[]

Bilgisayar temizlemece

Bilgisayar kasamın yan yüzeyinde kafam kadar bir fan olduğu için olsa gerek, zamanla içersi tozla doldu. Ekran kartımın ve anakartın üzerinde toz toplanmış durumda. Şimdi ben bu tozdan nasıl kurtulurum? Zarar vermeden temizlemenin yolu nedir?




 
en guzel ve kolay yol tabii ki komprasor. balkonda kasayi acarsin havayi basar gecersin. uzerine de fanlari cikarip makine yagi ile yagladinmiydi tadindan yenmez. he komprasor bulamam dersen fanlari cikarir kolonyali mendille silersin ve yaglarsin bu da is gorur ama kisa surmesi bakimindan komprasor candir = )


  • pwnography  (25.05.14 17:28:54) 
kasayı açacaksın. fanları sök. sağlam üfleyen bir alet varsa onunla dışarıda temizle. bazı elektrik süpürgeleri dışarı doğru üfleme özelliğine sahip öyle bir şey olabilir. ev içinde yapma çünkü her yer toz olacaktır.


  • anil  (25.05.14 17:31:49) 
komprasor +1

Komprasör gibi güçlü bir üflemeli alet yoksa saç kurutma makinesi soğuk üfletecek şekilde kullanılabilir. Aman diyeyim sıcak hava üfletme.

Fanlar @pwnography 'nin dediği gibi kolonyalı mendil vs ile silinebilir ama elektronik aksamı bu şekilde silme :)
  • eceliyle olen sinek  (25.05.14 18:57:10) 
fanların üzerine doğru herhangi bir kaynaktan hava akımı gönderecekseniz fanların dönmesini engelleyin. Fanlar döndükçe elektrik akımı üretirler. Anakartınıza bağlı olan bu fanların ürettiği akım anakartınıza zarar verebilecek kadar fazla olabilir.


  • maxhoper  (25.05.14 19:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.