[]

ispanya - vize isleri

Selam,

Bir arkadasim erasmus stajina gidecek, kendisinin 90 gun vizesi olacak o donem ancak staji 92 gun surecek. Yani 2 gun vizesiz olacak. Herhangi bir problem cikarir mi bu is?

Orada polisler filan hic farketmese mesela... Donerken pasaport kontrolu filan yapmiyorlar diye hatirliyorum. Aa sen iki gun fazladan kalmissin derler mi? Gelecekteki vizeleri etkiler mi?

Saygilar.

 
Tutuklanabilir. Tutuklanmasa da mutlaka rapor tutulur. Aa sen 2 gun fazla kalmissin gel korebe oynayalim demez pasaport polisi.

Ilerdeki vizeleri etkileyebilir. Her ulkede var mi bilmiyorum ama bazilarinda soyle bir soruyu yanitlamaniz lazim: hic bir ulkede vizenizin gecerliliginden daha fazla kaldiginiz oldu mu?
  • babamasoliimbananickaldirsin  (26.05.14 23:38:05) 
buyuk ihtimalle cikarir. turkiye'den bile cikarken eger vizenden fazla kaldiysan para cezasi oduyorsun. ki avrupa'da bu isi cok daha siki tutuyorlardir.

vizeye basvururken durumunu aciklasin ona gore vize versinler. vermezlerse ispanya'ya girdiginde gocmen ofisi midir neresiyse artik bu islerle ilgilenen ofis, oraya basvursun tekrar sansini denesin. hic biri olmazsa ulkeden 90 gunun sonunda ciksin, 2 gun yapmayiversin staji. sonra bir daha schengen alirken problem cikabilir.

bir de vizeler max 90 gun kalmaya izin veriyor ama daha uzun sureli veriliyor genelde. yani mesela o 90 gun icerisinde avrupa sinirlari disina cikarsa 1 haftasonu, turkiye ziyareti icin falan, o zaman 90 gunu doldurmamis olur problem olmaz.
  • gerard  (26.05.14 23:58:12) 
döndüğünde bi daha vize alamayabilir.


  • mayeskuel  (27.05.14 00:16:25) 
soru soyle evrildi, arkadasimin 2014 sonuna kadar baska bir avrupa ulkesinden resident permiti varmis. ancak bu permitle avrupa'da o ulke haric ulkelerde 180 gun icerisinde 90 gun kaliniyormus.

bu durumda 92 gun kalmasi bir problem cikarir mi? anlayabilirler mi 92 gun kaldigini? su anda schengen bolgesinde. oradan ucakla gececek ispanyaya.
  • fakyoras  (27.05.14 00:46:29 ~ 00:47:12) 
riskli. hiç bulaşmasın. en iyisi 70. gününde bölgedeki sef ofisine(oradaki adını bilmiyorum) gidip rica etsin vizesini uzatsınlar. yanılmıyorsam 15 gün'e kadar uzatabiliyorlar.


  • mayeskuel  (27.05.14 00:52:19) 
bu son dedigin sekilde sorun olmamasi lazim. almanya'dan permiti var diyelim. fransa'da 92 gun kalsa kimin haberi olacak ki? pasaporta damga vurulmuyor edilmiyor.


  • osuruklu  (27.05.14 11:08:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.