[]

mantı

güzel mantının püf noktaları nelerdir? içine soğan konuyo mu mesela? bulgur koyuluyo felan dediler. kayserililer bilirler sanırım.

şöyle çook güzel bir mantı yapim diyorum.

ben normalde un su tuz koyuyorum hamura içi için de biraz soğan kıyma baharat bunlarla yapıyorum.

teşekkürler

 
bulgur konmaz.


  • firez  (24.05.14 00:28:25) 
kayserilileri boşver pinti onlar eti yalatıyolar(koklatmak da denir) sadece hamura.

soğan-sarımsak-reyhan-damak tadına uygun baharat yeterli kıyma için.

hamura da bi tane yumurta.
  • seksen9  (24.05.14 00:55:32) 
birde mantının yoğurduna yakışan, nane, kırmızı pul biber falan var(ben sumakta seviyorum mesela az miktarda), tabi tereyağı önemli,

sonuçta haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt koyuyosun, sonra kızgın tereyağı, en öönemlisi baharat bence.

ayrıca mantının 1001 çeşidi var bulgurla yapılanda var piruhi denilen tavuk etiyle tavuk suyuyla yapılanda var.
  • killerbee  (24.05.14 01:13:04 ~ 01:15:46) 
önce hamur. hamura yumurta kır 2 tane bi çimdik tuz ve ılık suyla epey yoğur ne kadar yoğurursan o kadar iyi açılır hamuru biraz sert olsun çok ta sert olmasın açılmaz.
içine yağlı tarafından kıyma al, seviyorsan yarısı kuzu eti olsun. kıymaya sadece 1 soğan rendele yada çok çok ince doğra. biraz karabiber ve kırmızı biber at. maydonoz ve başka baharat koyma etin doğal tadını bozma.
ne kadar ufak o kadar güzel unutma, mantıyı tabağa aldığında hemen yoğurdu üzerine dökme biraz soğusun yoksa yoğurt keser ve ekşir. tereyağına biraz sıvı yağ ekle sade tereyağı yoğurda dökülürse donar hoş olmaz. gerçek mantının tereyağı sosuna salça konmaz uzak dur. tereyağı sıvıyağ acı pul ve toz kırmızı biber biraz nane ekle ve kızdır, yoğurdun üzerine coslat. afiyet olsun.
  • bal dok yala  (24.05.14 12:22:46) 
@trumanshow yumurta hamuru tutar, içli köfte mantığı.

üstüne sumak +1, herkes farklı servis yaptığı için yazmayı unutmuşum.
  • seksen9  (24.05.14 12:35:04) 
mantı aynı makarna gibidir, makarnanın en önemli malzemesi yumurtadır bu suda hamurun gevşemesini sulanmasını önler hamura dirilik verir. muhakkak kırılması lazım.


  • bal dok yala  (24.05.14 12:40:36) 
@bal dok yala benim yumurtaya alerjim var o yüzden yumurta koymam hiçbişiye o yüzden iki yerine bir kırıp denicem en kısa zamanda çok sağ ol


  • mula  (24.05.14 18:30:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.