[]

uluaslararası işletme - mikro/makroekonomi vs

çok alakasız bir bölüm mezunu olarak (ingilizce öğretmenliği) almanya'da tekrar lisans okumak için uluslararası işletme bölümüne başvuruyorum. şimdilik kabul edilme şansın yüksek gibi görünüyor ama olur da kabul edilirsem bazı endişelerim var.

bu makroekonomi-mikroekonomi vs gibi derslerde sayısal ağırlık çok fazla mıdır? mesela bir arkadaş türev-integral gibi ileri seviye (en azından benim için) matematik derslerinden bahsetti. ben he gözümü karartıp bir şekilde yaparım diyordum ama zaman yaklaştıkça endişenin boyutu artıyor.

1- böyle işletle gibi bölümlerde sayısal derslere çok ağırlık verilir mi?
2- en son 7 sene önce matematik dersi görmüş birinin türev-integral gibi konularla münasebeti çok zorlayıcı olur mu? zaten kabul edilirsem gitmeden hemen özel ders falan alayım diyorum gidince tamamen sıfırdan başlamamak için.

edit: derslerle ilgili daha detaylı bilgi olsun diye: www.th-nuernberg.de

 
Makro ve Mikro ekonomide grafik , tarih ve biraz sayısal ağırlık vardır.Ama gözünüzü korkutacak bir şey olduğuna inanmıyorum.

Uluslararası işletme içerisinde ileri matematik dersleri var sadece onlar biraz daha zorlayabilir.
  • colorwithnotexist  (26.05.14 11:28:34) 
Statistics and Computer Science'da çok ileri düzey olmasa da türev integral gerekebilir. İstatistiği bir işletmeciye o kadar ileri düzey anlatmayabilirler.

Business matematikte limit, türev integral gördük. Yine ileri düzey değildi. Matematiği üç kere aldım. Çünkü ilk iki alışımda iktisat hocaları veriyordu ve türev integrali ilk defa öğreniyordum.

Basic Study Techniques'in alt başlığında Scientific Methods and Research var ya, işte orda Statistics and Computer Science'da gördüğün şeylerin yorumlamaları falan çıkar. Çok fazla sayısalı olacağını sanmıyorum. Hafiften belki SPSS ya da benzeri bir program bilgisi gerektirir.

Operation management'da sayısal kısımlar var ama hep denklemden gidersin genelde. Türev integral gerektirmez.

Economics'lerin içinde mutlaka vardır. Bunu bize yine iktisat hocaları vermişti ama rahat geçtim. Öyle çok ileri düzey matematik bilgisi gerektireceğini sanmıyorum. Sürekli grafik yorumluyorsun.

Not: Bu dediklerim Türkiye'de %100 İngilizce eğitim veren bir okul için geçerli. Yurtdışında ne olur kestiremiyorum pek.
  • otonom  (26.05.14 11:33:14 ~ 11:35:13) 
mesela şurda sayfa 8'den başlayan 1-3-4-5-18. modüller gözümü fazlasıyla korkutmakta. www.th-nuernberg.de

hatta şu an ben ne yapıyorum diye düşünmeye başladım.
  • letheavendangered  (26.05.14 11:34:31) 
Finanslar'dan matematik açısından korkma. Dört işlem bir de istatistik dersinde öğreneceğin standart sapma falan filan gibi şeyler çıkar.

Cost Accounting'den de matematik açısından korkma. Bu dersi almadım ama matematik açısından bi sıkıntısını duymadım. Zaten bu da muhasebe sonuçta.
  • otonom  (26.05.14 11:38:39 ~ 11:41:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.