[]

ucaklarda guneslik

ucuslarda guneslikleri neden indirtiyorlar? UV mi geliyor mesela, nedir sebebi?
tesekkur ederim.



 
direkt güneş ışığı beni rahatsız eder. mesela güneşe çıkayım hemen hapşırma başlar.


  • phonex  (21.05.14 00:25:26) 
havada hiç indirildiğine rastlamadım.


  • ya ben lan neyse  (21.05.14 00:25:39) 
uyumak isteyen varsa rahatsız oluyordur belki.


  • himmet dayi  (21.05.14 00:29:40) 
aydınlıkta uyumak zordur ama karanlıkta uyandık durmak daha bi mümkün.


  • ben smyrna  (21.05.14 00:41:37) 
Sanırım soruyu yanlış sordunuz. Uçuşlarda, iniş ve kalkışlarda güneşlikleri 'kaldırtıyorlar'. Güneşlik kapalıysa uyarıyor hostesler iniş ve kalkıştan önce.

Sebebi şurada yazıyor:

skeptics.stackexchange.com

Özetlemek gerekirse:

Kalkış ve iniş uçuşun en tehlikeli olduğu bölümlerdir. Bu bölümlerde oluşabilecek potansiyel problemleri şöyle çözmek amaçlanıyor güneşlikleri açık tutarak:
- Dışarıda bir hasar, yangın ya da duman olursa yolcular görüp mürettebata haber verebilsin
- Uçağın boşaltılması gerekirse, güneşlikler kapalı olursa iç-dış mekandaki ışık farkı daha fazla olur ve dışarı çıkarken gözlerin alışması zorlaşır
- Uçağın boşaltılması gerekirse, hangi tarafın daha güvenli olduğu görülebilir
- Kaza olursa, dışarıdan gelen kurtarma ekipleri uçağın içindeki cesetleri/yaralıları görebilsin diye
  • long live rock n roll  (21.05.14 00:48:39) 
kalktıktan sonra "kapatın" dediklerini duydum ben de. Uyku vb şeyler içindir o zaman.


  • rodriguez2  (21.05.14 02:06:55) 
long live.. hayır yanlış sormamış. uzun uçuşlarda kapatılıyor. sizin dediğinzi başka bişi. lan cevaba yanlış diyeni gördük de soruya yanlış diyeni ilk kez gördüm.


  • ben smyrna  (21.05.14 16:21:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.