[]

Açlık Hissetmemek, Gözün Dönmemesi

Büyülü bir yolu yok mu bunun?
Diaformin ve Glucobay vermişti bana bir doktor seneler önce saat 11 gibi al, öğlen yemeğinde gözün dönmez demişti.

Nedir ne değildir?
Sağlıkla ilgili, sağlıklı beslenmeyle ilgili herşeyi biliyorum teoride.
Fakat irade "0"

 
iradeni eğiteceksin bebişim.
yemekten sonra değil yemeden önce "benim buna ihtiyacım yok aslında" falan de yemeğin karşısında kendine.

  • aithra  (21.05.14 12:37:54 ~ 12:38:05) 
o zaman zayıflama hapları da var açlık hissetmiyorsun filan ama sonra ölüyorsun işte öyle bir yan etkileri var.

göz dönmesi kan şekerinin düşmesi ile ilgili. ara öğündür çözümü. yemeğe kadar iki saatte bir olacak şekilde ara öğün ye.
mesela 8de kahvaltı, 12de öğlen, 7de akşam yemek mi yiyeceksin.
saat onda üç light bisküvi veya bir porsiyon meyve ye, ya da üç kuru kayısı 3-4 ceviz ye sabah bunlar daha iyi gider.
sonra öğlen 2de ve 4te bir porsiyon meyve ye, ya da birinde meyve diğerinde bisküvi gibi, ya da kepekli tost ayran yap.
akşam da yemeğini ye. çok geç yatacaksan 8,5 9u geçmeyecek şekilde bir light süt iç ya da meyve ye.

bu şekilde acıkmazsın ve yemeğe oturduğunda normal boyutlarda yersin. bir de çook çiğne. o da doyma hissini beraberinde getirir ve ister istemez yavaş yemiş olursun.

edit: ayrıca o ne biçim doktormuş buna ilaç alınır mı yahu. yuh. bir ara öğün verememiş mi acaba?
  • kaputt  (21.05.14 12:56:19 ~ 12:57:07) 
insülin direncine karşı vermiştir.
seviyesine bağlı olarak verilebilir, tekrar bir ölçüm yaptırın.

onun dışında -yazılanın aksine- ara öğünleri kaldırın, karbonhidrat kaynaklarını mümkün olduğunca azaltın (düşkünlük yapanlar onlar) ve 3 hafta sabredin. bu 3 haftada da gerçek açlığın nasıl bir şey olduğunu öğretin yeniden kendinize. yani gerçekten acıktığınızda ne gibi tepkiler veriyor vücudunuz bunu öğrenin. hormonlarınız yeniden düzgün çalışmaya başlasın. az inat edin yani, istekliyseniz.
  • icemint  (21.05.14 13:19:50) 
Karbonhidrat bağımlılığını karbonhidratı kesmeden kıramazsın. Arada bir tüketmek bile bağımlılığı sürdürüyor. Çözüm komple kesmek.


  • arnold schwarzeneger  (21.05.14 13:46:26) 
Çözüm protein ağırlıklı beslenmek. Glisemik indeksi düşük olduğu için kana yavaş karışır kan şekerini yavaş yükseltir ve yavaş düşürür. O da uzun bir süre tok kalmanızı sağlar. Kompleks karbonhidratlar da glisemik indeksi düşük gıdalardır ama dengesini iyi kuramazsınız kilo yapar. O nedenle, en güzeli, tahıl ürünlerini hiç tüketmemek. Karbonhidratı sebzelerden almak daha faydalıdır. İnsülini zıplatan basit şekerlere hiç değinmiyorum bile. Bir tane çikolata yemek, yarım saat içinde aynı çikolatadan iki tane daha yiyeceksiniz anlamına gelir. Ki istediğiniz kadar iradeli olun, bunun iradeyle bir ilgisi olmadığı için sonuç kaçınılmaz olacaktır. O nedenle, dediğim gibi, protein ağırlıklı beslenin uzun süre tok kalın.


  • angelus  (21.05.14 15:36:09) 
arnold haklı.


  • bigl0rd  (21.05.14 16:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.