[]

dil okuluna gitmek, iş bulup kalmak

selam arkadaşlar,

örneğin hollanda'da bir dil okuluna yazılıp, dil okuluna devam ederken iş bulup çalışma izni alma gibi bir olasılığımız var mı?

teşekkürler,

 
ingilizcemiz var, uluslararası firmalarda iş bulabileceğimizi düşünüyoruz. alternatif işler de kabulümüzdür. mühendisiz.


  • camino real  (22.05.14 02:55:26) 
hollanda'da yaşamak istiyoruz hacıt :))


  • camino real  (22.05.14 03:01:02) 
buradan iş bulunup da gidilir. ancak niyetimiz acilen kaçmak. asıl sormak istediğim, orada dil okulundayken iş bulursak çalışma ve oturma izni alabilir miyiz?


  • camino real  (22.05.14 03:15:30) 
normal şartlarda vermeleri lazım sicilde bir yamukluk yoksa. eş durumu filan diyerekten kızı/adamı da yanımda tutam dersen/diyeceksen o zaman vermeyebilirler, maaş az olursa olmaz bir de.

galiba elçilikten de bir kağıt alınıyor bunun için, ben öyle biliyorum. erkek tarafının askerlik belasını da aklınızda tutun. malum türkiye gidene gel demekte usta.
  • cagdas donem kuramcisi  (22.05.14 03:29:18) 
'orada dil okulundayken iş bulursak çalışma ve oturma izni alabilir miyiz?'

çok net cevabım: hayır.
dil okuluna vizeyi alamazsınız. o yüzden sorunun ikinci kısmına geçmiyorum.
  • lily briscoe  (22.05.14 13:30:13) 
hollanda yetiştirdiği çok kaliteli mühendislerle de meşhur olmuş bir ülke.

Orada iş bulabilmeniz için işverenin hollandaca bilmediğiniz halde sizi işe almak istemesi lazım. Bunun için de hollandaca bilen ve hollanda'da doğup büyümüş orada mühendislik eğitimi almış insanlardan daha iyi olduğunuza o şirketi ikna etmeniz lazım. Şirket de size çalışma izni çıkarabilmek için hollandada aynı işi yapan elemanlardan daha iyi olduğunuza, ab ülkelerinde de bu işi yapacak adam bulamadığına bakanlığı inandırması lazım.

Orada iş bulabilmenin daha kolay yolu dil kursu yerine yüksek lisans veya doktoraya hollanda'ya gitmek.
  • godsparticle  (22.05.14 13:40:10) 
Bir bilgi daha: Hollanda doktora öğrencilerini hep çalışan olarak alıp maaş verir. Doktoraya gidebilirsiniz direk ama Master derecesi istiyorlar başvuru için.

Academic transfer'den phd projesi bulabilirsiniz. Süreç biraz meşakkatli ama. (Biraz değil bayağı)
  • alicia dominica  (22.05.14 16:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.