[]

Bu Menü Sağlıklı Mı?

Sevgili Fit Bünyeler

Kendi kendime şöyle bir menüye başladım.
Sağlıklı mıdır?

Amacım kilo vermek ama daha da çok sağlıklı beslenmek

Kola + Abur Cuburu sıfırladım

Sabah
2 3 kaşık menemen
2 Tavuk Jambon
1 Bardak süt
(ekmek yok, şeker yok)

11 gibi
1 Bardak sütlü kahve 2 splenda

Öğlen
İş yerinde sebzeli et yemeği ne varsa + çorba + salata + 2 3 kaşık yoğurt
(pilav makarna börek ekmek tatlı yok)

4:30 5 gibi
Yeşil Elma veya Muz

8 gibi
İş yerinde sebzeli et yemeği ne varsa + çorba + salata + 2 3 kaşık yoğurt
(pilav makarna börek ekmek tatlı yok)


Bekar adamım, evde pişirmiym diye akşam da şirkette kalıp yemek yiyip çıkıyorum, öğlen akşam aynı oluyor mecburen.
5.gündeyim, ilk 2 gün canım kola tatlı matlı istemişti, şimdi hafiften oturdu gibi sistemim.

 
Elma şart değil. Çıkarırsan karbonhidratsız beslenme daha kolay gider. Ara öğün olmasın zaten. Kahvaltıya bir avuç kuruyemiş ekleyebilirsin. Kahveyi de sütsüz içsen daha iyi. Ama genel olarak güzel program. Raf ürünleriyle olmasa daha iyiydi tabi de, senin durumunda aksi zor.


  • arnold schwarzeneger  (26.05.14 09:37:32) 
güzel menü. kolay gelsin. böyle devam edin. iş yerindeki yemeklere biraz fazla yağ koyuyor olabilirler, yağını çok yememeye çalışın ya da salatayı yağsız yiyerek dengeleyin. arada meyvenizi değiştirebilirsiniz. tatlandırıcı da çok tavsiye edilmiyor, sağlıksız sonuçta. insanın damak tadı alışıyor zamanla, azaltarak bırakabilirsiniz. gün arasında 1 sade soda da içebilirsiniz kola yerine, mineral desteği olur, içine birkaç damla limon sıkın mesela.
omega 3 alımının da tok tutmaya yardımcı olduğu söylenir.

  • trachemys scripta elegans  (26.05.14 09:38:44) 
Splenda kullanmayın. Yani şeker kullanmamak için splenda kullanıyorsunuz ama ikisinin birbirinden bir farkı yok, hatta bu tür ürünler kimyasal ürün olduğu için daha zararlı. Ayrıca yağ kullanmaktan çekinmeyin, salatanıza bol bol zeytinyağı dökün. Karbonhidrattan alacağınız enerjiyi yağlardan alın, yağlarınızı yağ kullanarak yakabilirsiniz. Sütü de fazla tüketmeyin, içindeki şeker nedeniyle insülinizi dalgalandırabilir. İnsülini ne kadar sabit tutarsanız o kadar iyi. Aralarda çiğ badem fındık yiyin. Kolay gelsin.


  • angelus  (26.05.14 10:02:46) 
bana sorarsan karbonhidratı bu kadar azaltmamalısın. her öğün bence 1 dilim tam buğday yulaf veya çavdar ekmeği yiyebilirsin. pilav ve makarna gibi yemekleri de yarım tabak gibi yiyebilirsin. haftada 1 kere canının çektiği ama sağlıksız bir şey de yiyebilirsin bence.

çünkü katı diyetler uzun süre sürdürülemiyor, alışkanlıl haline gelmiyor. bu durumda diyet bırakılınca eski düzene dönülüyor. bu nedenle ömür boyu sürdürülebilecek bir diyet yapmanı öneririm.
  • vendorth  (26.05.14 10:19:48) 
ekmeksiz 3 kaşık menemen benim için 2 dk. da tüketilir. sonra öğlene kadar aç aç gezerim. nasıl dayanıyorsun?

yediklerin az gibi sanki
  • ykyt  (26.05.14 10:23:51) 
merhaba!
ben de 1-2 tavsiye de bulunayım:
sabahki menemeni çoğaltıp (en az 2 yumurta ile yapın, daha çok da olur), tavuk jambon ve sütü kaldırabilirsiniz. (tabii arada canınız istediğinde yiyin ve için ama böyle günlük rutine tavuk jambon vs. eklemek "sağlıklı beslenme"nin dışına taşırıyor sizi. sütün de bir faydası yok. her gün peynir yeseniz mesela, şahane olur.)
öğlene akşama karışmıyorum, şartlarınız gereği hallediyorsunuz zaten. imkan varsa çorbayı azaltıp yoğurtları artırabilirsiniz.
4.30-5deki elma muzu da rutinden kaldırın. bazen yenebilir ki bu durumda dahi -tavsiyem- ya öğlen yemeğine ya da akşam yemeğine taşıyın. elma ya da muz yerine badem, ceviz, fındık daha iyi olur. akşama kadar acıkıyorsanız yapmanız gereken öğlenki yediğinizi artırmak olmalı.

bunun dışında bol su içmeyi de ihmal etmeyin.
kolay gelsin!
  • icemint  (26.05.14 10:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.