[]

Göz tansiyonu

Ben sadece konuyu abartıp abartmadığımı merak ediyorum. lan bir git cevaplarına açığım.

haftasonu lenslerim bittiği için göz doktoruna gittim. koduğumun ülkesinde madeni denetlemekten aciziz ama lens almak için reçete soruyorlar. neyse doktorla şöyle bir konuşma geçti aramızda:

-başın ağrıyor mu aralar?
-evet baya sık.
-göz tansiyonun biraz yüksek çıkmış. vaktin varsa kornea kalınlığını ölçelim.
-6 ay önce hepsini yaptırdım, bişey demediler.

6 ay önce aynı hastanede yaptırdım, görüşümde bir sıkıntı var diyerek.(ailemde gece körlüğü var ondan korkuyorum) eski sonuçlarımı bulsam tansiyona da bakcam ama bulamıyorum.

sonra internete baktım. sonunda kör olmak var. yaşım daha 24.

Bir de yetmedi bugün ağladıktan sonra aynaya baktım. gözümdeki tüm kılcak damarları gördüm diyebilirim. böyle zombi filmi tarzında bir şey.

tüm bunlarla panik yapacak bişey var mı sizce? gideyim bir doktora daha?

 
başka sebeplerden dolayı da göz tansiyonu yüksek çıkabiliyormuş. en iyisi iyice görünmek hatta sık sık kontrole gitmek. panik yapmayın ama 6 ayda bir kontrole gidin.

ailemde göz tansiyonuna sahip birisi var, ondan bildiğim kadarıyla ciddi bir hastalık aslında ve erken teşhis çok önemli. yavaş yavaş ilerliyor fark edildiği anda tedaviye başlamak gerekiyor. bir kaç tane göz damlası kullanıyor gün içerisinde. bir sıkıntısı yok ama, gayet iyi.

ağlayınca kılcal damarlarımız daha çok belli olur sıkıntı yapmayın ve mutlaka doktorunuzun dediklerini uygulayın.
çok geçmiş olsun.
  • leadzeppelin  (20.05.14 23:47:29 ~ 23:48:16) 
g.t. sadece makine ile ölçülen ve yoruma açık OLMAYAN bir değer. acayip kolay kontrol edilebilen ama etmezsen de dediğn gibi kör eden bir hastalık.
valla vaktin varsa hangi şehirde isen hastaneleri dolaş ve doktora gitmeden doğrudan şunu diyerek ölçüm yaptır.. göz tansiyonum var. sanıyorum yükseldi kontrol eder misiniz? bunu söyleyerek 3-4 yerde göz tanisyonunu ölçtür.
6 ay öncene olduğunun çok önemi yok. şimdi varsa vardır. zaten damla kullanacaksın başka bir derdi yok..
4 ten düşük 20' den yüksek olmamalı göz tansiyonu. yani her ikisi de 20 ise normalde yüksek olmamasına rağmen takip etmek gereken bir rakam bu.
ama biri 11 diğeri 20 ise yine takip et ama (bence) risk daha az.
bi kere sana bir doktor g.t. var dediyse sen SALAK değilsen kör olmazsın. neden salak değilsen... umursamazsan...

ben smyrna: 10 kez göz ameiyatı olmuş son 4 yılda en az 100 muayene en az 200 göz ölçümü yaptırmış abiniz.
  • ben smyrna  (20.05.14 23:48:04) 
g.t. değerleri için 4 - 20 dedim ama üst olan sanırım 20 değilde 17 idi.. emin olamadım. ama alt sınır 4 ona eminim.(bende en zor şartlarda bile olmadığı için tam aklımda kalmamış. göz içinde yabancı madde tansiyonu artırır. ama benim gözüme silikon yağı konmasına rağmen artmadı)


  • ben smyrna  (20.05.14 23:50:03 ~ 23:51:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.