[]

Bebek kedi

2 haftalik bir kedi var, annesi yok. Bu kadar kucuk kedileri beslemis olanlar mesaj atabilir mi acaba cok onemli?




 
Öncelikle beslemeden ziyade yavruyu bir şekilde sıcak tutmanız gerekiyor. Çünkü bu kadar küçük kedilerin kendi vücut ısılarını koruma kapasiteleri yok ve ya annelerine ya da farklı bir ısı kaynağına ihtiyaçları var. Bu yüzden 1,5-2 litrelik bir cam veya pet şişeyi sıcak suyla doldurup üstünü havlu veya bir bezle sararak yavrunun yanına koyabilirsiniz. Beslemek için veteriner veya pet shop'larda satılan yavru kedi süt tozları var ama hem bulması biraz zor hem de pahalı. Onun yerine ılık inek sütünü biraz suyla karıştırıp yavruyu iğnesi çıkarılmış şırınga, damlalık veya varsa yavru kedi biberonuyla günde 4-6 kere besleyebilirsiniz. İnek sütü yerine keçi sütü olsa çok daha iyi olur hatta. Sütün içine az bir sıvı yağ da karıştırabilirsiniz besleyici olması açısından. Veya bebekler/çocuklar için satılan şurup vitaminlerden günde 1-2 ml olacak şekilde karıştırabilirsiniz içine. Bunlar sütü biraz daha besleyici hale getirecektir. Ayrıca yavru kedi kendi kaka ve çişini de tek başına yapamaz bu dönemlerde. O yüzden ufak bir parça ıslak mendil veya ıslatılmış pamukla yavrunun genital bölgelerine masaj yaptığınızda çiş veya kakayı salacaktır ufaklık. Bir de gözlerinde enfeksiyon olabilir. Bunun için de gözlerini soğuk çaya batırılmış pamukla silebilirsiniz. Sonrasında da günde 3-4 kere çocuklar için olan antibiyotikli göz damlalarından damlatabilirsiniz. Kolay bir iş değil gerçekten bu kadar küçük bir yavru kediye bakmak. Sabır ve özveri gerektiren bir şey. 1 aylık olduktan sonra kendini biraz daha toparlayacaktır ve bakımı da kolaylaşacaktır. Kolay gelsin ve iyi şanslar şimdiden.


  • Thredith  (22.05.14 17:29:11 ~ 17:31:03) 
Sorun nedir?

Bu bebekler kedi sutuyle (toz halinde satilir) ile beslenir.
Sefkate ihtiyac duyar, parmaginizi emmek isteyebilir.
Cis yapamiyorsa temiz bir pamuk yardimiyla poposunu hafifce ovarak uyarin.
  • mavi istiridye  (22.05.14 17:30:58) 
Kedi aynen dediginiz sekilde anne sicakliginda uyuyor su an, veterinerden aldigim sut tozunu kullaniyorum. Fakat bu sut tozu tam olarak nasil hazirlaniyor, icmek istemiyor cunku. Yanlis bi sey mi yapiyorum diye dusunuyorum.


  • la mort heureuse  (22.05.14 17:31:07) 
Ilık suyla hazırlanıyor süt tozu ve oranlar da paketin üstünde yazıyordur büyük ihtimal. Eğer emmekte zorlanıyorsa farklı pozisyonlarda tutmayı deneyebilirsiniz yavruyu. Bir de yavru kedi biberonuyla beslemek en kolayı olacaktır. Eğer denediğiniz anda içmek istemiyorsa yine de, günün farklı saatlerinde tekrar deneyin.


  • Thredith  (22.05.14 17:40:01) 
Ne kadar su ne kadar toz kullanacagim yazmiyor maalesef


  • la mort heureuse  (22.05.14 17:45:29) 
sıcak su torbası alın eczaneden. sıcak su dolu pey şişesiyle filan uğraşmayın. 4-5 saatte bir tekrar ısıtın içindeki suyu.


  • kaymaktutmayansicaksut  (22.05.14 17:49:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.