[]

Bu Kedi Nasıl Sakinleşecek (Capsli)

Bundan 7-8 ay önce apartmanın önünde kuyruğu kırık, tüyleri dökük bir bıcırık bulup tedavi ettirip 3. kedi olarak eve almıştık. Kendisi tam bir minyatür panter çıktı. Sürekli diğer iki kediyi haraslıyor. Az önce de boynundan poşet geçirip büyük erkek kediyi (Efe) kovalamış. Efe şimdi korkudan mutfak dolabının tepesinde titreyerek oturuyor. Poşete sarılmış bir şey bunu kovalayınca korkmuş hayvan yazık.

Bu sıpa yüzünden gece kedi rotasyonu yapıyorum. İki saatte bir yatak odasındaki kediyi değiştiriyorum. Nasıl sakinleşecek bu hayvan? Oynattıkça gaza geliyor, daha hiç yorulduğunu görmedim.

Tip de bu: www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com

Fotoğraflarda 5 aylık olduğu için biraz küçük ama çok da büyümedi.

 
Aynısından kaynımda var bunun :) Şaka maka bende de neredeyse aynı kediden var, bizimki insanlara da saldırıyordu. Anca yıllar içerisinde sakinleşti. şimdi 10 yaşına geliyor, ilk defa annem ve benim dışında birinin kucağına falan geliyor. Tabii 10 yl sonra sakinleşmedi, kısırlaştırdıktan sonra hafif duruldu, 2-3 sene sonra da böyle biraz yavaşladı falan.


  • whoosie  (24.05.14 10:06:37 ~ 10:06:50) 
Bizimki kisirlastirilali 2 ay olacak henuz oyle bir emare goremedik. 1 yasinda su an. Benlik bi problem yok bence cok sirin de, diger kediler hic oyle dusunmuyo.


  • alicia dominica  (24.05.14 10:32:41) 
valla bunun bakışlar bakış değil bu sakinleşmez 8 senelik kedimiz kısırlaştırıldığı halde bikaç kişi dışında kimseye yaklaşmazdı o da işine gelirse yaklaşıyordu evde bakamayacağımızı anladık ve köye yolladık orda son duyduğuma göre eve ne köpek ne kedi yaklaştırıyormuş katlettiği yarasa ve yılanların hesabı yokmuş. demem o ki bunda da o bakışı gördüm uslanmaz.


  • bal dok yala  (24.05.14 11:33:43) 
gözlere bak far gibi açmış, her an tetikte uslanır mı bu:)))


  • bal dok yala  (24.05.14 11:35:29) 
oy seni yerim. gözleri de fıldır fıldır maşallah. biraz küçük olduğu için sakinleşmesi zor. diğer kediler varsa evinizde onlardan biraz ayrı tutun. biraz ilgilenip oyun oynayın. yorun onu.


  • buiret  (24.05.14 11:36:38) 
buyudukce sakinlesicek baska caresi yok. bizim eve de buyuk kedi 12 yaslarindayken yavru bir kedi bulup getirdim. ilk 1 sene buyuk kedinin canina okudu, surekli uzerine atladi kosturdu rahatsiz etti kavga ettiler. simdi simdi hem buyuk kedi ona alisti hem kucuk olan biraz sakinlesti daha iyi anlasiyorlar.


  • gerard  (24.05.14 12:11:25) 
aman tanrım :))

yormanız lazım biraz birlikte oyun oynayın. alıştırabiliyorsan bir şeyi attığında geri getirsin. ya da tek bir mamayı at evin uzak bir yerine doğru, ona koşsun, ödülü de mama olur, bunu sürekli yapın.
  • [silinmiş]  (24.05.14 12:15:53) 
ya burnunu ısırırım bunun, Allaaam ne kadar minnoş ya <3 gözler fal taşı gibi, bence de yaşlanmadan durulmaz bu:D manyak gibi bilgisayarıma indirdim fotoğrafını, açıp açıp bakıyorum o.O


  • mayaa  (24.05.14 13:07:10) 
:)))

şu an denk geldiğim yöntemi paylaşıyorum: www.youtube.com

www.youtube.com (küçüğe de yapmışlar, çocuğum olursa ona da yapacağım, o kadar sevdim :) )

Uyumadan yap, sabah aç :)
  • kaymaktutmayansicaksut  (24.05.14 13:39:11 ~ 13:42:14) 
@kaymaktutmayansicaksu Ahhahahaha sabah sabah çok eğlendim. Deniycem bunu :D

Fetch oynuyoruz normalde. Çok seviyor atılan kağıdı getirmeyi ama büyümesini bekliycez herhalde yapacak bir şey yok. Herkese teşekküler cevaplar için.
  • alicia dominica  (25.05.14 09:45:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.