[]

deprem fobisi

Depremi evimde çok hissettik, binadan hatta ses çıktı. Tam o an edirne'de olan annemler aradı, ağlayarak konuştu benimle, depremin istanbul'da olduğunu sanmışlar haberlere bakmadan.Çok panik yaptım o an, kaldigim apartman da eski çok. Panik atak geçiriyorum sanırım :( öleceğimi düşünüyorum :( kulağa komik geldiğinin farkındayım fakat nasıl sakin kalabilirim bilmiyorum. Depremden zaten çok korkan biriyim. Hemen bugün yeni bir binaya taşınmak istiyorum hatta. Nefes alamıyor gibiyim :(




 
hepimiz yaşadık bu durumu fobiyi yenmenin yolu varmı bilmiyorum ama kendini daha iyi hissetmeni ağlayacak bir arkadaşının yanına gidebilirsin.


  • basond  (24.05.14 16:27:31) 
istanbul'daki deprem ya küçük olur ya çok büyük. belli bi rakamdan sonra hangi yapının içinde olduğun fark etmez, hepsi dümdüz olur. çadırda yaşamayacaksan yeni bi yere taşınmanın anlamı yok.


  • icim urperiyor  (24.05.14 16:30:20) 
Evet herkes bugün korktu çünkü garip bir his deprem, geçmiş olsun, yalnız değiliz bu duyguları hissederken, ne gariptir ki artık tüm milletçe hergün aynı duyguları yaşıyoruz, Allah sonumuzu hayır etsin..

Hava güzel eve kapanmamak lazım ;)
  • redeath  (24.05.14 16:30:45) 
gerçekleri kabul etmen gerekiyor. istanbulda yaşıyorsun, bu zaten olacak bişeydi. ben ankaradayım burası istanbul kadar riskli değil ama burada da olabilir. bu korku senin hayatını çok etkiliyorsa psikoloğa gitmen iyi olur. fakat maalesef hepimiz bu korkuyla yaşamayı öğrenmek zorundayız. geçmiş olsun herkese.


  • rock n roll  (24.05.14 16:30:48) 
en fazla ölürsün bu telaş ne ?


  • fuskiyenin oglu  (24.05.14 16:33:29) 
Ben İzmir'deyim, geçen hafta da deprem oldu burada gayet güzel sallandık. Koltuk balkondan uçar mı diye düşündüm. Hiç panik yapmadım. En kötü aşağı inelim dedik, apartman yüksek katlı. İnene kadar garanti ölürüz yıkılırsa bari üst tarafta kalırız bize erken ulaşırlar diye düşünüp bekledik. Aşağı insen yan apartman üzerine yıkılır. Panikleyip camdan atlamazsan ölmezsin. Binanın eski olması uyduruk olduğu anlamına gelmiyor. Yatak başına su, kuru gıda, fener falan hazırla çok korkuyorsan. Deprem öldürmez, cahillik öldürür, panik öldürür, bina öldürür.

17 Ağustos depreminde apartmandan elinde doğum günü hediyesi el lambasıyla inmiş çocuk bildirdi.
  • Lim5  (24.05.14 16:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.