[]

CV 'imi Olabildiğince Nasıl Şişirebilirim?

Bugün sohbet amacı ile ülkenin önde gelen x şirketinde çalışan bir abimi ziyarete gittim. Yıllar önce bu şirkette 1 yıl kadar stajerlik yapmıştım.

Bana ne yapmayı falan düşündüğümü sordu. bazı inşaat şirketlerinin muhasebe bölümüne veya bankalara çalışmak için başvuracağımı söyledim.

O da bana akşama evine git, otur bilgisayarının başına bir CV doldur. Ama CV'ni olabildiğince şişir, salla bişeler ama dolu olsun o cv işte; misal office word bilebilirsin ama bizim hiç işimize yaramamasına rağmen acces falan da yaz. Bol şişirilmiş bir CV ile yarın gel, insan kaynakları müdürü benim arkadaş seni buraya alalım dedi.

Velhasılı kelam sizden cv mi şişirebilmem için yardım istiyorum, neler yazabilirim?

 
gerekli gereksiz aldığın tüm eğitimleri yazabilirsin. alanla ilgili kongre, toplantı katılımlarını yazabilirsin. hatta gitmediysen de yaz bir şey olmaz.


  • nodrap  (27.05.14 22:40:55) 
O firmada kullanılmadığını bildiğin yazılım falan varsa, çok az da bilsen yapıştır. Adobe Photoshop, Adobe Flash, C# falan fistan.


  • himmet dayi  (27.05.14 22:41:44) 
lisanslı yaptığın bir spor falan varsa onları da yaz. sosyal sorumluluk namına bişey yaptıysan onu yaz ballandırıp.


  • dodi el ford  (27.05.14 22:51:13) 
valla öyle diyen sirketten hayir gelmez.

onun disinda arkadaslarin belirttigi sahte seyler illegal, yarin bugun en güzel duruma gelmisken karsiniza cikar hayatiniz kayar.

cv sisirmek nedir arkadasim? cv senin hayattaki yaptiklarini özetler, bunu pragmatist algilamaktansa hayatta yapmak istediklerinize odaklanip, onlari yapmak yerine sahtecilik yapmanin ne mantigi var?
  • serabetan  (27.05.14 22:55:11) 
Üniversitede popüler olan kulübe üye olduğunu yaz.


  • hicunutmam  (27.05.14 22:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.