[]

Hayata bir sene ara vermek (üniversite bırakmak)

Bir üniversitede dil hazırlık öğrencisiyim ve sınıfı başarıyla geçtim sayılır. Fakat bölümüm fizik malumunuz en zor bölümlerden birisi. Bizim okulda ise bu bölümde kalma oranı neredeyse %50'nin üzerinde. Akademik kariyer yapmayı düşündüğüm için sosyal hayatımdan çok fazla ödün vermeyi düşünüyorum. Ama bu 4 senelik maratona akabinde yetişkinliğin curcunasına adım atmadan önce her şeye 1 sene ara vermek istiyorum. 1 seneliğine okula hiç gitmeden kendime ayırmayı düşünüyorum. Fransızca kursu, dövüş sanatı, okçuluk, keman vs ne katabilirsem katmak istiyorum kendime. Sabah erken kalkma derdi olmaksızın hangi günde olduğumu fütursuzca unutmak istiyorum. Kafama estiğinde devamsızlık gibi sorunum olmadığı için otostopla şehirler arası yolculuk yapmak istiyorum. Sizce böyle değerlendirilen 1 sene gerçekten kayıp mıdır?




 
değildir. imkanım olsa ben de yapardım.


  • aelfinn  (23.05.14 03:28:02) 
ailenden de maddi manevi destek alabiliyorsan yardır gitsin, kayıp olmaz.


  • anil  (23.05.14 03:32:32) 
degildir. 50 yasinda geriye baktiginda keske o 19 yasimda bir seneyi gecirmeseydim demeyeceksin. ama o dediklerini yapacaksan ara ver. icip film izleyip uyuyacaksan gerek yok.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (23.05.14 03:38:11) 
gercekten bu saydiklarini yapabilecek misin? yapmazsan facia olur cunku evden cikmazsin, sikintidan delirirsin. kendimden biliyorum. gerceklestirmek istedigin planlarin varsa ara ver ama bence gereksiz risk bu su an. kostuktan sonra kendini iskenderle odullendirmeye benziyor. daha okula bile baslamadan "sosyal hayatimdan cok odun vermem gerekecek" diyerek ara vermek... bilemedim.


  • pescador  (23.05.14 06:12:41) 
gezmek adına okulunu 1 sene uzatan biri oalrak söylüyorum ki, yap. şimdi 5. sınıftayım bu sene bitiyo ve en küçük pişmanlığın bile yok uzattığım için. kendime kattıklarım, gezip gördüklerim beni fazlasıyla tatmin ediyor.


  • bubezleeb  (23.05.14 06:32:21) 
bu dediklerinin çoğunu okurken de yapabilirsin. hafta sonları ne için var. otostop çekerek gezmenin özenilecek bir tarafı yok. birkaç sene sonra para kazandığında en kral şekilde gezersin. bırakma bence okulu. öğrenciliği bitir kurtul. hayat para kazanmaya başlayınca başlıyor.


  • juninho77  (23.05.14 06:55:20 ~ 06:56:01) 
otostop çekerek gezmenin özenilecek tarafı yok diyen arkadaşa; sokaklarda yattığım seyahatlerimi tatil köylerindeki zamanlarıma, otostop maceralarımı uçak yolculuklarıma değişmem.


  • bubezleeb  (23.05.14 07:19:45) 
ben de okulumu uzatacağını bile bile 1 yıl erasmusa gitmiştim. iyi ki gitmişim diyorum. kazanımlarım okul uzatmayı nötrledi geçti.
ama döndükten sonra epey adapte olamadım derslere. sen de bu ihtimale karşı hazırlıklı ol, döndükten sonra "ne akademiği ne kariyeri yeaa" deme

  • fallopian  (23.05.14 07:25:46) 
Hali hazırda 1 sene uzattığım okulumu 1 sene daha dondurup agh'ye gitmiştim, iyi ki girmişim.


  • orange coffee  (23.05.14 08:01:26) 
sene kaybetme düşüncesi o kadar yerleştirildi ki biz öğrencilere, istenilenin dışında düşüncelere sahip olunca dahi huzursuz olduk. hiçbir zaman sene kaybetmeyeceksin dostum, bence kesinlikle istediğin şeyi yapmalısın.


  • bi sey dicem  (23.05.14 09:16:55) 
birkaç sene sonra paran olunca en kral şekilde gezersin diyen arkadaş, hayatı anlamamış. hiçbir şey kayıp değildir. nothing is lost. bunların hepsini yapsan da, birkaçını yapabilsen de, hatta birini bile yapsan, bu senin için bir kazançtır. yarın ölmeyeceğimizin garantisi yok. hayatını erteleme. kariyer kapitalizmin bize yutturduğu bir yalan, yoksa kimse çalışmaz. kimse keyfinden 50 yılını şirketlerde heba etmiyor. yılda 11,5 ay çalışıp iki hafta senelik izninde tatil köyüne gideceksin diye yaşanmaz. hayat böyle bir şey değil. ben bu sene mezun oluyorum, cebimde 2-3 bin lirayla güney amerika'ya gidiyorum, one way ticket. döner miyim dönmez miyim belli değil. hiçbir şeyden pişman değilim.


  • trachemys scripta elegans  (23.05.14 09:19:15) 
Hayır değildir kardeşim.
Arayı ver ve gününü gün et, değerlendir en iyi şekilde Imkanın varsa.
Sonra iş hayatına girip hengameye karıştığın zaman yad edersin bu güzel günleri.
Keyfini çıkar.
  • gece lampulu  (23.05.14 09:30:22) 
Onun yerine 1 yil erasmus yapip orda tamamen boslarsin derslere girmezsin tum avrupayi da gezersin.okula basla ve 1.sinifin 2.donemindeki erasmus programina basvur.


  • gokhanbulut  (23.05.14 10:00:54) 
yanlis taktik. bunun yerine akademik danismaninla otur, ben 5 senede bitirmek istiyorum plani yap. derslerini ayarla, ders yukunu azalt, kendine haftada minimum 3 gun bosluk yarat. yalniz 4. sinif derslerini buna katma. yani ilk 3 senelik kismi 4 seneye yay. 1 sene bos bos dolasmaktan hem daha verimli yasarsin, hem de 1 sene bittiginde okula baslamak sana olum gibi gelmez.


  • brawler  (23.05.14 11:00:57) 
@pescador bi daha hayatım boyunca böyle bir şansım olmayacak. Ya şuan yaptım ya da emekliliğe kadar yolu var bunun. İngiltere vizemin çıkmasını bekliyorum şuan. 3 ay yurttışının ardından bir 12 aylık ara vereceğim hayata. Biliyorum pişman olmayacağım ilerde aksine yapmazsam düşünüp vazgeçtiğim için pişman olacağım. 60 yaşına geldiğimde tamamen ders-çalışmayla geçen bir ömür istemiyorum. @brawler Dersler o kadar yoğun ve zor ki 5 seneye yayınca bile beni oldukça kısıtlayacak durumda. Arkadaşım yaptı ondan biliyorum.


  • oddyseus  (23.05.14 23:32:26) 
değildir. gavurlarda gap year diye bişey var, bizde neden yok anlamam. bazı internet siteleri var, dönemlik çalışacak iş buluyorsun, iki hafta üç hafta, onlar sana yemek ve konaklama sunuyorlar. böyle böyle istediğin ülkelere gidebilirsin. lanet sistemde 'ne kadar mezun olursan o kadar iyi' mantığı var ya, hah, kaç ondan. üniversitede yapamazsan, asla yapamazsın. yılda iki haftalık izinlerle kendini geliştirmen sıkıyor biraz.

hayatını cv'ne yazmak için yaşamıyorsun, kendin için bir şeyler yapacağın vakit bu vakittir. yardır.

edit: erasmusa git orda gez diyen arkadaşlar olayın ana fikrini anlamamış galiba..
  • malmazel  (23.05.14 23:35:17 ~ 23:36:45) 
kayıp değildir kesinlikle ama başlamadan önce yap derim. ben 3. sınıfta yapayım aynısını dedim, resmen unutmuşum ders çalışmayı, alışana kadar 1 sene uçtu gitti. hazırlık biter bitmez 1 yıl takıl kafana göre. hiç okula gitme demek değil bu, önceliğin başka şeyler olsun; neticede her gün bir organizasyona katılamayacaksındır diye düşünüyorum. o yüzden boşta kalırsan git okula, onun haricinde gününü gün et. sonradan daha rahatlamış bir şekilde devam edersin.


  • baba jo  (23.05.14 23:38:02 ~ 23:38:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.