[]

yüksek lisans

Merhaba,
Ales puanları açıklandı. Bundan sonra nasıl bir yol izleniyor başvuru için, neler yapılıyor fikrim yok. Bundan sonra ne yapmak lazım, üniversitelere başvurular başlıyor mu mesela hemen?
Ayrıca fikir alabileceğim bir site var mıdır?


 
Üniversitelerin başvuru zamanları birbirinden çok farklı olabiliyor. Bazıları hemen başlıyorken, bazıları Temmuz'da olabiliyor. Onları takip etmek gerek. İstedikleri belgeler de sayfalarında yazar zaten.


  • aychovsky  (25.05.14 13:51:39) 
her üniversitenin yüksek lisans için başvuru tarihleri bellidir.

www.akademikpersonel.org

bu sitenin forumlarına göz gezdirin ya da başvurmak istediğiniz okulun duyurularından vs inceleyin tarihleri. akademik takvimlerde yer alır.

başvuru kriterleri de okuldan okula değişir.

önce ales , dil puanı gibi evrakları tamamlayıp referanslardan mektup bir de nyet mektubu vs gbi gerekli evrakları taamlayıp üniversiteye teslim ediyorsunuz.

mülakat varsa mülakat tarihinde orada olup hocaların sorularını yanıtlıyorsunuz.

ve sonucun açıklanmasını bekliyorsunuz.
  • neferkitty  (25.05.14 13:54:31) 
girmek istediğin üniversitenin duyurularını takip etmen lazım. ama o duyuruyu bulmak biraz mesele. mesela ben bi üniversiteye başvuracaktım. anasayfadan her gün duyuruları kontrol ediyordum. ama adamlar enstitünün sayfasından ilan etmişler. çok sonra farkettim. galiba üniversiteler kendi öğrencilerini almak için ilan konusunda çok titiz davranmıyorlar. telefonla zaman zaman arayıp sorgulayabilirsin veya internetten dikkatli bir şekilde takip edersin. bunun dışında bu konularda fikir alınabilecek bir site yok galiba.


  • kallesnikof  (25.05.14 13:57:49) 
Neye basvuracaksiniz? Basvuracaginiz bir yuksek lisans bolumu ise eger, istediginiz bolumun sitesinden sartlarina ulasabilirsiniz.
Genelde min. Ort, ales ve dil sartlari yazar. Sagliyorsaniz da kimisine elden, kimisine online on basvuru yapiyorsunuz, basvuru tarihleri nisan- temmuz arasi herhangi zaman dilimleri olabilir, hatta bazi unilerinki bitti, bazisinin biteyaziyor, kimisi henuz acmadi falan. Ayrica yine genellikle basvurmak istediginiz bolume nicin girmek istediginizi, girerseniz neler yapacaginizi vb. iveren bir niyet mektubu ayrica beraber calistiginiz hoca yahut bir takim baska hocalar vs. gibi yanilmiyorsam minimum 2 referans mektubu da gerekli cogu yerde. Sonrasinda mulakata cagiriliyorsunuz; yazili yahut sozlu, sonra ilan ediliyor, kayit vb. oyle gidiyor iste.
Kendi lisansinizdan baska bir bolumde master yapacaksaniz cogu okul bir sene onemli lisans derslerinden olusan bir bilimsel hazirlik senesi okumanizi talep ediyor, yl derslerinden evvel.

Bu sekilde kabaca.
  • elmali kurabiye  (25.05.14 18:03:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.