[]

Sosyal medyaya uzak olmak ?

Instagram, twitter, facebook, foursquare vs.. hicibirinde hsaebim yok. Sadece bazi gazetecilerin twitter hesaplarina googledan girip goz atiyorum o kadar. Hic ilgim olmadi bu tur seylere. Hani oyle asosyal bir tip de degilim, etrafimdaki arkadaslarimin hemen hepsi en azindan 1-2 tanesini kullaniyor ama ne bileyim hic ilgimi cekmiyor. Cok bir sey kaybediyor muyum ?




 
Ben de Twitter haric kullanmiyorum digerlerini, bir sey kaybetmiyorsun, iyi yapiyorsun hatta.


  • burasi ne garip bir yer  (23.05.14 15:08:47) 
ben de senin gibiyim, bir eksikliğini hissetmedim, hatta samimiyetsiz duyarlılıklardan da uzak olmak güzel, sosyal medya gereksiz yozlaştırıyor insan ilişkilerini.


  • devorgilla the gunslinger  (23.05.14 15:08:49) 
Burası dışında kullanmıyorum. O dediğin sitelerde hesabım yok. Rahatsız olmuyorum.


  • sehpa fx350  (23.05.14 15:10:39) 
Çok aktif olarak kullanmadığım bir facebook'um dışında bende de hiçbiri yok. Hiç bigün deneyip açmadım bile. Whatsapp'im bile yok uzun yıllardır akıllı telefonum olmasına rağmen. Yani çok vıcık vıcık olmamak güzel boşver.


  • pandispanya  (23.05.14 15:10:45) 
ben de kullanmıyorum hiçbirini, hiçbirşey kaybetmiyosun, konuşmak istediğin insanlarla iletişimde kalıyorsun zaten bir şekilde


  • mirty  (23.05.14 15:10:53) 
kaybetmiyorsun. niye kaybedesin?


  • sutlu nescafe  (23.05.14 15:10:57) 
Sevindim, yalniz degilmisim. :)

Kullanan arkadaslar yanlis anlamasin ama ozellikle instagram ve foursquare cok sacma geliyor bana. Bir seylerin fotosunu cekip paylasmak altina yorum yapmak falan ne bileyim. Gittigi her yerde burdaydim, surdaydim isaretelemsi yapmak. Sevgiliye nerdesin diye sorsan rapor mu vericem sana der, her gittikleri yerden de cekin yapmayi ihmal etmezler ama. :))
  • kint  (23.05.14 15:19:18) 
esas anormal olan "herkes kullanıyor, ben neden kullanmıyorum, bende bir anormallik mi var" düşüncesi, zorlantısı...

Ben de hiç birisini kullanmıyorum...

bir facebook hesabım var ama telefondaki facebook messenger'ı kullanmak için, çünkü arkadaşlara en hızlı ulaşım/haberleşme yolu bu... onun haricinde bildiğimiz anlamda facebook kullanıcısı değilim...
bilgi almak için ekşi sözlük yetiyor...
zaten twitter'da veya facebook'ta önemli bir şey patlayınca sözlük'ten birileri başlığını açıp linkini atıyor, o sayede görebiliyorum...
40 yılda bir göreceğim önemli bir şey için her gün kezbanların yedikleri yemekleri öğrenmek, o gün tuvalete kaç kere gitmiş raporunu almak vs. bana göre değil...
bence bir kaybın yok... ilgini çekmiyorsa kullanmazsın...

valla kimse kusura bakmasın da, hele o foursquare kullanan kesim yok mu, onlara kafam girsin! (iş hayatı, koordinasyon vs. amaçlı kullananlar değil, siz anladınız hangi kesime kafamın girmesini temenni ettiğimi)
  • appdata  (23.05.14 15:19:40) 
Kaybetmiyorsun. Ancak olur da bir gun tanitimini yapman gereken bir isiin, urunun olur o zaman kullanman gerekir yoksa kaybettigin biseyler olabilir.

Google oldugu surece ilgini ceken seyleri takip edebilirsin facebook twitter filan da olmadan..
  • nwnd  (23.05.14 15:21:15) 
sadece kişisel goygoy için kullandığım bir facebook hesabım var. gerisini ekşi'den duyuru'dan haber sitelerinden falan takip ediyorum edecek olursam.

işi buradan "çok ilginç bir çağda yaşıyoruz yauuu"ya bağlamak istemiyorum ama gerçekten çok iğrenç bir durumdayız. instagram'daki twitter'daki hiçbir şeyle ilgilenmiyorum, ilgilenmicem de. bana ne milletin yiyip içip sıçtığından. dünya gündeminde bir şey olursa da öğreniyor zaten twitter kullanmayan bile.

"sosyal medya" tanımı bile bence fazla zorlama. yrrak kürek işler.
  • pescador  (23.05.14 15:22:16) 
ben de hiç birini kullanmıyorum, bişey kaybettiğimi de düşünmüyorum.


  • tuborg yesili  (23.05.14 15:22:20) 
Sadece Twitter ve takip ettiğim 2 sözlük.
Twitter'da çok çok aktif değilim, ne zaman kafama eserse!!
Çok memnunum, gayet güzel.
  • gece lampulu  (23.05.14 15:26:00) 
Bunları kullanmadığınız sürede neler yapıyorsunuz o önemli bence. Şahsen benim için sosyal medya önemli. Gazete falan okumam pek her türlü haberi bu şekilde takip etmeye çalışırım+güncel bilgi olması en büyük avantaj.


  • istenmeyen evlat  (23.05.14 15:45:59) 
@istenmeyen evlat

Eksisozluk yetiyor acikcasi.
  • kint  (23.05.14 15:48:07) 
burada kimse sana kaybediyorsun demez :)

instagram'ı yeni keşfettim, kaybediyorsun.
kullanmamakla başın da göğe ermiyor.
  • sayns  (23.05.14 21:55:32) 
ben aktif bir kullanıcı sayılmam ama twitter bayağı hoşuma gidiyor.


  • harry powell  (23.05.14 22:09:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.