[]

Türk kızlarının fizikleri neden bozuk ve kısa boylular.

Soru başlıkta.

Dikkat ederseniz kalçalar olsun,bacaklar olsun,basenler.Hepsi yanlış aşılanmış sebzeler gibi.Yanlış anlaşılmasın,kesinlikle aşağılama yok.Hani türklerin genleri böyle derseniz erkeklere bakıyorum bacaklar filan genelde düzgün.Yani kadınlarda kemiklerden,yağ dağılımında bir bozukluk var.Spor yapsan bile düzelmeyecek bir bozukluk.Bir de uzun millet değiliz ama sokakta bakıyorum günde 100 tane 1.85 üstü erkek görüyorsam 10 tane 1.70-1.75 üstü kız yok.E madem kısa milletiz erkeklerde uzun boy neden oranla daha çok?


 
genetik bir şey değil çoğu kızda erkekte spor alışkanlığı yok iskandinav ülkeleri bebeleri ilkokuldan beri okulun spor salonunda yüzme vs gibi gerçek spor dalları ile uğraştığından taş gibiler. bizim kızlar ergenlikten beri nuttella parmaklayıp hamur işine gömüldüğünden selülitli armut gotlu tavuk bacaklı oluyorlar.


  • mrthany  (22.05.14 04:17:08) 
Siz de yokluktan kime bok atacağınızı şaşırdınız


  • vfgerty  (22.05.14 04:42:20) 
@vfgert +1

farkında mısın bilmiyorum ama birleşik devletler gibiyiz, ilkokul yıllarını hatırla. arnavut,laz,kürt,çerkes vb. kaç milletten kız var bu topraklarda biliyor musun? sadece bir erkek olarak ben;arnavut,bulgar,yunan ve türk meleziyim. yani "yöö bü törk küzlöri dö çök çürkön" demekle olmuyor. net konuşuyorum düşünce yapısına girmezsek bu ülke çok güzel kızlara sahip. ve güzellik olarak koca memelerden bahsetmiyorum kişilik sahibi güzellikten bahsediyorum, herkesin güzel diyebileceği değil yani.
  • dirildimde geldim  (22.05.14 06:15:35) 
hiç unutmam, almanya'da yaşayan bir arkadaşım, bir yaz bir alman arkadaşıyla gelmişti. bizim için ortalama tipte sayılan bir kızımızı gördüğünde götü düşmüştü çocuğun. hatta şaşırmış, aynı kızdan mı bahsediyoruz diye tekrar tekrar sormuştuk "şu giden kızı mı diyorsun" diye.

insan denen yaratığın, kültüre göre şekillenen bir hamur olduğunu anlayalım evvela. mesela türkiye'nin boy ortalaması gün geçtikçe artıyor. neden? çünkü yeme içme kültüründen, sosyal hayatına, oradan spor bilincinin gelişmesine kadar pek çok konuda değişiklik yaşıyoruz.

boy, kilo gibi fiziksel özellikler göz rengi gibi değildirler. ilk çocukluk yıllarından itibaren beslenme ve küçüklükten başlayarak yapılan düzenli spor insanı fiziksel olarak çok çok başka yerlere götürebiliyor.

bir insanın bütün gelişim yılları boyunca sadece düzenli, sağlam kahvaltı yapmış hali ve yapmamış hali karşılaştırılsa herhalde çok fark olurdu.

beslenme, spor kilit noktalar olmakla birlikte bir husus daha var.

mesela avrupalı kızlar. bizim kızlarımızdan daha rahat, daha hürler. kendilerini doğrudan, açıkça ifade edebiliyorlar. bu onları daha mutlu yapıyor. daha pozitif oluyorlar. daha rahat ve alımlı giyinip, daha bakımı olup, daha çekici davranabiliyorlar. bir kadın mutluysa özgüveni vardır; özsaygısı gelişmiştir; bir kadın hür hissediyorsa rahattır, güzedir; kendine bakıyordur. bir kadın, olanakları varsa yeme içmesine de dikkat ediyordur; sporunu da yapıyordur.
  • kmtetrfn  (22.05.14 07:12:45 ~ 07:14:59) 
@kmtetrfn cok istisna bir ornek vermissin. valla bircok gavur arkadasim var okuldan tanidigim, istisnasiz hepsi turkish girls are so ugly bro deyip duruyorlardi. tabi kizlar da ayni sekilde turk erkeklerinden haz etmediklerini belirtiyorlardi.

soruya cevap vermek gerekirse, hem genetik hem de gelisme caglarinda spor yapmadiklarindan ve toplumca karbonhidrat agirlikli beslenmemizin etkilerinden oturu vucutlari gorsel olarak cirkin oluyor. turk erkeklerinin suratlari falan cirkin olsa da cogunlugumuz en kotu sokakta futbol gecmisimiz oldugundan vucutlarimiz cok sikintili olmuyor.
  • jangbogo  (22.05.14 07:30:50) 
eldeki malzemeden anca bu çıkıyor

sorumluluğun en az yarısı türk erkeklerinde yani
  • la noix  (22.05.14 07:35:30) 
Size genelde öyleleri denk geliyor bence. Ben de dışarıda bazen öyle kızlar görüyorum ki maşallah insan dönüp dönüp bir daha bakıyor. Özellikle yeni nesil gayet uzun boylu. Saracak daha mantıklı şeyler bulun.


  • elikası  (22.05.14 07:43:47) 
Bu konu cok derin ve bir o kadar da her iki taraf icin aciklidir hic girme derim ancak tespit dogrudur.
Edit: bu arada ben buradaki cogu arkadasin dediklerine katilmiyorum, katilmadigim gibi siddetle de karsi cikiyorum ve dediklerini curutecek elimde mesnetli bilgiler var. Isim bitsin aksama kadar elimden geldigince yazarim.

  • tmby2  (22.05.14 07:57:18 ~ 08:29:00) 
tmby2 artı 1.

girip de çıkılabilecek bir konu değil bu.
  • baldur  (22.05.14 08:01:55) 
işim gereği 10-14 yaş arası çocuklarla ilgileniyorum.

belli bi yaşa kadar fiziken fazlasıyla spora yatkın gelen çocuklar, 11-12'den sonra hafiften şişmeye başlıyorlar. beslenme ile ilgili ciddi uyarılar yapsam da dinlemiyorlar..
fazla kola tüketiyorlar; zaman, miktar göz etmeden sağlıksız besleniyorlar; şekerli yiyecekleri çok yiyorlar.
13-14 yaşında hafiften yağlanmaya başladıklarında bu ne kendileri ne de arkadaş çevreleri için sorun oluyor. lakin 19-20 yaşlarına geldiklerinde sanırım o noktadan sonra o alışkanlıklardan dönmekte zorlanıyorlar.

bi de bahsedilmiş ama, spor işi var tabi. çok sportif değiller.

son olarak; türk kızları daha büyük bi stres içinde. toplum baskısı, aile baskısı, kendi kendilerine "ben prensesim" diyerek yarattıkları öz baskı streslerini körüklüyor. o prenseslik mevzuu zaten bi noktada kısa süreli aşırı yemek yeme isteği de doğurabiliyor...
  • delarue  (22.05.14 08:11:25) 
www.eksiduyuru.com

Burada konunun bence cozulmusu var.
  • ibomiu  (22.05.14 08:17:26) 
Kadınlar arasında spor daha az yaygın. Kadınlar arasında yine "tatlı krizim geldi" bahaneli şeker/karbonhidrat tüketimi de daha yaygın. Netice bu.


  • arnold schwarzeneger  (22.05.14 08:44:06) 
gören ve duyan da türk erkeklerinin her daim fit, 180 üstü, baklava kaslı, gür saçlı ve normal vücut kıllarına sahip olduğunu düşünür.


  • dessy  (22.05.14 09:37:09) 
Şaka mısınız ya? Kızlar gittikçe guzellesmeye basladi artık. Daha bakımlı, daha güzeller. Sac makyaj kiyafet.. Yüz bulamayınca kötülemeye ne kadar meyillisiniz.

Boy mevzusu hiç önemli değil ayrıca. Sokakta erkeklerin dönüp dönüp baktığı kizlar öyle boylu poslu degil. Yüz güzelliğidir bi kızı asıl güzel yapan.

Uzun olunca ne oluyor ki? At gibi diye dalga geciyorsunuz. "Cok uzun yeaaaa"
  • mandalina kokusu  (22.05.14 09:58:25 ~ 10:11:36) 
hani düzgün türk erkeği nerde?


  • aithra  (22.05.14 10:03:27) 
Beslenme + spor eksikliğinden kaynaklı. lahmacunları pideleri löp löp götürüp, cipsleri yiyip, biraları içip bütün gün yatınca öyle oluyor. Erkekler de yiyor içiyor ama çoğu erkek en azından haftada bir halı saha maçı ve sürekli daha hareketli olduğundan yakabiliyor.


evet kısa bacaklı kızlarımız da çok o genetik ama herkesin niyeyse hayran olduğu fransız kızlarına bakıyorum bir de bizim kızlara bakıyorum, bizim kızlar onların yanında bildiğin taş lan taş.
  • r_u_h  (22.05.14 10:41:33) 
bilirkişi olarak konuya açıklık getiriyorum;
çünkü fakir bir ülkeyiz.
makarna,pilav, margarin...evde(hamur işleri) ya da dışrıda (fast food) ucuz yemek öncelikli olarak besliniyoruz.
karnını zor doyuran birine doymamış yağ oranından, karbonhidrat dengesinden,konserve yeme, teflon kullanma, glikozlu besin tüketme gibi önerilerden bahsedemezsin.

yine aynı sebepten spora öncelik tanınmıyor.
yine aynı sebepten kişisel bakım ön planda değil. insanlar hayat gailesini bırakıp nasıl güzel görünürümün derdine düşemiyor.

ikinci sebep de sosya kültürel yapı ve ahlak anlayışı.
yaşadığın ülkede beden eğitimi dersi kaldırılıyor sen hala sadece kızlara/erkeklere bahane buluyorsun.

www.ulusalkanal.com.tr


bir insan (aynı şey erkekler için de geçerli) ne kadar az çıplak kalırsa kendine o kadar az özen gösterir.

muhtemelen ileride sizin de kızınız olduğunda aynı yaklaşımda bulunacaksınız. erkek çocuk amcalara gösterirken* kızınız uygun yaşa geldiğinde arkadaşlarıyla rahat rahat takılamayacak, ilk gençlikten itibaren "o etek kısa, o şortu giyme" gibi sözler dikte edilecek.
hadi siz hiç bahsetmeseniz bile yolda sokakta yürüken, oturuken, merdiven çıkarken sürekli rahatsız edilecek.

bütün bunlara göğüs gerip, hala vücudunu gösterebileceği kıyafetler giyerse, iyi beslenmeyi "tercih edebilecek" kadar parası olursa, spor onun için lüks değil ihtiyaç olabilirse ortalama bir genetik formatla şu anda sizin olduğunu düşündüğünüz görüntüden daha iyi bir hale gelebilir.
  • jimjim  (22.05.14 10:46:24 ~ 10:53:27) 
doktor türk kızlarına bok atmışsın da türk erkekleri de çok ahım şahım bir şey değil yani. nabza göre şerbet. 190 lık adamlar da gördük hepsinin tuhaf tuhaf tipi var. cidden yakışıklı bulmak zor. türk kızlarına kezban diye genellemek kolay ama türk erkeklerini apaçi diye genelleyince ooooo.

ayrıca tamamen genetik. 190 boyunda olan babanın bir çocuğu 180 olurken bir çocuğu 165 lerde kalabiliyor. her şey vücutla alakalı. ayrıca sen hangi kızlara bakıyorsun bilmiyorum ama benim gördüğüm kızlar güzel. beşiktaşta, kadıköyde, taksimde, bağdat caddesinde, nişantaşında, bebekte çok güzel kızlar var. biraz oralarda takıl istersen :) insanları genelleyenlerden nefret ediyorum harbi.

he bir de sen her rus kadınını güzel sanan tipler var. biraz dünyaya açıl, almanları,amerikalıları ne kadar obez olduklarını gör bence.
  • buiret  (22.05.14 10:46:31) 
dünyanın hiçbir ülkesinde kadınlar çok güzel, ya da çok çirkin değil. güzel de çirkin de var. öncelikle bu konuda bir anlaşalım. türk kızlarında da fiziği bozuk olan var, güzel olan da var. aynı zamanda erkeklerimiz de böyle. kimisi çok fitken kimisinin göbeği kendinden önde gidiyor, o göbek ayrı bir şahsiyet. ayrıca çok şikayetçiysen türk kızlarıyla bir alakan olmaz, sıkıntı yok. bu kadar dertlenilecek bir durum yok ortada. ergenliğin alemi yok kardeş.


  • rock n roll  (22.05.14 10:54:38) 
güzellik göreceli be kardeşim.
bana güzel; sana ortalama, vasat ve hatta çirkin bile görünebilir.
veya tam aksi.
çok genelleme yapmak yanlış ama çok güzel kızlar da var.
  • gece lampulu  (22.05.14 11:35:04) 
ekmek.
erişte.
pirinç pilaavı.
  • kamera motor  (22.05.14 11:36:38) 
ben buna kültür deyip geçiyorum. erkekler olarak biz de çirkiniz. günümüzün güzellik algısı yüzünden, erkeklerin "güzel" görünmesi daha kolay. kirli sakalın olsun, elin yüzün düzgün olsun, az biraz spor yap kimse dönüp "çirkinsin" demiyor. ama kadınlar için öyle değil. yok götü büyük olsun memesi büyük olsun osu olsun busu olsun.

baskı içinde, bol karbonhidratla beslenen çocuklar büyüdüğünde uzun boylu, seksi, yakışıklı olmaz. görüyorum turistleri falan mesela, herife bakınca "OOOO SPOR" diyosun.

biz en fazla çocukken mahallede top oynuyoruz işte, çok küçük bir bölümümüz profesyonel olarak devam ediyor. 100 gençten taş çatlasa 10'u spor yapıyordur. spor salonunu buna dahil etmiyorum. o da spor elbette ama çıkıp basket oynayan, koşan, ne bileyim okçuluk neyin yapan adam yok burda. çünkü fakir toplumuz, genelde yapacak gücümüz de yok aslında.

buna rağmen bence çirkin ya da güzel bir ırk falan değiliz. belli bir özelliğimiz yok. çok ama çok güzel bir sürü kadınımız da adamımız da mevcut.
  • pescador  (22.05.14 11:45:15) 
Aslinda su 'yanlis anlasilmasin kesinlikle asagilama yok' lafin bile durumun gercekligini ve vahamiyetini aciklar nitelikte, varolan ozellikleri o kadar kotu ki bunlari oldugu gibi aktardiginda dalga geciyormus asagiliyormussun gibi duruyor.
Bir kere su: ' cogu kizda ve erkekte spor aliskanligi yok' kalibini ve genellestirmesini kenara birakip gercekci olalim. Kurulmasi gereken cumle sudur: ' cogu kizda spor aliskanligi yok'
Bunun kendi icerisinde nedenleri mevcut toplumun baskilari ve kizlarimizdaki bana nasil olsa bakacaklar ve bakiyorlar benin vajinam zaten degerli ve her seye esdeger bununla.her istedigimi elde.edebilirim edebiliyorum.bu yuzden kendimi de gelistirmeme gerek yok illa gelisecekse makyaja sac boyamaya guzellige basit yollardan ulasmak yeterlidir diyor ve caba istemeyen ugraslara yogun sekilde giriliyor, sac boyama makyaj pahali kiyafetler falan.
Toplum tarafindan baski var kizlara.laf atoyorlar disari yollanmiyorlar dogal olarak sahile kosuya ciksa laf atiliyor vs vs vs spor salonunda bile geyik.bellidir o haci hatun erkek karisik mi ben de yazilayim maksat belli.
Dogal olarak spor.yapilamiyor bakin nedenleri kendi icinde vardir bunun sebeni erkeklerdir peki.erkekler neden yapar kizlar vermiyor abaza oluyor falan falan falan aptal bir paradoks var ve konu bu degil konu cirkin olup olmadiklari. Nedenleri degil. Gece disari cikma o oyunu oynama yok onu yapma ne isin var bu saattte disarida peki ne rasitizme kurban gitmis gibi yampiri yumpiri ice donuk.kizlarimiz oldu. Isin aci veren yani o tiple hava 1500 kisi kendini bilecek bakin gene nedeni vardir o gotu erkek kaldiriyor falan ancak konu bu degil. Neden degil konu var mi yok mu? Ki var.

Sizin erkek dediginiz hic olmazsa.haftada bir kez halisaha yapmakta eyyy hanimlar beyler,60 dakika full tempo kosma ne demek bilir misiniz mac sonrasi kramponu cikarttin mi soguk havada ayakkabida duman cikmasi demek hey yavrum hey. Spor yapmiyormus erkekler, lisede top oynamayan gider basket oynardi. Bakin bakalim yurtdisi ile kiyas yapin lisansli kiz ile lisansli erkek oranlarina erkekler kizlara oranla nasil baskin cikacak.
Cocukken hatirlayaniniz olur gunde 2 defa mac yapardik sokakta 2 tas bulduk mu o kale olurdu. Eve yemek yemege gitmezdik cunku bilirdik ki girdik mi annemiz bir daha bizi disari yollamayacak ya ekmek arasi sokella yaptirirdik ya da para toplar plastik bardak fruko kola piknik buskuvi alirdik.
Kimse gelip de erkek spor yapmiyor demesin, yapiyor kaniti da ortada kadinlarin mi fizigi daha bozuk erkeklerin mi?
Sonuc ortada.
Kaldi ki kuculdukte ebatlar o kuculen yapida hata belli olmaz ve sirinlesir kadinlar bu kadar kisa yine de o bacaklarin yamuk oldugu belli oluyor. 1mm cizgi cek yamuk olsun 10 cm cizgi cek yamuk olsun hangisi belli olur 10 cm belli olur. Dusun kadinlarimiz ne kadar berbat durumda.
Malzeme farkli mi degil, ayni.anne baba ancak kardesler arasinda ucurum var? O zaman malzeme degil tek fark o spor iste kendini gelistirmemek.
Durumu iyi kadinlara bakin fizikleri iyidir neden cunku etraflarinda askinti olacak tip yoktur. Salonda barzo yoktur kulupte ayi yoktur elit kesim vardir sporu seve seve yapar.
Bu arada ideal kadin boyu 177 ideal erkek boyu 184'tur. Sizde 1.84 erkek mi daha fazla 1.77 kadin mi fazla turkiye'de????
Turk erkegi turk kadinindan ustundur bu kadar basit. Zaten yurtdisina evlenen erkek sayisi yurtdisina evlenen kadindan fazla. Daha fazla begenilmenin en buyuk gistergesi.
Guzellik konusu var ayri facia kadinlar bu kadar makyaj yapmasi daha guzel yavrularimiz olacak biz gen havuzu essizlesmesi icin secilim yapiyoruz bunlar sutyen korse sac boyasi makyaj ruj falan cirkinler kendilerini guzel.gibi gosteriyor biz de guzel diye kaniyoruz sonuc: hilkat garibesi bir genclik.
O tatli krizleri falan da sevismeyende gorulur. Erkek kadindan da daha cok yer erkekgin yaktigi ve ihtiyac duydugu 3 tabak kadin 2 tabak erkek yakiyor da sen mi yakamayacaksin.
Yag oranlarina girmiyorum onlar kanla dengeleniyor cunku.
Sanki turk erkegi cok iyi diye savunanlar var. Su kalip bile cirkinliginizi kabul ettiginiz ve erkekler de.bizim kadar cirkindir dediginizi gosteriyor aslinda ki erkekler de sizin kadar kotu durumda degil anlattik yukarida.

Bir de penis kiskanci arkadas var goster amcana pipini lafina kil. Kusura bakmayinda kizlar da kiz.l babasi olmadan baba oldum yemeyin diyenler.icin boburleniyor. Otekiler de pipisi var diye boburleniyordu aynu bokun lacivertisiniz.
Birisi de cikmis artik kizlar daha iyi makyaj daha iyi kiyafet seviyor diyor. Makyaj mi yani guzellik anlayisi makyaj midir. Makyaj kendi uzvu degil ki kiyafet de kendi uzvu degil disaridan temin edilir bunu kisiyi yucelten guzellestiren bir arguman olarak kullanamazsin.
Ki soyle bir kolaylik var kadinin seksi gorunmesi icin bogazini tutmasi yeterliyken erkekler icin six pack diyorsunuz:) bunun icin hem kas calisacaksiniz hem zayif kalacaksiniz. Yani 2 kadinlar.gibi tek is degil.
Edit: buzuk yiyorsa surada yazan erkek ve kadinlarin entrylerine bakalim ilk 3'e kim bilgi.kim anket girmis bir de boylari kilolari yazalim bakalim erkeklerin ortalamasi mi daha ideale yakin kadinlarin ki mi ideale.daha yakin? :)
  • tmby2  (22.05.14 15:33:43 ~ 15:40:29) 
nasıl güzel kız yok lan??

şimdi gelip bir zıratpozun teki yine bana ''ama sen bilkenttesin, yok ama sen küçük zengin bir çevrede yasıyorsun ondan'' diyecek ama sokağa çıktığında bir sürü kız var kafelerde restoranlarda oturan eden. ben şahsen güzellik oranın son 20 yılda eskiye göre deli arttığını düşünüyorum, ha oran olarak hala diğer ülkelere göre (avrupa fln) az tabii ama yinede baya bir düzelme var. şahsen okulda çok güzel kızlar görüyorum her gün :P
  • fransızkalanadam  (22.05.14 15:39:52) 
milletçe şu boy takıntısından kurtulamayacağız amk.


  • geberix  (22.05.14 15:41:28 ~ 15:54:20) 
kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş


  • call me ishmael  (22.05.14 15:47:48) 
@call me allah'inizi seveyim bir seyler yazarken destekli mantikli akilcil cumleler kurun.

Ne demek '' kedi uzanamadigi ete mundar dermis'' o mu yani sorun onun icin mi kotu diyoruz?
E turk kizlari da turk erkeklerini kotuluyor ne yani simdi onlar da soyledigin gibi erkekleri elde edemedigi icin mi? Kotuluyor?
Suraya bir kadin ciksin beni beceren yok mu diye bagirsin 20 tane turk erkegi siraya girer? Girer mi girer? E hani elde edilemediginden kotuleniyordu?
  • tmby2  (22.05.14 17:12:45) 
2 bıra ıcmıyorlar da ondan


  • anti silence  (22.05.14 17:21:41) 
@tmby2

1ncisi "yazarken destekli mantikli akilcil cumleler kurun" demişsin. ama senin verdiğin cevaba bakıyorum. kurabildiğin en mantıklı cümle yukardakiyse durum kötü.

2ncisi bi kadın çıkıp yok mu beni beceren derse sen onu elde etmiş olmazsın zaten. kadın derken yollulardan bahsetmedik burda.

3ncüsü demek ki elde edemeyenler var ki bu duyuru açılmış. öylelerine de kedi ciğer cevabı gayet yerinde bir cevap.

4üncüsü eğer sen hem türk kızlarını kötüleyip hem de kuyruk salladıklarında peşlerinden gidiyorsan o da ayrı bi mesele. demek ki iki yüzlüsün

5incisi bence türk kızları güzellik olarak gayet muteber. belki bir Ukrayna kızı değil ama yine giderleri var. Beğenmeyen Rusya'ya gidebilir.

6ncısı. Beauty is in the eye of the beholder

bu daha gider böyle ama bu kadarı yeter.
  • call me ishmael  (22.05.14 19:46:20) 
muhalefet olmak icin soylemiyorum ama tam tersi. son bikac senedir ozellikle cok guzel kiz goruyorum 93 sonrasi falan. turk erkeklerin genleri daha sikintili gibi geliyor bana. ayrica nerde o 100 tane 1.85+ ya biz mi denk gelemiyoruz sokaga ciktigimda kendimden uzun erkek goremiyorum nerdeyse. surdan hesap et turkiyedeki en yakisikli insanlar diyince akla bi kivanc bi kenan geliyor. kadinlari saysan bitmez. niye oyle cunku anneye cekiyo kizlar :(

nb: boyum 176 elestirmek icin yeterince uzunum
  • madeleine elster  (22.05.14 20:05:11 ~ 20:53:54) 
senin algın o şekilde seçiyor gördüklerini..

türkiye de kendini 170 sanan o kadar 158 adam var ki aklın çıkar..

kalça geniştir türk kadının da ayrıca bu da genetik bir şey.. erkeklerimiz de dar omuzludur.. çok hayvan gibi çalışmayanları hariç..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (22.05.14 20:09:43) 
sidik yarıştıracaksak erkekler her konuda üstün yalnız.
erkeklerin 1,58 olup da 1,70'im diyeni pek bulunmaz, en önce kendi arkadaşları dalga geçer zaten. ama kadınların en az 5 cm fazla söylediği bilimsel bir gerçek.

  • baldur  (22.05.14 20:16:21) 
@baldur..
gözlerimin gördüğü kadarıyla benden kısa o kadar çok adam bana gelip 170im dedi ki ilk duyduğumda güldüklerim oldu kendimi tutamayıp..

ben 167-168 filanım yani benden kısa adam..

ayrıca hatundan kısa olmayı erkekler yediremez.. hatunların kısa olmakla bir sorunu yok..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (22.05.14 20:27:50) 
nası hatunların kısa olmakla sorunu yok ya. topukluları kim giyiyor?


  • baldur  (22.05.14 20:30:06) 
@baldur
topluklu olayından çok uzaksın bence sen.. o sadece boy uzun görünsün diye giyilen bir şey değildir.. uzun olmak için almadım hiçbirini, güzel durduğu için biraz tabi o da bence, seksi göründüğü için aldım..

erkekten kısa olmak sorun değildir, ama erkekler için yanındaki hatundan kısa olmak çoğu zaman sorundur..

ya abi gözlerimle gördüm kaç adam ya.. en kısası bile min 170 der 160 olsa bile demez yani bunu..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (22.05.14 20:38:07) 
hacı aşağılama yok demişsin de ağızlarına sıçmışsın be


  • ya ben lan neyse  (22.05.14 20:48:17) 
Ben de cevaba sporsuzluk diyorum. Türk kadınları potansiyellerinin çok azını kullanıyor bence. 10 potansiyelleri varsa 6 kullanıyorlar. Doğru spor, doğru yaşam ve yemek tarzı ile bayaa değişirler.

Ayrıca kilo problemi var maalesef genelinde. Suratlar çirkin bile olsa zayıf kadın kıyafetleri daha iyi taşıdığı için daha güzel görünüyor.

@tmby2 ideal kadın boyuna 177 ideal erkek boyuna 184 demiş. Bunu neye dayanarak söylüyor merak ettim. Dünya boy haritasında erkeklerin en uzun olduğu ülke Dinaric Alps, erkek ortalaması 185.6 cm kadın ortalaması ise 171.1 cm. arada 14 cm fark var. 177cm boyu olan kadının erkek versiyonu 191-192dir bence.
  • sharon and hope  (22.05.14 20:58:29) 
öncelikle ağlayacaksanız yazmayalım. @baldur'a da katılıyorum o bu mevzusunda bir insanda bu kadar topuklu sevdası varsa nelerin eksik olduğu bellidir. yurtdışı görmemiş adam olsak bizi yiyeceksiniz. ulan hepinizden çok memleket görmüşümdür benden büyük cümleler nasıl kurabiliyorsunuz anlamıyorum.

@call me, birader sen demiyor musun ki kötüluyorsunuz çünkü: '' cukunuz yetmiyor'' ben de diyorum ki turk kızı da kötülüyor okuman yazman var sukur. onlar da mı elde edemediğinden kötülüyor? hala daha cevap alamadım. ya hadi bunu 3-5 kişi için dersin de en azından benimle konuşurken bunları yapma be paşa. sana kendimi ben değil, baldur anlatsın ya da gir bak mahlasıma özelliklerimi oku :D.

diğer etmen arkadaşlar birisi bir şey dediğinde argümanı olsun. en azından burada böyle gördüm desin. yok öyle bu böyledir demek. belki sallıyorsun nereden bileceğim. türk kızlarının fiziğinin düzgün olduğunu söyleyen bir yapının dediklerini ben sorgularım arkadaş kusura kalmayın.

@sharon aslında şu 191 falan diyoruz ya yok o 191 falan. bizimkiler o kadar kısa ki topuklu giyindiğinde erkeğin yanında kaşlarına falan geleceksin zannediyorlar neden çünkü alışmışlar.
doğrusu topuklu giyindiğinde erkekten uzun olmandır. bunu denden söylüyorum, 177 topuklu çekince 1.84'ten uzun olur mu olur?
peki diğer faktör. kadında ideal oranlar bacak uzunluğu belden kafasına kadar olan kısmımdan biraz uzun olur doğru mu? doğru. sence bu özelliği barındıran 1.77 kadın ıle 1.84 ın bacak mesafesi aynımıdır hemen hemen aynıdır. bu da yatakta ayakta neredeyse tüm pozisyonları sağlar. açık ve net şekilde onun eşidir.
ben eskiden havacılıkla uğraşıyordum benim zamanımda ki bu sektör cidden zordur ve sıkı işler mevcut ideal aranan boy kadınlarda 1.60 180 erkeklerde 170 190dır.
siz 190lık erkek diyorsunuz. optiumum maksimum olur mu? belli ki bu arada bir yerde.
şimdi hiç moda ile alakanız yoksa bile açın ftv izleyin bakın orada çıkan erkek ve kadınların boylarına. kadınlar 1.74 180 arası neredeyse hemen hepsi böyle. erkekler 182 187 arası. açın izleyin. zaten 1.90'dan uzun manken yok gibidir duruşlar pozlar üzerinde elbise oturduğu koltuk güzel göstermediğinden istenmez. bunu da bilmiyorsanız artık konuşmanın manası yok.
he diğer oran natgeo'da araştırma yapmışlardı 1.77 kadın 184 erkek şeklinde. örnek de naomi campbell erkek ise christian bale erkekte bacak ve gövde eşit kadında bacaklar daha uzun diyordu.
ve butun bunları birleştirince aslında natgeo'nun araştırmasının ne kadar da tutarlı olduğunu gösteriyor?
başka sorusu olan.

hala daha kızlarımız çok güzel diyenler var.
ya arkadaşım saçını boya
kaşlarını aldır
memeleri büyük göster
toparlayıcı kullan
ruj sür sağlıklı görün
tenine pudralar allıklar sür bozuk cildin belli olmasın
topuklu giy boyun uzun dursun
kalem kullan gözlerin şekilli olsun.
kusura bakmayın da yani bunları yapanlara güzel diyemiyorum ya içinizde bunları yapanlara güzel diyenler var.

ayrıca tekrar söylüyorum sorun bunun nedenleri değil. sorun bunun gerçek olup olmadığı. konu erkekler falan değil. zaten sen erkekler ''de'' söyle böyle dediğin an bunu kabullenmiş savunma yapıyorsun demektir.
ve ben hâlâ daha dediğimde ısrarcıyım az laf çok iş. şuraya girilen entryleri kişilerin boylarını ve kilolarını yazalım bakalım kim daha ideal :D

öyle yok bol enseden atma. biz en cok kimin imlada sıctığın en cok kımlerın anket bos beles baslıklarda takıldığını görüyoruz.
son olarak topuuklu uzun görünmek için giyilmez diyen var.
abi siz herhalde çolukla çocukla konuşuyor zannediyorsunuz kendiniz.
güzellik bir bütündür. ve birkaç unsur barındırır. topuklu ayakkabı güzel duruyor diyorsun evet güzel duruyor nedeni de belli. kasları gerer popuyu toplar boyu uzun yapar o esnada aynı kiloda ve daha uzun durduğun için zayıfmışsın hissiyatı veririr. bilmem anlatabildim mi?
yani gelip de uzun gösteriyor diye almıyoruz güzel gösteriyor diye alıyoruz cumlesi çok saçma.
güzel göstermesi bile yeterli kaldı ki neden güzel gösteriyor onemli olan bu. güzel göstermesinin nedenini de yukarıda yazdım.

bu arada son olarak. beşiktaşlı oyuncu vardır serhat çok da delikanlı adamdır. belki bilirsiniz geçen yıl falan evlenmişti. karısının da tweeti var.

'' hey sen 1.74'ün altında olup da ben yanımda uzun kadın severim diyen erkek parmaklarına yukselsene bir şey diyeceğim'' gibi bir şey, ve bunu basketbolcu eşi söylüyor ki kendisi de çok değerli uzun bir koçun kızıdır. bilmem anlatabildim mi?
  • tmby2  (23.05.14 01:59:13 ~ 02:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.