[]

İşten ayrıldım , maaşım yatırılmadı.

Merhaba ,

Bu ayın dokuzunda işten ayrıldım. İşten ayrıldığım gün diğer ofis çalışanlarının maaşlarının hesaplarına yatırıldığını biliyorum.Ancak bugünle birlikte aradan geçen 13 gündür, halen maaşım hesabıma yatırılmadı.

Hukuksal yollara başvursam mı?

Teşekkürler.

 
Once ara isyerini, derdini onlarla cozmeye calis. Baktin yanasmiyorlar, dersin dava acacam diye, en olmadi acarsin.


  • fortisvita  (22.05.14 20:29:40) 
İnsan kaynaklarını arayıp bu durumu sordunuz mu?
Bir de işten ayrılırken "alacak vereceğim yoktur" tarzı bir kağıt imzaladınız mı?

  • innerbliss  (22.05.14 20:30:41) 
en yakınınızdaki işkura gidin derdinizi anlatın bi form var o formu doldurun işkur işyerinize ihtar gönderiyor. ödememesi halinde 12 15 bin lira civarında bi ceza yazdığı belirten bi tebliğ.


  • buffy de vampir sayilir  (22.05.14 20:34:21) 
@fortistiva
işyerindeki muhasebeci paranın bugün yatırılacağını soylemişti ,ancak bugün de yatırmamışlar.

@innerbliss
"alacak verecek yoktur" kağıda mıydı bilmiyorum ama "iş çıkış belgesi" adı altında maaşımın yazdığı bir kağıdı imzaladım.
  • bouraque  (22.05.14 20:37:04) 
maaşlar ayın 9'unda mı yatıyor? eğer öyleyse bir sonraki ayın 9'una kadar bekle. yine yatmadıysa telefon açıp sor. arayıp sormadan dava peşinde koşmak saçma olur.

bir de ibraname imzaladın mı? imzaladıysan üzerinde ne yazıyordu?

eğer yatırıcaz diyerek ayak yapıp yatırmıyorlarsa birkaç kez arayıp sormakta fayda var. hatta bizzat git yüzyüze muhasebeciyle görüş. dava açmak son çare olmalı çünkü adalet sistemimiz malum. o davayı açıp paranı alana kadar burnundan gelir. ne için dava açtığını unutursun. iş hukuki yollara başvurmaya kadar giderse de önce noterden ihtarname çekersin.
  • sir gawain  (22.05.14 20:38:55 ~ 20:43:14) 
@sir gawain

kurumsal bir firma olmamasından dolayı sabit tarihleri yok.Ayın ilk haftasından yatırmaya çalışıyorlardı. İbraname imzalamadım.
  • bouraque  (22.05.14 20:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.