[]

Bu tipler gerçekten varmış ya la

Londra'dayım, bugün bize yakın caddede sinagog çıkışı falandı sanırım, yüzlerce bu Yahudi arkadaşlardan gördüm, ben bu adamları sadece filmlerde var sanıyordum:) Bunların saç, sakalı gerçek mi, yoksa sinagoga giderken özel mi takıyorlar? Pazar günü Yahudilerin ibadet günü mü? Kadınlarda da çoğunda da tek tip saç modeli vardı. Bunlar kadın erkek birlikte mi ibadet ediyorlar, bir de ibadetleri nasıl, haftaya ben de macera olsun diye bunların siyah cübbelerinden giyip aralarına karışsam(sakal yok gerçi bende), dikkat çeker miyim, dışlarlar mı, eyes wide shut'taki gibi olmasın sonra?




 
  • ay nov kung fu  (26.05.14 00:19:37) 
Yakalanirsan cukunu keseler soyleyim.


  • kutsalbok  (26.05.14 00:22:30) 
@ay nov kung fu hacı onu okusam zaten kudüse haham olarak atanırım, şaka şaka biraz göz atacağım gene de:)
@freekara ben de ibadet günleri cumartesi biliyorum da, bugün gördüm yüzlercesini. Acaba haham sizin eksiğiniz çok diye ek ders gibi bir şey mi koydu acaba bunlara:) Yoksa bunlar haftanın 7 günü böyle mi dolaşıyor, sinagog çıkışı değil de normal günlük halleri mi?

  • neverletyougodown  (26.05.14 00:27:52) 
merhaba dünyalı. varlar, evet.

cemiyettir onlar, farkedilirsin.
  • sayns  (26.05.14 00:33:26) 
sayns artisine bakın hele, sanki Amerika'da dinler arası diyaloğun Yahudi hahambaşıymışcasına küçümsemeler:) Bilgi ver o zaman varlar demekle olmuyor.


  • neverletyougodown  (26.05.14 00:44:01) 
bilmek için söylediğin kişi olmaya gerek yok. dinini taviz vermeden yaşayan farklı dine mensup birçok insan var dünyada. "varmış ya la", varlar. saçları sakalları da gerçek. komik olmayın.


  • sayns  (26.05.14 00:47:54) 
New York'ta çokça görmüştüm böyle giyinenlerden. Hatta böyle çalışıyorlardı. Günlük hayatta da böylelerdi. Metroda karşı cinsin yanına oturmuyordu kimisi :)
İstanbul-New York uçağında görünce şaşırmıştım ilk ben de.

  • black sabahat  (26.05.14 00:52:03) 
  • baal  (26.05.14 01:05:53) 
  • compadrito  (26.05.14 06:28:04 ~ 06:57:51) 
bir filmde vardı bu tipler New York ta altın pırlanta piyasasını kontrol edenler olarak gösteiyordu. filmi hatırlamadım şimdi.


  • mrthany  (26.05.14 07:16:37) 
zibidigibi

evet, 47. sokak, Ortodoks Yahudi ya da Hasidic Jewish isimli bu cemaatin tekelinde.
(bkz: glatt kosher) yerler. her ailenin en az 4 çocuğu vardır. 4'den az çocuğu olan çiftler, yeni evlilerdir.
  • compadrito  (26.05.14 07:20:11 ~ 07:25:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.