[]

Brezilya Embraer uçak şirketi

Lan böyle bir firmanın varlığını az evvel EgyptAir'in filosuna bakarken öğrendim. Boeing ve Airbus'ın ardından Kanadalı Bombardier şirketi ile kapışıyorlarmış. Adamlar öyle böyle dünyaya ihracat yapacak büyük bir marka yaratmışlar. ABD'ye bile satıyorlarmış. Helal olsun amk ya.

"Biz niye bunlar gibi yapamıyoruz" diye size sorayım dedim ama sözlükteki birkaç entry'i okuyunca caydım lan. Hadi bu duyuruyu asıl amacına bağlamak için şöyle sorayım: Madem dış güçler engelliyor bu ülkeye niye bir şey denmemiş? Ya da biz her uyarıya hemen boyun eğiyoruz ya? çok mülayimiz. domates, fındık, tekstil satmaya devam aga.

gecenin tartışma konusu. buyrun.

tikler gelecek.

 
Bizim gerizekali bir toplum olmamiz dis guclerin elinde degil bizim elimizde.

komplo teorilerinin mina koyim gerizekaliyiz lan kabul edin.

sacma sapan seylerle ugrasip bilimi teknolojiyi sikimise takmiyos takmiyos sonra popomuz kuru kaliyor. ahahah neyse.

cumhuriyetten sonraki devredeki ivmeyle devam etseydik belki oyle sirketlerimiz olabilirdi biliyoruz hepimiz kapatilan ucak fabrikalarini turkiye'deki. ama gerizekali oldugumuz icin gerizekali olmayi sectik.

olum ilkokulda kitaplarda " ulkemizde bor kaynaklari var ama bizde cikaracak teknoloji yok" cumlelerini okuyarak buyuduk lan biz. anlatsan amarigaliya evropaliya gotuyle guler.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (21.05.14 05:04:06) 
brezilya ile pek cok acidan benzesiriz aslinda.
futbol, mafya, dindarlik (burada biraz ayristigimiz da dogrudur), rusvet, polis siddeti, darbeler, uyusturucu filan falan.

nerede ayrildigimiza, onlarin hele son donemde neleri bizden baska turlu yaptigina odaklanmakta yarar var.
  • viva paulista  (21.05.14 06:29:46) 
brezilya ile pek çok konuda benzeşsek de, onların bizden çok daha fazla kaynağı olduğunu unutmamak gerek. sadece doğal kaynaklar da değil, başka avantajları da var.
yine de, iki ülkenin de temel sorunu sahip olduğu kaynaklarını yeterince doğru kullanamamaktı, onlar son zamanlarda bu konuda daha akılcı davranıyorlar, bizse tam aksine olan kaynakları da sikip atmakla meşgulüz.
türkiye'nin en önemli kaynağı, bir türlü anlamak istemesek de, insan gücü. ama önemli olan bu kaynağı bilimsel temellere dayalı olarak doğru eğitmek, doğru kullanmak. ne yazık ki, uzun zamandır bunun tam aksini yapıyoruz, bedellerini de önümüzdeki 10-20 yıl içinde daha ağır ödeyeceğiz.
  • yalnux  (21.05.14 06:59:54) 
Brezilya bizden daha fazla kaynağa sahip doğru ama bu bizim salak olduğumuzu değiştirmiyor dış güçler falan bi yere kadar istersen üretirsin abicim ha deyince olmaz tabi ama imkansız değil


  • basond  (21.05.14 07:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.