[]

eBay Siparişi Gelmedi

6 hafta falan oldu 3-4 dolarlık bisiklet aksesuarı aldım eBay'den ve hala gelen giden yok, takip numarası olduğu için sipariş durumunu vs. sorgulayamıyorum. Satıcıya zehir gibi bir mesaj attım ve geri ödeme istedim, iadeyi yaptı ama sen yine de yerel posta ofisine bi sor bakayım orada mı diyor.

PTT'yi arasam, benim yurtdışından sipariş gelecekti ama takip numarası yok, an engineer adına yollanmış sadece desem telefonu yüzüme kapatmazlar mı? Bu şekilde bir sonuca ulaşabilir miyim?


 
semtinin bağlı olduğu posta dağıtım merkezine gidip sorabilirsin.


  • lily briscoe  (21.05.14 14:13:47) 
arayın, aynen öyle söyleyin, kontrol ederler.
en kötü "sonra arayın, şimdi yoğunuz" vs diyorlar...

  • icemint  (21.05.14 14:22:27) 
nerden geliyor. 6 hafta cok uzun bir sure degil. bosuna saticiyi azarlamissin. ilk once gumruge sorman lazim. gumrukten giris yapmis mi.


  • crucio  (21.05.14 14:23:01) 
crucio haklı, benim ebay kargolarım genelde 2-3 ay arasında geliyor.


  • stormborn  (21.05.14 14:28:56) 
@crucio Çin'den geliyor ama dx.com'dan 2 haftada geldi en geç geleni, 6 haftayı o yüzden normal karşılayamıyorum. Ayrıca gümrük diyince birçok bölüm çıktı karşıma, doğrusu hangisi?

istanbulbolge.gtb.gov.tr bu mu?
  • an engineer  (21.05.14 14:30:13) 
dx'in kac gunde gonderecegi belli olmuyor. benim 4 gunde gelen paketlerim de oldu. 3 ay bekledigim de oldu. emin degilim ama verdigin adres olabilir. bir de ptt'nin posta isleme merkezi var. ben normalde buraya gidip yuzyuze hallediyorum islerimi. burayi da ararsan yonlendirebilirler.

www.tubiba.com
  • crucio  (21.05.14 14:53:37) 
takip no'suz ürün almayın çok sıkıntı çıkıyor.

bikaç dolar farkla ya da satıcıların belirlediği minimum miktarda alım yapıldığında veriyorlar no'yu
  • toua tokuchi  (21.05.14 15:01:12 ~ 15:15:03) 
2.5 ayda gelen siparişlerim olmuştu ebaydan. çoğu 15 20 gün arasında gelse de.


  • vendorth  (21.05.14 15:33:56) 
PTT sadece yurtiçi gönderiler isimle sorgulanıyor, yurtdışı gönderilerde takip numarası olmadan bir şey yapamayız dedi, gümrük hala telefonlarıma çıkmıyor.

Madem o kadar geç gelebiliyor beklemekte fayda var ama yeni sipariş de vereceğim ne olur ne olmaz :)
  • an engineer  (21.05.14 15:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.