[]

masabaşı belgesel yapımı

vimeo.com şu belgeseldeki gibi(2-3 dakika izlemenize yeterli olacaktır.) hiç röportajdır, kendi çektiğiniz görüntüdür kullanmadan tamamen fotoğraf ve başka videolardan alınma görüntülerden oluşan bir belgesel nasıl yapılır? hangi program bilgisine sahip olmak gerekli bunun için?
after effects, edius, premiere, photoshop bilgim var temel düzeyde. sanırım after effects+kurgu programı ile yapılıyor. bu alanda kendimi geliştirebileceğim tutoriallar neler genel bi adı var mı? vsvsvs



 
videoyu izleyemedim fakat şunu söyleyebilirim görselliğin güzel olduğu çoğu şey after effects ile yapılır. kendimde bu işe meraklıyım cs6 sürümü ae indirdim fakat bilgisayarım saniyede 25 fps olan 30 saniyelik videoyu 1.30 civarında izlettirdiği için imkanlarım el vermedi bu teknoloiye.

ae dersen bunlar için daha çok internette hazır metinler bulunmaktadır. free template yazarsan yeterince örnek bulabilirsin after effects için. eğer bulamazsan bir kaç siteyi sana gönderebilirim örnek olması için.
  • traumerei  (24.05.14 10:58:39) 
İlk 2 dakikasını izledim. Böyle bir video sadece Premiere ve After Effects kullanılarak yapılabilir (bu yazılımları bildiğinizi söylemişsiniz, o yüzden diğer ihtimallere değinmedim).

Ama Photoshop bilginiz, resimleri kesip biçerken elbette çok işinize yarayabilir.

Ayrıca After Effects'te yapılması vakit ve emek açısından gereksiz maliyet yaratacak bazı 2D animasyonları Flash'le yapmak (tabii key'lenebilecek şekilde export almak kaydıyla) işinizi kolaylaştırabilir.

Sonra, ben ses kayıtlarımı hiçbir zaman video yazılımından yapmam mesela. Yapılabilir, gayet güzel de olur, ama Cubase ve Audition gibi ses yazılımlarına çok daha aşina olduğum için kaydı bu tür programlarla alıp mix'liyorum ben.

Ben hiç kullanmadım (çünkü After Effects'e nadiren işim düşüyor) ama vakit ve emekten inanılmaz tasarruf sağlayan AE şablonları var. Çoğu ücretli. Örneğin bir metin efekti için bütün gününüzü harcamıyorsunuz da, o efektin hazır şablonunu indirip sadece kelimeleri değiştiriyorsunuz.

Özetle:
Minimum: Premiere ve After Effects.
Optimum: Premiere, After Effects, Photoshop, Flash, Cubase (Nuendo, Audition, vs.) ve bazı After Effects plug-in'leri.
  • actionary  (24.05.14 12:01:33 ~ 12:02:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.