. çoğu oxy ve ibogain tedavisi dedi.
  • ateyist_  (30.05.14 13:40:32 ~ 13:43:05) 
merhabalar,

hacettepe tip fakultesi psikiyatri servisinde 2 hafta 1 ay arasi yatmasi baya kesin cozum olacaktir. kiz arkadasim orda staj yapti, hastasi da bagimliydi ve baska bazi bagimli hastalari da gozlemleme sanslari oldu. orda kalip da birakmamasi icin kasmasi lazim. gecmis olsun.
  • sendelemeden  (30.05.14 20:00:08) 
Hangi tip uyuşturucuları kullanıyor?


  • godless frog  (30.05.14 20:49:42) 
Amacim dalga gecmek falan degil, zaten dalga gecilecek bir mesele de deg. nick'inle de ters ama tum tedavilere, ilaclara ek olarak "dua edin." Hatta ismini verin bende/bizde dua edelim.


  • jihat  (31.05.14 18:28:30) 
kardeşin neler kullanıyor?

yazdıklarından anladığım kadarıyla, bir şeye değil birkaç maddeye özel ilgisi var. onun dışında da ufak tefek şeylerle çoğu zaman takılıyor?
  • helios  (31.05.14 22:50:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.