[]

kiracı ve ceza

selamlar,
2 yılı aşkın süredir ailemle kirada oturmaktayız.
ev sahibinin 2 dairesi var altımızda bulunan dairede ona ait.
aksatmadan 750tl kira ödemekteyiz ve ev sahibi parayı elden almakta ısrar ediyor. bankaya yatırma konusunda ikna edemedik. adamlar arıza.
ekim ayında da var olan kontratımız bitiyor...elden aldığı için 2 adet kontrat mevcut diye biliyorum, biri şuanki kiranın yarısı kadar değere sahip öteki ise mechul...ya da öyle bir kontrat yani 2.kontrat yok. babamla konuştukları için bu kadarını bilebiliyorum.

gelelim esas konuya...

1- alttaki kiracı ile ev sahipleri arasında kira ödeme konusunda çıkan husumet kavgaya dönüşmüş ve karşılıklı mahkemeye vermişler birbirilerini.

2- alttaki komşu mahkeme sonucuna göre buradan çıkmayı planlıyor fakat çıkarken intikam maksatlı maliyeye durumu bildireceğini söylüyor.

yukarıda da durumumuzu anlattım bu veriler ışığında bize ne olur? ne yapmamız lazım bir akıl verin arkadaşlar? ceza ...vs gündemde fakat tam olarak kaç tl ceza yiyebiliriz? veya bu durumdan nasıl sıyrılırız?

arkadaş ev alamıyoruz, paranla oturamıyorsun bu nasıl bir dünya anlamak mümkün değil.

 
size ceza gelmez rahat olun.


  • [silinmiş]  (23.05.14 11:54:44) 
Siz kirayı öderken müümkün ise kontrata değilse başka bir kağıda o ayın kirasını aldığına dair her ödemede imza attırın.
Maliye size dokunmaz.

  • poseidon1  (23.05.14 12:00:07 ~ 12:00:31) 
kanunlar her zaman kiracıdan yanadır, korkmayın.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (23.05.14 12:13:26) 
Kısaca anlatmak gerekirse..
Ev sahibi gayrimenkullerinden kazandığı kira gelirinin yüzde 20'lik kısmını (kontratta yazan brüt ile net arasındaki farkın sebebi) "gelir vergisi" olarak maliyeye vermek zorundadır. Banka üzerinden işlem yaptığınızda kira ödemesinin ilgili stopajı zart diye kesileceğinden banka üzerinden ödeme yapmanızı istemiyor. Kontratta kira gelirini düşük göstermesinin sebebi, yıllık kira gelirinin düşük olarak maliyeye bildirip az vergi ödemek.

Eğer ödemelerin yapıldığını kanıtlamak için banka istiyorsanız, kontratta yazan tutanı bankadan artanı elden vererek kendinizi güvenceye alırsınız, ev sahibinin de itiraz etmesi gereken bir şey olmaz. Ayrıca size de bir ceza gelmez.
  • fucking machine in my head  (23.05.14 12:17:24) 
@fucking machine in my head güzel açıklamış, yalnızca bir konuda ek yapmak isterim..

kira kontratlarının arkasındaki maddelerde yazmaz belki ama kira bedeli 500 liranın üzerindeyse bu bedel bankaya yatırılmak zorunda.. aksi takdirde yatırılmayan her bedel için ev sahibine 250 liradan az olmamak kaydıyla kira bedelinin yüzde 5'i oranında özel usulsüzlük cezası kesiliyor.. aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz..

emlakkulisi.com

www.muhasebetr.com

benim bildiğim 2010'dan beri düzenleme böyle.. bu da aklınızda olsun..
  • lake of the hell  (23.05.14 12:32:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.