[]

Karanlıkta Diyalog

Buraya giden var mı? Deneyimlerinizi biraz paylaşabilirseniz süper olur.




 
Gidem arkadasim ne kadar basarili oldugunu anlata anlata bitiremedi. Gercekten zifiri karanlikmis tek bisey gorunmuyomus. Normal bi gun gecirir gibi aktiviteler yapiyomussun iste alisveris yemek yeme tekneye binme falan. Gercekten gorme engelli rehberler eslik ediyomus


  • jakkly  (26.05.14 02:24:01) 
  • kaymaktutmayansicaksut  (26.05.14 02:39:43) 
Girerken yanındakilere bakma, içeride tanış insanlarla nasıl birileri olduklarını tahmin et ve dışarı çıktığında ağzın açık kalsın :)

Yanında bir kişi de gelsin, daha zevkli geçiyor. Yanına 5 10 tl bozuk al, içeride kafe var içecek alıyorsun.

Çok zevkli bir aktivite, ellerinin dokunduğu şeyi tanıma ve koku duygusunun aslında ne kadar gelişmiş olduğunu anlıyorsun.
  • [silinmiş]  (26.05.14 06:53:16) 
benim 2. gidişim (ilki yurtdışındaydı)
kesinlikle gidilmesi lazım. 90 dakika nasıl geçiyor anlamıyorsun zaten. körleri anlama dışında yepyeni deneyim yaşıyorsun. dokunduğun duyduğun daha kıymetli oluyor.

ilk gidişimde film kısmı yoktu, bence bu versiyondan onun da çıkarılması lazım. ilk gittiğimde ens onda bi spa'da bitirmiştik turu, bunda da onu bekledim (sonuçta tam karanlıkta olmak stresli bişey) ama yoktu. olmaması da iyi oldu aslında :) normalize edilmemiş oldu
  • la noix  (26.05.14 07:27:46) 
merak ediyorsan git gör bence. pek anlatılarak tarif edilmiyor çünkü. sözlükte de yazmıştım, ben kayboldum bi de içerde. ne ses var, ne görüntü. mal gibi kalakaldım karanlığın ortasında. baya zevkliydi. sakjdşlk

bi de işine yarar belki;
www.ttnet.com.tr
  • baal  (26.05.14 07:34:12) 
olayımız şu: 9 müşteri+1 görme engelli scout ile zifiri karanlıkta yola çıkıyoruz. zifiri karanlık derken ne kadar karanlık olabilir ki gözlerimiz alışır falan diyorsundur muhtemelen ama yok. 0 ışık. olayın başından sonuna kadar gözlerinin 5 cm önüne kadar yaklaştırdığın elini bile göremiyorsun. içeride gerçek dünyadan (özellikle istanbuldan) yerler tasarlamışlar. görme engellilerin bu yerleri nasıl hissettiğini deneyimliyorsun. gerisini zaten anlatacak bir şey yok. gidince kendin göreceksin. daha doğrusu göremeyeceksin eheh.

şahsi kanaatimce kesinlikle gidilmesi gereken bir aktivite. hatta son bir kaç yılda gittiğim en iyi aktivite diyebilirim.
  • syozkn  (26.05.14 09:07:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.