[]

Bodybuilding bu mu yani

Şu Turabi denilen elemanın baya vücut çalışmış halde fotoğraflarını görmüştüm. Şimdi tekrar rastladım. Resmen sönmüş. Tabi oranın şartları malum ama

Bodybuilding de çalışmayınca böyle mi olunuyor

www.ensonhaber.com

 
Çalışmayınca değil, beslenmeyince.


  • armagan  (26.05.14 03:18:16) 
turabi bodybuilder değil bildiğim kadarı ile, kickboksçu. zaten çok iri bir vücudu da yok. evet biraz sönmüş, ama çalışmadığından değil bence o, zayıfladığından kilo kaybından yani.
ama evet. bodybuilding işi genel anlamıyla öyle, çalışmazsan sönersin.

  • anil  (26.05.14 03:19:53) 
bb bu değil, net. sönmek dediğin şeyin ana kaynağı idmansızlık değil dengesiz, düzensiz ve yetersiz beslenme. dünya şampiyonları yılın bazı aylarını vucutlarını dinlendirmek için ciddi anlamda off geçerler, hafif cardio idmanları dışında bir şey yapmazlar; hiçbirine de bir şey olmaz. en kaslı abi coleman dahi yılın belirli aylarını off geçiyor. ayrıca off yapmak bir handikap değil bir ihtiyaçtır. yılda en az 6 hafta off geçilmeli bunun en az 3 haftası arka arkaya olmalıdır. elbette ki bu "off" durumu müsabık, profesyonel, yarışmalara hazırlanan, rekabetçi, sınırlarını zorlayan sporcular için geçerlidir. bu tür zorlayıcı idmanlar vucudun üzerinde ( iskelet ve sinir siteminde, kaslarda, dolaşımda sindirimde ) büyük stres-baskı- oluştururlar. bir süre sonra vucut bunnla başa çıkamaz ve sürantrene olursunuz. sonra ne olur; gelsin sakatlıklar, gitsin motivasyon; mazallah spor hayatınız biter.diğer türlü her gün 20 kilo dumbell kaldırmaktan şınav barfiks çekmekten kimseye zarar gelmez.

özetle; sebep idmansızlık değil beslenme sorunları. her sporcu yılın belirli dönemlerini boş geçirir ve bu olması gereken şeydir. bu dönemerde formlarından uzaklaşsalar da bu uzaklaşma büyük olmayan kısa yükleme idmanlarıyla toparlanabilen bir durumdur.
  • 726490  (26.05.14 03:30:25) 
vücusunu koruyabilmek için hem iyi beslenmeli hem de sürekli antrenman yapmalısın. yoksa haracadığın emekler de boşa gider.


  • vendorth  (26.05.14 03:49:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.