[]

20lik diş ameliyatı sonrası aşırı ağrı

Geçen hafta 20lik diş operasyonu oldum. Biraz zahmetlice olsa da dış alındı dikiş atıldı vs. 2. gün ağrı yok denilecek kadar azaldı. Ancak sonrasında tekrar gittikçe artmaya başladı. Tekrar doktora gittim antibiyotik verdi. Sonra normal zamanında dikişler alindi. Ağrıların geçmediğini söyleyince yara iyi görünüyor yemek kacmasındandir dedi ve temizlemek için bir şırınga verdi. Dediği gibi uyguladım ancak yemek kalınca olan bu ağrı inanılmaz bir şey. Kafayı duvarlara vurasım geliyor. Bir arkadaş oradaki sinirleri alamamış olabilir dedi. Gerçekten de sinir uçlarına dokunur gibi ağrı belli bir ritmle kulağıma ve başıma vuruyor. Sorum şu ki yemek de kacsa bu kadar ağrıması normal mi? Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? Bir tek arkadaştan buldugum majezik fayda etti o da bitince (majezikin satılmadigi bir memlekette olduğumdan) ağrılarımla başbaşa kaldım.
Teşekkürler



 
ağız gargarası önemli.yemekten sonra bol bol uygula, bölge temiz kalsın.

ağrı için bana da iki hafta kullanmak üzere ağrı kesici vermişlerdi. ama bende hiç ağrı olmadı ilginçtir. hiç kullanmamıştım.

daha 2 gün olmuş, bence biraz sabret. çeneni çok oynatmamaya çalış, dikişler gerilmesin. bi de en önemlisi o bölgeyi temiz tut. yemek kalmasın.

bi iki gün sonra hala azalma yoksa tekrar doktora göstermekte fayda var.
  • sttc  (24.05.14 09:11:47) 
Ben 1,5 ay önce oldum. Geçen gün ağrı şikayetiyle gittim, 6-7 ay ağrı çekmen doğal dedi. Dokuların ve kemiğin kendini yeni duruma adapte etmesi süreci ağrılı geçermiş.


  • minyatur dev  (24.05.14 09:23:54) 
@sttc geçen hafta oldum ameliyatı, dikişler de alındı.


  • restlesss  (24.05.14 09:43:03) 
ben 3 kere ameliyat oldum, gömülü diş ve üstelik dişler yamuktu, doktorlar çok zorlanarak aldılar ve zor 3 ameliyat geçirdim. buna rağmen sızlama harici bir şey hissetmedim, o da etim baya bir kesilip oyulduğu için. reçeteye yazdıkları majeziği zaten hiç kullanmadım bile, o kadarcık ağrıyla başa çıkabilirim diye. ama antibiyotiğe ameliyat günü hemen başlattılar hepsinde de. yani ilk kez duyuyorum bir hafta olup da geçmeyen bir ağrıyı. doktora görünmeniz elzem.


  • malmazel  (24.05.14 12:11:01) 
@restless doktorunu ziyaret etmen zor değilse her gün uğrayıp yıkattır orayı, kendin yapman efektif olmayabilir. ağrı yemek birikmesinden ve/veya alveolit dediğimiz zıkkımdandır. her iki durumun tedavisi de oranın yıkanması. sinirleri almamış olabilir diyen arkadaşınla da bir süre görüşme.

@minyatur dev o hekime geri gidip "at yalanı sikeyim inananı" demen şart.
  • doubloonbey  (25.05.14 21:09:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.