[]

Zorunlu trafik sigortası vs kasko

Selamlar,

Bu zorunlu trafik sigortası ile kaskonun farklarını anlamaya çalışıyorum da.

Acaba kaskomuz yok ama yolda bir kazaya karıştık. bir araca hata bizde olarak vurduk. Hem aracın hem bizim aracımızın masraflarını zorunlu trafik sigortamız karşılıyor mu? yoksa bunu sadece kasko mu yapıyor.

 
hata sizdeyse,zorunlu trafik sigortanız karşı tarafın hasarını karşılıyor. siz kendi hasarınızı cepten ödüyorsunuz.


  • alibaba06  (26.05.14 15:13:44) 
sadece zorunlu trafik sigortan var ise, kaza yaptığında sen kusurlu isen, karşı tarafın aracını senin sigortan ödüyor, kendi aracını cebinden yaptırıyorsun.

eğer kaskon olursa, senin aracındaki hasarıda kasko ödüyor.
  • grimer  (26.05.14 15:15:11) 
Karşı tarafın hasarını öder diyoruz da bunun bir limiti de var. Her sene değişiyor, Hazine tarafından belirleniyor limit. Bu limitlerin üzerinde bir hasara sebep olursan yine senin ödemen gerekir.

2014 yılı için tablo aşağıdaki gibi.

Maddi araç kazası

araç başına 26.800 TL
kaza başına 53.600 TL *

Cismani / Bedeni / Ölüm / Vefat / Sakatlanma / Maluliyet / İşgöremezlik / Sağlık Gideri / bakıcı Gideri / Tedavi için ise

268.000 TL kişi başına
1.340.000 TL ise kaza başınadır.

*Maddi hasar, sigortalı aracın başka bir araca veya herhangi bir maddi varlığa (elektrik direği, karayolları bariyeri, otobüs durağı,bahçe duvarı, vs) çarpması sonucunda ortaya çıkan hasarlardır. Diğer maddi varlıkların hasar görmesi halinde kaza başına teminat limiti, kazada zarar araç ve/veya diğer maddi varlıklar arasında ayrım yapılmaksızın, oransal olarak dağıtılır.
  • cakabo  (26.05.14 15:28:28) 
dask vs. konut sigortası


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (26.05.14 16:18:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.