[]

harici hard disk sorunu

şimid bende 250 gb verbatim harici harddisk var. ben bunu taktım bütün filmleri ve müzikleri buraya attım içinde 25 gb felan boş yer kaldı, gel gör kü şimdi pc hard disk i görmüyor. başka pc de denedim oldu fakat benimkinde görmüyor elektrik gidyo ışığı yanıp sönüyo fakat ne içinden diskin dönme sesi geliyo nede pc de "donanım takıldı" sesi geliyor. bunun sebebi ne olabilir?




 
2.5" mi? Belki yeterli elektrik gelmiyordur. Bir tarafında çift ucu usb olan kablolar var. Birde o şekilde deneyin.


  • iustitia omnibus  (11.06.09 14:12:53) 
firmaware varsa o yolla bir dene. eğer yoksa sana derim ki bazwn windows bu tip sorunlar yaratabiliyor. sorun direk olarak windowsla da alakalı olabilir. benim harici disk de donma sorunu yapıyordu, formattan sonra home yerine pro kurdum canavar gibi şu an.


  • evrendeki en mutevazi insanim  (11.06.09 14:19:28) 
2.5" evet. firmware bulamadım. ayrıca yeterince güç elmemesinden dolayı olabilir çünkü geçenlerde yeni bir ekran kartı taktık pc ye çalıştırmayabilir dediler yeterli güç yokmuş felan fistan. çalıştırdı ama belki onu taktıktan sonra usb ye yeterli güç göndermiyordur.


  • msbel  (11.06.09 14:43:13) 
sanırım aynı harddisklere sahibiz , ben d d aynı sorun olmuştu , dandik usb kabloları bu aleti çalıştırmaya yetmiyormuş , teknosadan pahalı bir usb kablosu aldım , işe yaradı


  • mirac  (11.06.09 14:51:02) 
Firmware işine sakın gireyim deme. Acemi biriysen (ki öyle gözüküyor) HDD'yi bozarsın. Bana senin PC'nin USB'ye yeterli enerji veremediği gibi geldi. Çift başlı USB kablosu kullan. Ya da takılı USB aygıtlar varsa (fare, kamera, yazıcı) söküp dene bir.


  • pichoscosama  (11.06.09 15:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.