[]

uzun süre evli kalan çiftlerin dış görünüş olarak birbirlerine benzemesi

bir tek bana mı böyle geliyor yoksa size de oluyor mu?




 
aynen katılıyorum.


  • sparkle kiddle  (24.05.14 21:06:57) 
kesinlikle katılıyorum. açıklaması nedir bilmem ancak kesinlikle böyle bi şey var.


  • tutun kolonyasi  (24.05.14 21:08:18) 
aynı yerde yaşayan insanların zamanla birbirlerine benzemesi bilimsel birşey. bununla ilgili bir belgesel mi video mu ne vardı ama uzun yıllar önce izlemiştim, arayamayacağım şimdi. sadece sana öyle gelmiyor yani, var böyle birşey.


  • lesmiserables  (24.05.14 21:08:18) 
  • bi sey dicem  (24.05.14 21:08:44) 
Yeni evlilerde de sık rastliyorum. Tip olarak birbirlerine benziyorlar. Sanırım uzun surer evlilikleri. Hatta sevgililerde de rastliyorum benzeyenlere. Bunlar kesin evlenir diyorum, hakkaten de evleniyorlar.


  • mandalina kokusu  (24.05.14 21:10:35) 
daha önce de sorulmuştu. cevap mimiklerin benzeşmesiydi. tespitin doğru, benziyorlar birbirlerine aradan o kadar sene geçince doğal olarak.


  • baldur  (24.05.14 21:13:15) 
Sana bana öyle gelmesi ile ilgili değil, bilimsel olarak kanıtlanmış bişey bu. Kulak yapıları ve parmaklarda mı ne bariz bi benzerlik oluyor zaman içinde. Yanılmıyorsam Nat geo da, zihin oyunlarının bir bölümünde bahsediyordu bu yapısal değişikliğin nedeninden. Yine yanılmıyorsam çocukların hayatta kalmasıyla ilgili bi şey e bağlıyordu.


  • RottenApple  (24.05.14 21:15:58) 
yeni evli insanlarda da çok var. ben de nişanlıyım çok benziyoruz. herkes öyle diyor. etrafımda da yeni evlenmiş birbirine benzeyen çok çift var. hatta şöyle bişey vardı.
ben de kendi fotoğraflarımıza yaptıydım ağzımız burnumuz tam oturmuştu=)
galeri.haberturk.com
  • hayir bu koyden olsam nolcak  (24.05.14 21:16:15) 
fenotipin benzeşmesi deniyo buna.

ayna etkisi var. birbirlerini göre göre, seneler içinde aynı şekilde gülmeye, kızmaya, somurtmaya başlıyolar. aynı mimik kaslar çalıştığı içün, yüze yerleşen temel ifade aynılaşıyo.
çiftin ortalaması olan çocuktan da bi yansıma oluyor olabilü.
ayrıca yiyecek, içecek ve maruz kalınan faydalı ve zararlı şeylerin aynı olmasının etkisi var. aynı osuruk kokusuna maruz kalıyon, kolay mı?
  • compadrito  (24.05.14 21:16:28 ~ 21:19:09) 
Ayni seyi yiyen insanlar birbirine benzermis.


  • safsafinaz  (24.05.14 21:18:34) 
uzun süre evli kalan çiftler birbirine benzer, niye çünkü yaşlıların birçoğu birbirine benzer. yüz hatları şeklini kaybeder, gözler çöker, deri altındaki su miktarı azalır, kulaklar büyür. insan yavaş yavaş en stabil ve birbirine benzer olduğu nokta yani "kemikleşmeye" doğru ilerler. bunun evli kalmaları ile alakası yok.


  • bigl0rd  (24.05.14 21:33:46 ~ 21:35:16) 
evlilik değil de bir yıldan biraz fazla oldu birlikteyiz erkek arkadaşımla. ayrı ayrı baksanız hiçbir benzer yanımız yok ben beyaz o siyah mesela. ama görenler kardeş misiniz bile dedi. tavırlarla alakalı sanki, insan birlikte vakit geçirdikçe yanındakine benzer hareket ediyor ister istemez, tepkiler falan ortak oluyor?


  • iste o kavunici balik  (24.05.14 21:39:01) 
Bu tamamiyle insanın doğasıyla ilgili. Bir araştırma yapılmıştı (eksisozluk.com sanıyorum buradaydı, şu an taramaya vaktim yok). kadınlar ve erkekler arasında. Kadınlara ve erkeklere bir grup fotoğraf gösteriliyor, aralarında kendi yüzlerinin erkek-kadın yüzüne fotoşoplanmış halleri de var. Kadınların tamamına yakını kendi yüzünün erkek halini, erkeklerin de büyük kısmı kendi yüzünün kadın halini çekici bularak fotoğrafların arasından çekip çıkartıyor. Çiftleşmek ve eş seçimi için en ideal seçenek olarak farkında olmadan kendine benzeyenleri seçiyorlar.


  • kaymaktutmayansicaksut  (24.05.14 21:39:58 ~ 21:45:59) 
insanların bir şeyleri gruplandırma, birbirine benzetme, yaftalama, sonuç çıkarma, küçük şeye bakıp bütünü yorumlama alışkanlığı ile ilgili bir olgu. bilimsel olarak zerre mantığı yok.


  • bigl0rd  (24.05.14 21:41:16) 
annem ve babam 30 yıldır evli, tek bir tarafları benzemez birbirlerine. ha ama ben babamın dişi haliyim :(


  • devilred  (25.05.14 00:04:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.