[]

Sabahları uyandıktan sonra kendine gelememel

Şimdi gece saat 23:00 civarı yattım diyelim saat'da 07:00 gibi kalktığımı varsayalım (sinek osursa uyanırım). İşte ben saat 09:00'dan önce kalkarsam bir nevi ruh gib oluyorum.

Kafein beni ayıltmıyor malesef (uykumu da kaçırtmıyor, bana herhangi bir +/- etkisi yok), şuan ikinci sütsüz şekersiz 9/10 sertlikte kahvemi içiyorum mesela.

Elma uyku açar derler, yok açmıyor, el yüz yıkamak vs.de yardım etmiyor. Normal hale dönmem 11-12 gibi oluyor. O saate kadar uyumadıysam artık normalleşme başlıyor.

Pek spor yapan bir tip değilim, zaten kondisyonum yerlerde. iki hareket yapsam ölüyorum. Er kişiyim, tembelim ve kocaman bir göeğim var. Yediklerime dikkat etsemde kilo veremiyorum.

Şu enerjik uykusu gelmeyen insanlara hastayım, depresyon vs yok. Sadece 1 senedir işsizim. (işsizim ama evde kalıp uyumuyorum, hayatım genelde kütüphanede geçiyor: iş aramak, yabancı dil öğrenmek ve masterımı tamamlamakla)

 
spor yapmazsan kalitesiz uykulara devam edip, bu şekilde uykusuz dolaşacaksın. iş arama sürecindeysen özellikle, spor yapıp biraz olsun vücudunun daha şekilli olması, sürecini de kolaylaştıracaktır.

yürüyüş yap.
  • dzingis  (26.05.14 11:50:41 ~ 11:51:04) 
spor kesinlikle, sabah normalde dinç kalkan biriyim ama spor yaptığım dönemlerde inanılmaz fark ediyordu. Vaktin de varmış başla usta spora at fazlalıkları sabahları zıpkın gibi kalkmak kadar haz veren az şey var.


  • Golgi  (26.05.14 11:52:11 ~ 11:53:06) 
Sigara kullanıyor musunuz?


  • ay nov kung fu  (26.05.14 11:55:12) 
@ay nov kung fu,

sigara yada alkol kullanmıyorum.
  • beholderrulez  (26.05.14 12:03:38) 
yaşam tarzını değiştircen hocam, hayatına spor kat. yüzmeye git, yürü, akşam 8den sonra yemek yeme...
bir de nefes almayla ilgili problemler uyku kalitesini bozar, bir KBB'ye görünmende fayda olabilir. Ya da ilk etapta aile hekimine.

  • siradisi00  (26.05.14 12:06:32) 
O zaman spor yapacaksınız ve dengeli besleneceksiniz. Göbeğiniz olduğuna göre çok da dikkat etmiyorsunuz beslenmenize demek ki. Diyet yapmak değil dengeli ve yeterli beslenmek bahsettiğim. Fitnessı falan geçtim 45 dk yürüseniz bile uyku kaliteniz değişir. Vücudu hafif yormak süper bir şey. :)


  • ay nov kung fu  (26.05.14 12:09:34) 
Hantalliktan hepsi kardes.

Spor yap. Uzun yuruyuslerle basla mesela.
Istiktar gosterirsen geri gelir. Alisinca da devam edersin. Bir sure sonra bu sorun kendiliginden ortadan kalkar.
  • mavi istiridye  (26.05.14 12:53:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.