[]

Friends İngilizcesi? Çok Çok mu Kötüyüm?

ilk bölümü ingilizce altyazı ile şimdi bitirdim. 38 tane bilmediğim kelime çıktı. bir kaç gündür gaza geldiğim için çalışıyorum. şevkimi kırmadan, bana durumumun ne kadar kötü olduğunu söyleyebilir misiniz? 38 kelime çıkınca kötü hissettim lan :(


ek: sade bir ingilizce-türkçe sözlük sitesi önerir misiniz? zargan çok fazla alternatif çıkarıyor. misal; www2.zargan.com

virgül düzeltmesi yapıldı :)

 
Degil, neden kotu olsun, calismaya devam


  • brawler  (26.05.14 11:37:35) 
toplamda kaç kelime ya da cümle olduğunu bilmeden söylemek zor. kitaplarda daha etkili olabilir bu yaptığın çalışma.

bu arada çok fazla gereksiz virgül kullanıyorsun sanırsam.
  • loveinaflipbook  (26.05.14 11:38:01) 
friends gibi diziler konuşma dilinin ya da göndermelerin sıkça kullanıldığı diyaloglar barındırıyor, o yüzden kötü değil bence.


  • whoosie  (26.05.14 11:47:12) 
Benim tavsiyem bilmedigin kelimelerin sayisina konsantre olmaktansa icerikten -sozluk kullanmadan- kelimelerin anlamini tahmin etmen.
Sozluk kullandiginda belki 38 kelimeni 38inin de ne anlama geldigini ogrenmis olacaksin ama bu bilgi kalici olmayacak. Kelimelerin anlamlarini cumleden konudan icerikten anlamaya calismaya odaklan. Kelime kelime gitme.

Oldu ki cumleden anlamini cikaramadin cumlenin bir kismini yaz google'a o kelimenin gectigi baska cumlelere bak, ornekleri cogaltip anlamini cozmeye bak.

Tek tek sozluge bakarak yurumez, kalici olmaz.
  • nwnd  (26.05.14 11:51:44 ~ 11:52:45) 
Ortalama bir Friends bölümünde 400-450 line vardır. Bu durumda çok da kötü değil.


  • marisa  (26.05.14 11:56:07) 
kötü değil +1
saymayın +1
sözlük kullanmayın, bütünden çıkarın anlamı +1
  • icemint  (26.05.14 12:03:22) 
sozluk kullanma diyenlere bakma.
ogrenmenin en iyi yolu ingilizce-ingilizce sozluk kullanmaktir.

ayrica bu sekilde bilinmeyen kelimelerin uzerine dusmek cok faydalidir. izleme keyfiniz azalir belki, ama ingilizceniz gelisir.
  • f_d  (26.05.14 12:05:32 ~ 12:10:44) 
Kotu degil, sozluk kullanmayin. Bi sure sonra sozluksuz cok daha iyi ezberlediginizin farkina varacaksiniz.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (26.05.14 12:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.