devlet yurt dışında doktorayı destekliyormuş, masraflarını devlet karşılıyor diye de doktora kabullerinde ülkemizde artış oldu bu sene. en azından bizim okulda. kayıtta çalıştım, doktoraların yarısı pakistanlı arkadaş! benim asistanım olan da var, beraber derse girdiğim de. öncelikle, ingilizceleri anlaşılmıyor. kalsiyumu kelşim diye telaffuz edeceksen hiç etme bence yani. neyse esas anlatmak istediğim şu.
derste belli başlı ülkelerin karbon salınımlarını gösteren bir grafiği inceliyorduk. amerika, avrupa ülkeleri, endüstrisi gelişmiş uzak doğu ülkeleri ve türkiye var. vay efendim o tabloda pakistan, iran, ırak gibi ortadoğu ülkeleri neden yokmuş, ülke dışlıyormuşuz biz... gereksiz atarları olduğunu düşünüyorum.
bir de bu insanlar ülkelerinde üstün başarı gösterip doktoraya devlet desteği ile gönderilen insanlar... halkını sevemedim.
0