[]

Evde karafatma (Korkudan altıma yaptım)

Gece su içmeye kalktım. Hayvan gibi bi karafatma vardı, ışığı açınca duşakabinin altına girdi.

Neyse bugün tuvalete girdim, bi baktım tavanda yine hayvan gibi bi karafatma. Başparmağım kadar falan.

Hemen gidip ilaç aldım ve ev arkadaşım sıkıp öldürdü. Yere düştü sonra. İlacı duşakabinin altına da bol bol sıktım.

Bunlar ürerler mi? Acayip tırsarım bu varlıklardan, tüm konsantrasyonum gitti her şeye. Ne öneriyorsunuz. Ev böcek yuvası olsun istemiyorum.

Şimdiden sağolun

 
Coktan uremislerdir. Iyi bir ilaclama yapin.


  • kutsalbok  (27.05.14 13:23:22) 
valla korkutmak gibi olmasın da büyük karafatmalar dolaşmaya başladığında 2. nesil bile üremeye başlamış olabiliyor. Yolunu kaybetmiş bir böcek değilse ciddi bir ilaçlama, ayrıca eve girebilecekleri deliklerin kapatılması gerekiyor.


  • whoosie  (27.05.14 13:25:54) 
onlar hem çok hızlı hem de çok fazla ürüyorlar. ilaçlama yaptırman lazım. hatta mutlaka apartmanda da vardır. komple apartmanı ve evi ilaçlatmak lazım.


  • rock n roll  (27.05.14 13:26:59) 
Yapmayın arkadaşlar ya :(


  • cemlemikonusuyorsun  (27.05.14 13:28:51) 
Sirf karafatmalar yuzunden tasinan insanlar var.


  • kutsalbok  (27.05.14 13:31:11) 
tamam telaş yapma. harekete geç.

önce evini güzel bir temizle. yerdeki şeyleri kaldır, yatak altlarını vs. köşe bucak temizle. bu senin için rahat etsin diye. odanın kapısının altını tıkayabilirsin. ama asıl hedefin evin içindeki giderler olmalı.

banyo ve mutfaktaki giderleri tespit et, plastik kapak ve tıpa ne lazımsa satın al ve kullanmadığın sürece hepsini kapalı tut. bir de evdeki kuytu yerlere bak, mesela mutfak dolaplarının altında, yanında ince boşluklar varsa içine ilaç sık ve tıka boydan boya. dolap kapaklarının iyi kapandığından emin ol, etrafta yiyecek bırakma ve mutfak tezgahını temiz tut her zaman.

sokak kapısını kontrol et, altında boşluk kalıyor mu? kalıyorsa orayı kapatmalısın. yapışkanlı sünger şeritlerden koyabilirsin mesela.

eşyalarını dolaplara kaldırdın, evi temizledin giderleri kapattın. şimdi güzelce ilaçla.

geceleri apartmana bak, bina içinde geziniyorlarsa binanın da komple ilaçlanması lazım (bodrum katları özellikle). yönetimle görüş ilaçlama için.
  • lily briscoe  (27.05.14 13:36:38 ~ 13:48:00) 
eğer bu azmanlar apartmanın diğer yerlerinde değil de sizin evinizde ürüyorlarsa işinizin nispeten daha kolay. markete gidin, raidin ucunda uzun bi boru olan böcek ilacından alın. onu sıkınca geldiği yerde köpürüyor, onları kastediyorum.

evde duvarın, kapının alt köşelerine, dolapların altına, kısaca geçme ihtimali olan yerlere sıkın, o sıktığınız şeyle daha sonra temas edince hemen ölmüyorlar, bir süre daha geziyorlar ki bizim de istediğimiz bu çünkü böylelikle zehiri yuvalarına da taşıyacaklardır.

bunu başta 3-5 günde bir bir iki sefer sonra 10 günde bir tekrarlayın, rahat edersiniz.

ancak bu böcekler apartmanın diğer yerlerinden geliyorsa aparatmanı komple ilaçlatmalısınız. ancak önce yukarda yazdıklarımı yaparak sizden gelmediğinden emin olun
  • yemrem  (27.05.14 14:02:12) 
üremiştir o pezevenk.
migrosta kipada falan vardı bunların ilaçları.
açıyon yerleştiriyon kuytu köşe yerlere 6 ay rahat. ohh mis.
  • seyduna6687  (27.05.14 14:02:34) 
diger arkadaslar kismen haklilar da yolunu sasirmis birkac tane de olabilir. apartman boslugu falan var mi tuvalete bakan? sadece tuvalette mi gördünüz? tuvaletten disari cikis var mi? alaturka tuvalet mi? kendiniz acik tüm delikleri girisleri kapatip kendiniz ilaclayin o bölgeleri. sonrasinda biraz daha bakin, o genel ilaclama hem zahmetli hem eve girmeyeceksiniz, kumaslara isleme durumu var, evcil hayvaniniz varsa sonrasinda iyi sterilizasyon gerek falan da falan.

siz bi dediklerimi yapin eger hala varsa yorgani atese verebilirsiniz. bir de komsularla görüsün ayni sorundan yasayan var mi? disardansa kaynagi yoketmeniz/ettirmeniz daha cok isinize yarayabilir.
  • wiillii  (27.05.14 14:02:52) 
Depremden olabilir mi?


  • cemlemikonusuyorsun  (27.05.14 14:04:12) 
deprem yüzünden evinden fırlamıştır acaba geri döner ve bizi rahat bırakır mı diye soruyorsan :) karafatma varsa vardır ve üreyecektir. mücadele edeceksin mecburen.


  • lily briscoe  (27.05.14 14:42:56) 
Cikis noktasini kesfedebildin mi?o noktaya deliler gibi detan maxi sıkmistim.ertesi gun on ayak havada buldum.bitti.


  • safsafinaz  (27.05.14 20:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.