[]

Yarım saatlik mülakatta jüriyi nasıl etkilersiniz?

Google Hangouts üzerinden konuşma gerçekleşecek, yarım saatlik bir süre ve işin ucunda da hızlandırılmış bir dünya turu var. Esasında bir blog yazma, tanıtım gibi bir şey.

Benim aklıma sadece şunlar geldi şimdilik; gidilecek her destinasyon için kamerada gösterebileceğim birkaç sayfa çıktı almak ya da ülkeyi temsil eden figürleri kullanmak, belki o şirketi eklemek vs.
ilk sayfada ingiltere yazacak, onun hakkında konuşurken diğer fotoğrafları da powerpoint sunumuymuş gibi kendim değiştireceğim ve neden o ülkeye gitmek önemli benim için diye bahsedeceğim.

Ya da bir blog açıp "ahtapot paul neden gitmek istiyor" vs gibi, bu bahsettiklerimi orada daha görsel bir şekilde hazırlamak ve konuşma sırasında/sonrasında bakmaları için jüriye göndermek.

Çok saçma olur mu? Alternatifleriniz ne olurdu? Her türlü öneriye açığım fazlasıyla.

 
Her ne kadar çok işe yarar birşeylerden bahsetmeyeceğim ama belki size faydası olabilir:
Öncelikle bu şirkein neden böyle bir şey istediği, ve ne şekilde yapılmasını istediği gibi şeylere kafa yormakta fayda var.
Tahminimce neşeli kısmen hiperaktif birini arıyorlardır. Hem dış görünüşü prezantibil olacak hemde yazacakları insalara ilginç gelecek ki, yaygınlaşacak vs.
Benim aklıma slayttan çok çöyle bir fikir geldi:
salonun içinde gideğiniz yerlerin, şehirlerin, yapacağınız şeylerin resimlerini filan koyabilirsiniz,(örn ispanya için boğa resmini kartondan kesip, kenara yerleştirebilirsiniz- tabi firmanın, seçiçi kişilerin boğa güreşlerine karşı olma ihtimali de var)
laptopu koyacağınız noktayı önceden güzelce işaretleyip tam kamera açısına göre siz de dekorun ortasına geçip ufak bir tiyatro yaparsanız çok güzel olur.

mülakat sırasında söyle şeyler planladım diyip, bakın şimdi örn barselonaya gidiyorum deyip, dekorun noktasına götürmek, ve orada ufak bir tiyatro oynayıp, kokteyl içip, flamenko yapar gibi yapıp vs...
Tabi bunu bütün şehirler için yapmaya gerek yok, 3 şehir yeterli olur herhalde.
bayağı da akılda kalır.

yani tam anlatabildim mi bilemedim, hani arçelik 4k TV reklamında coşkun aral yapıyor ya, onun gibi, ama o kadar büyük objelerle değil, doğrudan fotoğrafların kesilmesi ve kamera perspektifinden derinlik oluşturacak gibi yerleştirilmesi ile oluşmuş bir dekordan bahsediyorum.
iyi şanslar :)
  • nicin ben  (27.05.14 09:28:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.