[]

Diyelim trafik kazasına karıştık...

Sorularıma bir yenisini daha ekliyorum.. Bu konuların en birinci cahili olduğum için..

Diyelim araçla bir trafik kazasına karıştık. Bu yol da E-5 gibi yoğun trafiği olan bir yer olsun. Vurduk diğer araca, ya da o bize vurdu. Bundan sonra olaylar nasıl gelişiyor. Önerileriniz nedir. Karşı tarafla ilgili kaza tutanağıyla ilgili dikkat edilmesi gerekenler nelerdir..

ek olarak sigortaya ya da kaskoya sunulması gereken belgeler nelerdir.

 
çok yanlış bilinen bir şey var. insanlar zannediyor ki kusur oranını taraflar belirliyor, "ben kusurluyum, ben hatalıyım" diye tutanağa yazılıyor, yazılması gerekiyor. bu yüzden de maddi hasarlı kazalarda insanlar hala mal gibi yolun ortasında trafik polisi bekliyor. bekliyor ki gelsin polis yazsın.

hayır yok öyle bir şey. kusur oranını taraflar da belirlemiyor, polis de belirlemiyor. o tutanağı okuyan tramer belirliyor. kendin de tutsan, polise de tuttursan tutulacak tutanak da, yazılacak şeyler de aynı. tutanak denen naneye sadece olanı biteni yazacaksınız. kusurluyum, hatalıyım, hatasızım falan demenize gerek yok. her iki taraf da kendi açısından sadece olanı biteni kendi hanesine yazacak, bir de yalandan kroki çizeceksiniz. polis sadece alkolden şüphe ediyorsanız, yaralanma varsa falan gerekli.

A aracı: sarı yanarken kavşaktan geçtim ve sağ ön taraftan B aracı bana çarptı.
B aracı: yeşil yanınca hareket ettim ve sol taraftaki kırmızıda geçen A arabasının sağ ön çamurluğuna çarptım.

hepsi bu kadar. artık sarıda mı geçmiş, kırmızıda mı geçmiş, öteki yeşilde mi geçmiş sarıda mı gazlamış buna tramer karar verip kusur oranını belirleyecek.

onun dışında eğer aranızda kavga olmamışsa, alkol falan da yok diyorsanız, kazanın fotoğraflarını her açıdan çekin, sonra da arabaları kenara çekip tutanağı tutun. her iki taraf da kendi hanesini doldurup imzalasın, tutanakların birer nüshalarını (kimin asıl kimin suret aldığının önemi yok), taraflar birbirlerinin ehliyet, ruhsat ve trafik sigorta poliçesi fotokopilerini alsın, sonra alın arabanızı gidin yolunuza.

gerisi sigorta şirketleri ve tamirciler arasında zaten. sigorta şirketinize sorarsanız sizi yönlendirecektir.
  • kibritsuyu  (26.05.14 16:20:36 ~ 16:35:27) 
kaza yapınca bir de fotokopici mi arayacağız kaza yaptığımız kişiyle?


  • king lizard  (26.05.14 17:08:32) 
@king lizard,

Kendi belgelerinin fotokopisini bulundurmakta yarar var, diğer tarafta yoksa onunkileri de cep telefonuyla resmini çekebilirsin ya da diğer taraf orijinali sana verip kendi geçici olarak resmiyle idare edebilir.
  • cakabo  (26.05.14 17:27:22) 
elinde kaza tutanak formu olsun onu tam eksiksiz şekilde doldur, karşı tarafın ruhsatını ehliyetini ve sigortasının mutlaka fotosunu çek. Tabi olay yerinin fotosunuda farklı açılardan çek fotosuz başvuruları geçersiz sayıyorlar ona göre.

büyük harflerle ANCAK,

Kazada ölü yaralı varsa
karşı taraf sigortasızsa
karşı tarafta alkol belirtisi varsa
karşı taraf resmi araçsa
bu durumlarda doldurduğun form GEÇERSİZ olacaktır.

mutlaka polis çağırmalısın.
Ha bu arada bi önceki sorunda sigorta kaza halinde karşı tarafın hasarını karşılar senin aracınla ilgilenmez. Kasko ise senin aracında ne hasar geldiyse onu karşılar.
  • basond  (26.05.14 17:39:39 ~ 17:40:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.