[]

türk lirası ve yol tarifi ile ilgili iki soru

iyi geceler arkadaşlar.


ilk sorum: piyasadaki ürünler, neden 4.99 tl, - 29.99 tl gibi küsüratlı etiket fiyatına sahip olurlar?

p.s. dondurma almak istedim ve bakkala dondurmanın fiyatını sordum. o da bana,''5 tl. üzerinde yazıyor ya'' dedi. ben de baktım ve dondurmanın 4.99 tl olduğunu söyledim. bunun üzerine kendisi bana, ''kafan mı dumanlı senin. piyasada 1 kuruş mu var. 5 tl o'' dedi. bu yüzden size de sormak istedim. güya esnaf olacak. sirkülasyondan haberi yok adamın.

ikinci sorum: anadolu yakasından, maslak - ahi evren caddesinde yer alan doğuş yayın grubuna nasıl giderim? metroyla gidebilir miyim?

 
1- piyasada 1 kurus var ama buyuk marketler kullaniyor genelde. kucuk esnafta yok.
banka karti ile alisveris yaparsan kurusu kurusuna odemis oluyorsun.
duz olmamasinin sebebi de 5 tl yerine 4,99 demek daha ucuz algisi yaratiyor. ondan oturu
  • exlibris  (24.05.14 00:17:42) 
1 kuruş tedavülde. Piyasada az var. 5 tl yerine 4.99 demek algı yanıltmaca. Ve kredi kartıyla ödersen kuruşuna kadar ödüyorsun


  • efruz  (24.05.14 00:18:16) 
1. 4,99 görünce 99 kuruşu gözardı edip 4 liraya odaklanıyorsun bilinç altında. yani 5 lira "vermiyorsun" o ürüne.

Tedavülde 1 kuruş var ayrıca.

2. Metrobüsle karşıya geçip Sarıyer dolmuşlarına binersin. FMV okulları önünde ışıklardan veya az ilerideki üst geçitten karşıya geçip 5 dk yürürsün.
  • cakabo  (24.05.14 00:19:06) 
1 Kuruş'un üretimi değerinden daha pahalı olduğu için artık üretilmiyor diye biliyorum. Ama daha önceden kalan 1 Kuruşlar dönüyorsa piyasada başka tabi.

X.99 olayı ise, tamamen bir alt rakama yoğunlaştırıp algıda ucuz hissiyatı yaratmak için. Bazen marketten çıkınca "Allah Allah? Nasıl o kadar tuttu?" diye fişi bir topluyorum. O küsüratlardan ne dağlar çıkıyor.
  • bazilika  (24.05.14 00:47:01) 
Psikolojik fiyatlandirma o islemin adi.1 kurus uretilmeye devam ediyor ama kullanimi cok az.


  • cizgilipijama  (24.05.14 00:59:58) 
biz ona çingene hesabı diyoruz sirkülasyonun babasını o paraları piyasadan çukkalayanlara sormak lazım nerde bu kuruşlar neyse tamam sakinim.


  • protrek  (24.05.14 02:47:34) 
2. karşıdan metrobüsle zincirlikuyuya geç, oradan metroya aktarma yapıp maslak'ta in. işkuleleri tarafından çık, üç dakika bile sürmez yürümen, doğuş power center. kime sorsan gösterir. (porsche filan satılan yer dersen de gösterirler.)


  • klassno  (24.05.14 02:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.