[]

Pakistan'ı veya Pakistanlıları Niye Sevmiyoruz?

onların bizden bir elektrik aldıkları kesin. yolumuzda ölürler falan demiyorum elbette, ancak seviyorlar işte. genel kanı bu en azından. neden biz onlara karşı mesafeliyiz? devlet ve dış politika anlamında sormuyorum. o açıdan bizden ( vatandaşlar arası ) daha iyi ve saygılı bir iletişim var.




 
Sevmiyor muyuz? Niye sevmeyelim? İnsan değiller mi?


  • Lim5  (24.05.14 01:07:40) 
bizim okulda çok var. herkes çok seviyor. ben de...


  • dokuz numara dort yildiz  (24.05.14 01:08:20) 
pakistanlıların halkımızca sevilmediğini ilk defa senden duyuyorum. bizim sınıfta var bi tane abdül, nasıl bıcır bıcır konuşuyor bi de; nasıl sevmesin insan. 4 senedir tanıyorum, ondan böyle bir şey işitmedim mesela.


  • baba jo  (24.05.14 01:12:09) 
gerçekçi olalım. " sevmiyoruz, ölsünler diyoruz " demedim. bir burun kıvıran tarafımız olmadığını(çoğunluk algısı anlamında) kimse söylemesin. orada da büyük acılar yaşandı yaşanıyor. ancak burada ne kadar gündemimizde oluyor? adamlar ulusal yas ilan ettiler. bolivya vs. demeyin. onun yas kararı ayrı mevzu.

(bu sadece örnek anlamında seçtiğim bir bakış açısı. bu yaklaşımla hüküm vermek elbette yetersiz olur.(

30 saniyelik gugıllama ile bu ikisini buldum son 2 yıl içinde olan. terör ve konjonktürel kaoslarının içeriğini ayrı tutarak aradım üstelik. biz ne kadar tınladık?

www.hurriyet.com.tr

www.ntvmsnbc.com

+ 45 sn ile;
haber.stargazete.com

www.sabah.com.tr
  • ete summer  (24.05.14 01:14:15 ~ 01:25:52) 
Pakistanlıları sevmeyen kimse görmedim. Ama daha çok hintler sevilmiyor ülkemizde, haklarında herkes illa kötü birşeyler söylüyor.


  • johan sebastian  (24.05.14 01:18:13) 
onlarda batililarin bizde gorduklerini goruyoruz.


  • John Finn  (24.05.14 01:18:16) 
bizi çok sevdiklerini bende biliyorum.seneler önce askeri anlamda çok yakın olduğumuzuda okumuştum.azerbeycandan sonra bizi en çok seven ülkedir diye biliyorum.halk olarak pek fazla bilgimizin olduğunu düşünmüyorum.bugüne kadar da kimseden pakistanı sevmiyorum diye birşeyde duymadım.


  • uykulu_fb  (24.05.14 01:45:23) 
çünkü ırkçıyız.


  • Skey295  (24.05.14 01:46:28) 
hiç tınlamıyor değiliz bence. 2005 yılında Pakistanda deprem olmuştu. o depremde Türkiye'den de gerek Kızılay olsun gerek akut,gea gibi stk lar olsun arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerine gitmişlerdi(bizi sevmelerinin nedenlerinden biridir belki bu da,bilemiyorum tabi). son 2 yıldaki olaylardan bahsetmişiz de, son 2 yılda Türkiye gündemi kendini toparlayamadı, ülkece manyak olduk çıktık, her gün yeni bir olay, her gün yeni bir acı yaşadık. bu tabi sadece şu anki fikrim. kendimden yola çıkarak şunu düşündüm. dünyadaki tüm acılara duyarlı olan, takip etmeye çalışan biriydim ama son bir kaç yıldır ülke gündemiyle meşgul olmaktan dünyanın geri kalanı nasıldır, onu düşünmeye çok enerjim kalamadı.


  • yildirimeda  (24.05.14 02:24:06) 
bize bir tane stajyer gelmişti pakistanlı. adam yemeği bıraksak elle yiyecek. öyle iğrenç bir yemek yeme tarzı vardı ki ilk günün sonunda kimse yanına oturmaz oldu.
burnu akar eliyle siler, sonra elini üzerine silerdi.
sürekli bir ter kokusu. eşyaları pis.

açıkçası bu elemandan önce pakistanlılara karşı bir olumsuz bakışım yoktu ama kendisi sağolsun soğuttu beni.
  • bira sisesi kapagi  (24.05.14 10:08:33) 
Pakistanlı sevmeyen duymamıştım hiç. Kısa bir süre bir Pakistanlı ile çalıştım; çok kibar ve düşünceli biriydi. Sadece biraz kültür farkı vardı ama o kadar kültür farkı kadı kızı ile aramızda da var.


  • aychovsky  (24.05.14 10:21:02) 
çok uzak memleketler ve karşılaşmıyoruz sık kendileriyle. öyle sevmeme gibi bir şey olması pek mümkün değil bence.


  • historien  (24.05.14 14:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.