[]

ingilizce kelime öğrenme yöntemi?

aralıkta yurtdışına çıkıyorum. temelim var fakat konuşma esnasında karşı tarafa konuşma izni verdiğim anda sıçıyorum. söylenilenleri kafamda tercüme etmeye çalıştıkça her şey uçup gidiyor. ayrıca kelime dağarcığım da çok zayıf.

tavsiye edebileceğiniz bir set var mı? internette çalıştım fakat çok faydasını görmedim. sanırım bir set daha iyi olacaktır. ya da bildiğiniz bir yöntem var mıdır?


 
bol bol film dizi izlemek.

konusurken turkce dusunup cevirmekle ugrasmaktansa ingilizce dusunmeyi ogreneceksiniz eger her gun saatlerce film izlerseniz. karsi taraf bir sey soylerken turkceye cevirmeyeceksiniz ayni sekilde. zamanla olacak tabi stres yapmaya gerek yok bir anda olmaz.

oturup kelime ezberlemeyle olmaz sikilirsiniz.

compadrito abinin sozlukte ingilizce kelime ezberleme yollari entry si var onu bulun film dizi yerine kitap tercih ederseniz kelime dagarcigi icin. ama dinleme icin film dizi her zaman en iyisidir bence.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.05.14 17:15:31) 
bildiğim en etkili yöntemi paylaşıyorum: OKUMAK (okuma esnasında sözlüğe bakmadan, çıkarımlar yaparak okumak)


  • Lirazervatif  (24.05.14 17:22:05) 
kelime öğrenmek için memrise'ı kullanabilirsin, ayrıca ios ve android için de uygulaması var ve offline çalışmaya da izin veriyor. spaced repetition tekniğini kullandığı için öğrendiğin kelimeleri de unutmuyorsun. sitedeki mevcut kursları beğenmediysen, herhangi bir yerden bir kelime listesi bul ve memrise üzerinde kendi listeni yarat.


  • neyehbe  (24.05.14 17:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.