[]

hali sahada saglikli kalmak

yaklasik 1,5-2 senedir aktif spor yapmiyorum. daha oncesinde de birkac ay salonda calismistim. calistigim yerde hali saha maclari yapiliyormus, haftasonu beni de davet ettiler. antrenmansizlik cok etkiler mi, almayalim capraz baglari elimize?




 
kesinlikle çok etkiler ,maç öncesi iyi ısın ,gaza gelip her yere koşma , yarı sahada oyna ya ilerde ya geride .Her yerin et keser bi kaç güne geçer.


  • eyyar  (23.05.14 09:21:34) 
iyice ısın.


  • baldur  (23.05.14 09:30:56) 
isinma onemli. ben 3 yildir duzenli hali saha yapiyorum. 5 ay once isinmadan ciktigim macta yan baglarimi yirttim. oyle dusun. esneme hareketlerini guzel yap. deli dana gibi kosma. zaten kondusyonun da buna musaade etmez muhtemelen. 3-4 mac sonra acilirsin ama merak etme. spor guzel sey.


  • crucio  (23.05.14 09:39:43) 
Fazla kasma defansta ya da kaleci ol, ilk yarı zaten herkes çok koşuyor özellikle bundan kaçın, yoksa mahvolursun.


  • redeath  (23.05.14 10:07:14) 
geride bekle atağa çıkma. depar atma. bacaklarını çok açma. her türlü ağrın olucak 3-4 gün.


  • fuskiyenin oglu  (23.05.14 10:33:13) 
doğru ısınma tekniklerini bilmiyorsan googledan bak mutlaka. maçtan en az 15 dakika önce başla ısınmaya. bizde millet geliyor üstünü değiştiriyor başlıyor onymaya. onlara bakma güzelcene ısın. atağa çıkarsan geri gelemezsin 3. ataktan sonra. ilk yarı hiç çıkma kal geride. defans 3lü olur muhtemelen, ortada değil de bekte yer tut. ikinci yarı millet patır patır dökülmeye başlar zaten, özellikle son 15 dakika. o ara çıkar golünü de yazarsın.


  • ack3000  (23.05.14 10:45:31) 
kesinlikle etkiler. ısınmayı vs. geçiyorum. (geçiyorum derken etkisiz olduğundan değil. bağlar vs. için çok önemli ısınma. halı sahaya girince direkt topu alıp şut çekenlerden olma. en azından 5 dakika açma germe yap) maçta zerre koşamazsın. 5. dakikada dalağı eline alırsın. ben bundan 3 sene önce böyleydim. 5. dakikada dalağı elime alırdım. spora bir başladım, pir başladım. kardiyo, interval, yüzme, koşma, ağırlık, bisiklet bunları düzenli yaptım. 60 dakika durmadan koşuyordum her halı saha maçında. millet "sen ne içiyorsun olm" diyor. onlar 1 kez sahayı turluyorsa ben 10 kere turluyorum. ama artık diyor değil, diyordu olacak. zira aşağıdaki nedenden dolayı futbolu bıraktım. inşallah bir daha dönmem. (iradem kuvvetlidir, yüksek ihtimal bir daha dönmeyeceğim)

benim tavsiyem, bilmeyenlerle, servetlerle sakın maç yapma. sen istersen dikkat tanrısı ol, ayağını eline veriyor amına koyduğumun kütükleri. geçen hafta ayak parmağını kırdım bu avradı sikikler yüzünden. bir de tekniksen duble yarrağı yiyorsun. baştan söyleyeyim de, ayağını eline alınca söylememişlerdi deme.
  • papillon7  (23.05.14 12:34:12) 
kendini iyi olduğun düşündüğün bi mevkiye at kendini, gaza gelmeden, al ver yap. 2-3 haftada atarsın zaten hamlığı sonra istediğin gibi yardır.


  • defansif orta saha  (23.05.14 16:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.