[]

bi akıl verin nolur ankarada oturulacak semt

arkadaşlar bi akıl verin da.ben evlenip ankaraya tayin isteyeceğim. ama tayin yerim belli olmadan evimizi tutmamız yerleştirmemiz gerekiyor bu sıralar. benim nereye atanacağım belli olmadığı için ben nerden ev tutayım neye göre belirleyeyim çok kararsız kaldım. bi fikir verseniz nolur? siz olsanız ne yapardınız mesela?
edit: eşimin iş yeri ostimde.çoluk çocuk yok.maksimum 1000 lira bütçe.servis yok.



 
ankara'ya dair öğrendiğim bir şey varsa o da kızılay'dan her yere gidiliyor. ama tayinin beypazarı'na çıksa napıcaksın ki? merkezde ev tutmanın hiçbir anlamı kalmaz.


  • mula  (26.05.14 16:52:16) 
Mobildeyim link veremiyorum benim duyurularima bakin daha yeni bununla ilgili bi sey sormustum


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.05.14 16:54:21) 
eşimin iş yerine yakın yerler tercih edicem ama eğer açık yoksa saçma sapan uzak bir yer de olabilir. yani hiç bir kesinlik yok


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (26.05.14 16:54:32) 
eşinin iş yeri nerde olacak? servis imkanı var mı? bütçe ne kadarlık kiraya müsait? çoluk-çocuk var mı?


  • letheavendangered  (26.05.14 16:57:05) 
Ostim'deyse eşinizin iş yeri Batıkent olabilir mesela. Kiralar epey uygun. Orada böyle çok tatlı müstakil evler var. Batıkent merkeze uzak ama ulaşım yine de çok zor değil, metro var, otobüs var.


  • buff  (26.05.14 17:00:07 ~ 17:00:28) 
çinçin


  • zlatanibrahimovic11  (26.05.14 17:06:34) 
batıkent +1


  • inawen  (26.05.14 17:14:03) 
Metro guzergahindaki evlere bakin. Batıkent, Macunkoy, hastane, yenimahalle, ivedik


  • mandalina kokusu  (26.05.14 17:17:15) 
editle gelen güncellemelere bakarak ben de arttırıyorum ve batıkent diyorum. tabii kocaaaa batıkent. kesim kesim ayrı profili vardır, ama o kadar detayını bilemeyeceğim. lakin nüfusun çocunluğunu devlet memurları oluşturuyor diye biliyorum.


  • letheavendangered  (26.05.14 17:23:57) 
Metroya güvenip de Batıkent'ten tutmayın, Sincan metrosu açıldığından beri, Batıkenttekiler kan ağlıyor. Eşiniz Ostim'e metroyla gider gelir, iş yeri servisi varsa servis güzergahı falan bir şey illa ki olur. Gerçi günübirlik gidilecek ilçelere atanırsanız da, Aşti'ye yakınlığından dolayı, Mustafa Kemal mahallesi iyi olur. Siz iyisi mi çalışacağınız yer belli olmadan ev tutmayın. Yok illa da tutacam diyorsanız, sizin yerinizde olsam, 1000 TL bütçe ayırdıktan sonra Hoşdere'nin giriş kısımları ya da Güvenlik caddesi tarafında ev tutardım. En azından metro, ankaray yürüme mesafesinde olur. Ha bir de, söylediğim taraflarda giriş kat ya da kot olmayan bir ev bulursanız, siz beğenmezseniz bana haber verin, ben bakayım eve. :/ Zibil gibi giriş kat, kot var, ara kat çölde serap gibi anasını satayım!


  • istinyede bekle  (26.05.14 17:36:45) 
eşinin işyeri ostimde ise size en uygun semt batıkent'tir.
hem nezih bir semt hem de seçenek çok. ister müstakil villa tipi ev bakın, ister yeni yapı lüx ev bakın.
batıkent ama batıkent koca semt. eşinizin işyeri ostimde ise ve yeni yapı dairelerden düşünürseniz çakırlar sizin için uygun olur.
  • battal gemalmaz  (26.05.14 17:37:06) 
hoşderenin girişi dediğiniz yerden kızılay metro durağına en kötü 2.5 km mesafe var. 25-30 dk yürüme mesafesi mi olur allah aşkına? güvenlik caddesi deseniz yine en kötü 15 dk yürümelik yer. bu adamın işyeri ostimden ring ile gidilecek bir yerse 1 saat 15 dk-1.30 saatten aşağı gidemez işyerine.

2 sene çevre sokakta oturdum. bürom ostim ivedik osb'de idi. çoğu zaman kendi aracımla gidiyordum ama toplu taşıma ile de gittiğim oldu. toplu taşıma ile 3 vesait gidiyordum birbuçuk saatten önce büroma vardığımı hiç hatırlamıyorum. işyeri ostimde olupta çankaya hoşdereden ev tutmak hiç mantıklı değil toplu taşıma ile gidilecekse. özel araç ile gidilirse ayrı tabii.
  • battal gemalmaz  (26.05.14 18:11:59) 
Yazarımızın şöyle bir problemi var ki; eşinin iş yeri belli olsa da, kendisininki belli değil. Merkezi bir yerde oturması avantaj olabilir duruma göre ama en makulu, "yer belli olana kadar tutmamak", tekrar söylüyorum.

Ha ben yürüme mesafesini abartmış olabilirim, zira freelance çalıştığım için bir yere yetişme derdim yok. O yüzden bana yürüme mesafesi, açıkçası ne kadar sürdüğüne de hiç dikkat etmedim, zira hiç öyle bir meselem olmadı. Ama merkeze yakın da başka neresi var ki oturacak? Gidip de Selanik'ten, Kumrular'dan ev tutacak değil. Tutmaya kalksan oturulacak yer değil, her yer kafe, iş yeri. Güvenlik Allah'a emanet.
  • istinyede bekle  (26.05.14 18:52:01) 
madem sözlük yazarısınız, size şöyle bi akıl daha söyliyim.

ben sizin yerinizde olsaydım, sözlükte ostim başlığı altına giri yazmış olan yazarlara tek tek mesaj atar ve bu soruyu onlara da sorardım. ne kadar çok bilgi toplarsanız, en doğruya yakın karar verme ihtimaliniz o kadar artar. hoşdere ve güvenlik seçenekleri bana da biraz ters göründü.

mesela, Ostim - Keçiören diye bir dolmuş hattı varmış. şimdi onu gördüm. eminim Sıhhiye köprüsünden veya Samanpazarı'ndan geçen bir Ostim hattı vardır. Çok kilit nokta orası. Mesela Kolej civarından ev tutsanız, siz nereye tayin olursanız olun, Ankara içinde tabii, ulaşımınız rahat olur. Eşiniz de, Sıhhiye köprüsüne ulaşır bir şekilde. Güzel havalarda yürür, kötü havalarda dolmuşa biner. Ama Ostim'e giden dolmuşların güzergahını öğrenin önce. Bi de tabii metro güzergahına bakmak lazım. İvedik, Yenimahalle gibi yerler de olabilir gibi duruyor ama atıyorum Çankaya Birlik Mahallesi, Yıldız gibi bir yere tayin olursanız işler karışır. Dolayısıyla, evi mutlaka tayin yeriniz belli olmadan tutacaksanız ve Sıhhiye köprüsünden geçen Ostim dolmuşu varsa, ben sizin yerinizde olsam, Sıhhiye, Kurtuluş, Kolej, Ahmetler, Bağlar caddesi gibi bir yere bakardım. Ama dediğim gibi, bu soruyu, Ostim başlığına yazı yazmış olanlara da sorun. Önemli bi konu çünkü.
  • compadrito  (26.05.14 19:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.