[]

diş kırığı

tavşan dişlerimin arası birleşikti zamanında. 3-4 sene önce sarhoşken bira şişesi mi çarptı ne oldu bilmiyorum ama ortasında boşluk oluştu. benim de dişçi fobim var, biraz da yoğun zamanlarımdı pek takmadım(sövgüleri alayım).
o kırığın olduğu yer çürümeye başladı. şimdi ortada az buz belli olan bir siyahlık var. ve kırık hala diş.
3sene geçti. yine dişçi fobim olduğundan gidemiyorum. ne yapılır, hallolur mu? diye sormak istiyorum kısaca.
baya kötü bir görüntü. cesaret toplayıp gideceğim bir gün mecbur.

 
durdugun kabahat. daha fazla durursan eger intihap kapacak. daha fazla canin yanacak. kanal tedavisi gerekir mi bilmiyorum ama o da pahali oluyor.

her seyi birak ve hic zaman kaybetmeden git disciye. artik fobilik olayi gecmis, sonu kotu.
  • goo.gl  (21.05.14 07:32:24) 
tam nasıl gözüktüğünü anlamadım ama aynı durum erkek arkadaşımda vardı.
ön iki dişin biri kırılıyor yarım, sonra onun arası da çürüyor. kendi de bununla 15 yıl filan yaşıyor umursamadığından.
neyse ssk diş hastanesine gittik, yapılan şu ara kısım olduğu ve diş tam olmadığı için dolgu olmadı, o iki diş kesildi, bunun için ssk da olunca iki hafta kadar ön dişler minicik gezdi.(gerçekten komikti, ama sonuçta idare etti ağız yapın ön dişlerini çok göstermiyorsa ağzın kapalı takılıyorsun kimse anlamıyor) sonra da onların yerine yenileri takıldı. porselen diş mi diyorlar. gayet de güzel oldu. elma bile ısıramıyormuş o kadar sene. çekmeye değmez. şimdi çok mutlu:) bu arada özellikle ssk dedim, çünkü özelde çoook pahalı diş yaptırmak, ama sskda tanesi 17 lira mıydı neydi. kontrol filan da ödemiyorsun bir şey. sonra eczaneden ilaç alırken 5 lira yazıyorlar.
  • kaputt  (21.05.14 08:07:27) 
@goo.gl abi kanal dedin yine ağzım yüzüm yamuldu :) öyle mantıkla hallolmuyo maalesef bu fobik işler.
@kaputt hemen hemen aynısı. benimki erkek arkadaşına göre daha minik çaplı bir şey. ayrık dişlilerde bulunan boşluk kadar.

  • hamitt  (21.05.14 09:28:01) 
bence düşünme git doktora, iğne de hakkaten acıtan bişi değil, iğneyi yapınca da hiçbir şey hissetmiyorsun.
bir cesaret git işte. hem ön diş önemli ya dişinin arasına zeytin kaçmış gibi öyle siyah siyah gezeceğine, bir de ön diş bu. ihmal etme.

  • kaputt  (21.05.14 11:49:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.