[]

sanırım boku yedim

yarın iki tane finalim var ikisine de tam çalışamadım. biri onda başlıyor biri oniki buçukta. sizce yarın saat 3 sularına kadar hiç uyumasam dayanabilir miyim yoksa finallerde iyice sıçıp sıvar mıyım? akşam bi 2-3 saat uyudum uykum yok şu an. abi ne olur yardım edin :(




 
hangisi daha kolay? yapılabilir? zamanını kullanırsan şimdi, hangisi yetişir?

birisini seçeceksin ve ona yoğunlaşacaksın. diğerini salla, aklından sil tamamen.
  • [silinmiş]  (23.05.14 01:19:22) 
bence çalışma, nasılsa yapamayacaksın bu saate bıraktıysan. en azından ulan sabahladım çalıştım o kadar demezsin yapamayınca. zaten çalışmamıştım dersin. bu da sana ders olur bi daha bu saate bırakmazsın. eskaza sabah kadar çalışıp da yaparsan sınavları bu sefer bundan sonraki sınavları da son saate bırakırsın. eyyorlamam bu kadar.


  • mutantking  (23.05.14 01:22:16) 
Oturup sakin sakin çalışman gerekiyor. Panik halinde olursan sabahlasan da hiçbir şey öğrenememiş olursun. Vakit kaybetme, çalış. Elinden geleni yapmış olmanın rahatlığıyla gir en azından sınavlara.
Önce 12:30'da olana bir saat bak. Sonra 10'da olana odaklan. Sabah erkenden bir arkadaşına anlattırabilirsen bir şeyler onun da çok yararı olur.
Öğrencilerin çok yaptığı bir hatanın altını çizmek istiyorum bir de. Tüm konuları öğrenmek zorunda değilsin. Soru çıkma ihtimali yüksek konulara ağırlık ver. Zor olanlan birkaç tane konuyu ele.
  • ay nov kung fu  (23.05.14 01:24:29) 
tik koymamışsın ama @mutantking ağır haklı. en azından daha kolay olana çalış.


  • icim urperiyor  (23.05.14 01:28:30) 
Uyuma, bi sey olmaz.


  • damdanakan  (23.05.14 01:34:01) 
normalde gece kuşuysan (ben öyleydim) kasıp sabahlaman daha doğru olur, hala gayet toparlayabilirsin. o açıdan mutantking tamamen haksız, tickleme aq. snowflake'e +1 verebilirim. ama sabahleyin araya bir tür kahvaltıyı sıkıştırmanı öneririm, yoksa sınav sırasında kafana ket iner, mala bağlarsın.

sınavlara dönüşümlü olarak bak. ay nov kung fu'nun tavsiyesi fena değil ama bence şu an saat ondaki sınava bak. sonra saat 4 gibi de 12'dekine bakmaya başla. saat 6-7 gibi de ilk sınava geri dön, zaten çok bişey kalmamış olması lazım önckei çalışmandan, artan vakti 12'dekine bakmak için kullan, arada kahvaltı et, kahvaltıdan dönünce saat 10 için son bi gözden geçirme yap.
  • inscrutable  (23.05.14 01:35:31 ~ 01:38:42) 
eğer sözel derslerse, sabah erken gidip (eğer okulda çalışanlar varsa-bizde oluyor) onların notlarına bakabilirsin. Ben en verimli öyle çalışıyorum. Herkes not çıkarmış önemli yerlere çalışmış oluyor, 2 saat önce gidip onlara bakıp giriyorum gayet güzel oluyor :D


  • rodriguez2  (23.05.14 01:37:31) 
Benim de yarın mezun olmak için vereceğim iki dersin sınavı var. ikisi de peşpeşe dersler. Piyano 3 ve Piyano 4.

Ben de çok fena vaziyetteyim. Yarın jüriye ağlamayı düşünüyorum. Bir kilo da baklava götüreyim sınava ağzımız tatlansın :P
  • alperz  (23.05.14 02:29:44) 
şu son gece ders çalışılmaz lafını kim çıkardı anlamıyorum. tabii ki son gece ders çalışılır. öğrenci ne zaman ders çalışacak başka. hiçbir şey bilmiyorum diyip sinir stres yapmak yerine sakinleşip başarabilitenin yüksek olduğu derse odaklan bence. konular bitmeyecek gibiyse de çıkması olası konuları çalış sadece. bir gece uykusuz kalsan kimse küsmez. ki uykun da yokmuş ne güzel.

hiç unutmam bir keresinde yine bir finali son geceye bırakıyorum... kitaptan hiçbir şey bilmediğim için finale girmeyi gereksiz görüp eve dönme planları falan yapıyordum. sonra arkadaşlarımdan, ailemden gazı alınca birkaç saat daha dişimi sıkıp çalışayım ne olacak diyerek kitaptan rastgele iki konu seçip onlara çalışmıştım. ve sınavda o iki konudan da soru çıkmıştı. böyle de ballı bir şekilde o dersi geçmiştim hem de sınıfın ortalamasının üstünde bir notla. bu hikayeyi boşuna anlattırmış olma bana. git çalış.
  • okuyamıyom ben ya  (23.05.14 02:47:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.