[]

Papalık

Öncelikle belirteyim sorum the borgias'tan spoiler içerebilir ve bilgimin bir kısmı da o diziden, yani yanlışsa lütfen düzeltin.

Bildiğim kadarıyla papa kimseyle ilişkiye giremez ve tanrıdan başkasını sevemez. Ama dizide gördüğüm kadarıyla papa seçildiği gün takım taklavat sağlam mı diye kontrol ediyorlar. Borgia papasının sağlam çıktı herkes memnun oldu. Kullanmayacaksa sağlamlığının önemi ne?

Diğer sorum da guilio farnese'yi aldı kızının düğününde önce yanına sonra da kucağına oturttu. Alem yaptılar vs. Bu papalık için bir skandal değil mi? Kardinalin biri Papa'nın biriyle ilişkisi var deyip onu yerinden etmeye çalışırken bu tuttu eşi gibi yanına koydu.
Kısaca bu yaptığı nedir? Papa sevemez, ilişkiye giremez ama kendine soylu bir eş alabilir mi?

 
Birinci soruna cevap verebilirim.oradaki kontrol erkek olup olmadigiyla alakali.kadin papa olayini arastirirsan o hatadan sonra yapilmaya baslamis bir testtir.


  • cizgilipijama  (25.05.14 12:40:18) 
Vakt-i zamanında Papa seçilen arkadaşın kadın olduğu ortaya çıkmış, bu kontrol mevzusu oradan geliyor. Yani erkek mi değil mi ona bakıyorlar işte. Gerçi tarihte böyle bir şey olmadığını söyleyenler de var ama ben güzel bir troll'leme örneği olduğu için var kabul ediyorum.

(bkz: pope joan)
  • angelus  (25.05.14 13:59:29) 
olaylar 1500lerde geçiyor. bugünün kilisesi ile karşılaştırmayın.

Borgias'ın üstüne kilise reform ve karşı-reform geçirdi.

ayrıca papanın herhangi bir resmi ilişkisi yok dizide, her şey gizli saklı olup bitiyor. ancak herkes biliyor tabii gerçeği.
  • mea maxima culpa  (25.05.14 16:41:00) 
dediğim gibi bilgim o dizi çerçevesinde şekillendi ve uyardığınız iyi oldu :) istemiştim bunuda. Aslında hani o dönem çerçevesinde de gelebilir cevaplar.

Lucreiza'nın ilk düğününde papa'nın tahtının yanında herkesten yüksekte oturuyor. Eğlence sırasında da Papa'nın kucağında oturuyor.
  • air  (25.05.14 18:53:22) 
eskiden işler o a kadar çığrından çıkmış ki kadın olduğu ortaya çıkan papa bile olmuş. düşün sen gerisini :)

böyle dizileri seyredince ben hep wikipediayı açıyorum. orada hem dizi hem de gerçekle ilgili bilgiler oluyor. misal gerçek hayattaki papa karga burunlu filan jeremy irons gibi full karizma değil :)

bir de micheletto nun gerçek bir şahsiyet olduğunu öğrenmek beni çok şaşırtmıştı.
  • mea maxima culpa  (25.05.14 19:44:22 ~ 19:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.