[]

ABD'de araba kiralamak?

Ey road trip'e gönül vermişler!
Bu yaz 3 haftalığına araba kiralamak istiyoruz. Arabayı Miami'den alıp Las Vegas'ta bırakacağız. Priceline gibi sitelere de baktım, direkt şirketlerin kendi sitelerine de. Bulabildiğimiz en ucuz araç 1200$ 3 haftalık. Daha ucuzunu nasıl buluruz? ABD'de değiliz ki gidip yüz yüze pazarlık yapalım. İnternetten de özel fiyat vermiyor adamlar.

Sigorta için de ayrı para mı ödüyoruz yoksa araç basic sigortasıyla mı geliyor? American Express kredi kartıyla kiralaynca sigortaya para vermiyormuşsun geyiği var, tecrübe eden oldu mu?

Havaalanından alıp havaalanına bırakma şeklinde aratıyorum hep. Şehirden alıp şehre bırakma vs. daha ucuz olur mu acep?

2 şoförüz bir de. 2. için de ek ücret ödememiz gerekiyormuş sanırım. 2.'yi kaydettirmesek ne olur?

Dikkat etmemiz, bilmemiz gereken başka bir şey var mı araç kirasıyla ilgili?

 
en son priceline ve hotwire'dan kiraladım. bu tip aracı şirketlerde zorunlu kasko ücrete yansıtılmıyor, dolayısıyla günlük fiyattan daha fazla sigorta ücretine hazır olun. misal günlüğü 9 dolara hertz aracı bulmuştum hotwire'dan. günlüğü 19 dolar kasko verdim :)

satınalırken önerdiği sigorta zorunlu olan değil, dolayısıyla bunlar üzerinden insurance alman sakın. bir işe yaramıyor.

hertz/alamo gibi firmaların web sitesinden alırsan yaptıracağın sigortayı da görebiliyorsun. dolayısıyla ordan almak daha ucuza gelebilir. ya da zorunlu yaptıracağın sigortanon kaça olacağını buralardan görebilirsin. ücretler de firma kalitesiyle doğru orantılı genelde.

american express'e kasko avantajı olayını ben de duymuştum ama aslı var mı emin değilim. bunlar için yine kiralama şirketinin kendi web sitesine bakmalısın.

biz de 2 şöfördük, fiyat baya kabaracağı için tek yazdırdık. muhtemelen kaza yapsan kasko iptal olur büllüğü yersin. risk budur durumu yani...

en ucuz çözüm aldığın yere bırakmaktır. havaalanı / şehir kıyaslamasını da hemen web sitesi üzerinden yapabilirsin. ama elinde bavullarla uçaktan inince en son yapmak isteyeceğin şey şehir merkezindeki yazaneyi bulmaya çalışmak olur. hiç kasma bence.
  • makineci  (28.05.14 03:09:48 ~ 03:12:16) 
Havaalanından havaalanına olacak şekilde kiralarsanız faydasını çok görürsünüz.Şehir içlerinde dolaşmayın.
Ayrıca @makineci'nin dediği gibi o sade fiyatı ona sigorta,sürücü,yaş gibi faktörler eklenerek bir hesap çıkacak aklınızda bulunsun.

  • murtiii  (28.05.14 03:52:46) 
arabayı aldığın aynı şehre/havalimanına tekrar geri bırakmadığın sürece fiyatı indirmen çok zor. oradan kitliyorlar zaten.

misal bir haftalık araba kiralamıştık vegas'ta. la havalimanına bırakmıştık. 600 dolar filandı toplam. 150 dolar'ı araba kira bedeli. 300 civarı başka şehirde teslim parası, diğerleri de vergiler, sigorta filandı.
  • efreet sultan  (28.05.14 04:02:57) 
Daha ucuzunu ancak local calisan yerlerden bulabilirsiniz. Hertz, Alamo, Enterprise vs gibi yerlerin fiyatlari asagi yukari ayni cikar. Bi de sevgili duyuru sakinlerinin dedigi gibi ayni yerden ali ayni yere birakmadiginiz surece ucuz olma gibi bir sansi yok malesef. American Express olayini blmiyorum ama o kadar basit bir sistem oldugunu zannetmiyorum kesin bir dolu exception'i vardir. soyle bir sey var detaylarini okumadim ama elinizin altinda olsun. www.americanexpress.com

Sehir icindeki yerler havaalanlarina gore her zaman daha ucuzdur ama ugrasmak ister misiniz bilmem. Yine ayni sekilde Arabayi kiralayacak kisinin yasi 25'ten buyukse fiyat ucuzlar.

2inci sofor icin ek ucret var. ikinci soforu kaydettirmeseniz ve eger bu kisi arabayi kullanirken herhangi bir kaza olur veya polis durdurursa basinizin fena agrima ihtimali epey yuksek. ya kaydettirin ya da tek kisi kullansin arabayi.

Onun harici arabayi alirken, benzin olayini sorun. full tank mi verecekler, yoksa depoda ne varsa o mu. her halukarda arabayi ne kadar benzinle alirsaniz ayni miktarla geri vermeniz lazim.

Bi de size arabayi gezdirirlerken iyice etrafina altina ustune tepesine bakin, herhangi bir cizik, gocuk gorurseniz forma yazdirin. zaten bunu size soylerler ama aklinizda bulunsun yine de.

Bi de online rezervasyon yaparsaniz ve oraya gittiginde ellerinde sizin istediginiz turden araba olmadi mi (ki havaalanlarinda sik yasanan bir durum) free upgrade falan yapiyolar hic kasmadan, o yuzden online rez.yapacaksaniz daha basic modelleri secmeye gayret edin.
  • please dont die  (28.05.14 07:59:45) 
AmEx için verilen link sadece ABD'de yaşayan AmEx sahipleri için geçerli.

Türkiye'de özel bankacılık ürünleri kapsamında verilen kartlarda vardı bu uygulama ancak kaldırıldı. Bildiğim kadarıyla şu anda aktif bir sigorta ürünü sunan kredi kartı yok. Zaten bu kasko değil, trafik sigortası diye adlandırdığımız sorumluluk sigortasını kapsıyordu.

Tek yön kiralamada ucuz bulma şansı imkansıza yakın. Çeşitli web siteleri uygun fiyat veriyor gibi görünse de altta küçük puntolarla tek yön ücreti araç kiralama bankosunda belirtilecektir yazabiliyor, dikkatli olmak gerek.

Uçak bileti aldıysanız geçmiş olsun, henüz almadıysanız road trip olayını tek yön yerine daha kısıtlı bir alanda daire çizerek yapmaya bakın derim.
  • cakabo  (28.05.14 08:56:46) 
Gecen sene, SF (sehir ici bir de) almali, LAX birakmali 6 gunlugune 321 dolar verdim, hatta alirken adam da sasirdi fiyati iyi almissiniz diye.

O fiyati nasil aldim: Oncelikle THY mil programi uyesi olmaniz gerek...
www.turkishairlines.com adresinde Uluslararası rezervasyonlarınız için tıklayın yazan yere tiklayip rezervasyonu o sekilde yapiyorsunuz.. CDP kodu dolu geliyor. Bir de bir yere M&S numaranizi giriyodunuz sanirim ama emin olamiyorum.
  • disq  (28.05.14 09:07:54) 
Birçok havalimanında filoları bazı büyük şirketler yönetip diğer firmalara hizmet veriyor, yani hangisinden kiralarsan kirala arabalar ortak (exception durumlar var)
Şu ücünden birinden daha ucuz fiyat bulamayacağına eminim, üçüne de bak:
www.skyscanner.com.tr
www.easycar.com şöyle bir promo code verdi bana girince, deneyin isterseniz acq8nw
www.rentalcars.com
  • spankenstein  (28.05.14 10:53:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.