[]

CNC tezgahta karton kestirmek

mümkün mü? her tornacı yapar mı? çok pahalı mıdır? bir de bu lazer kesim denilen şey cnc ile aynı şey mi?
sevgiler.


ps:kartonun kalınlığı 1 mm falan

 
makinaya zarar veriyor diye yapmiyor bazi yerler. Karakoy'de kesen yerlerle konusman lazim. (istanbul'da oldugunu varsayarak)

edit: yalniz pahali olur genelde keserlerse de. maket zor zanaat.
  • fortisvita  (20.05.14 23:07:58 ~ 23:08:43) 
1 mm kartonu neden cncde keseceksiniz ki? diğer teknik kısımları bilmiyorum.


  • ben smyrna  (20.05.14 23:08:48) 
@bensmyrna maket için parçaların ölçülerinde hata olmaması ve düzgün kesilmesi gerekiyor. el ile düzgün kesilemeyecek minik parçalar var, o yüzden böyle bir şey istiyorum.


  • odanesi  (20.05.14 23:11:08) 
Olur valla yaparlar karton ne ki neler kesiliyor onda aslinda o alet daha cok sert seyleri kesmek icin karton gibi yumusak bi seyi nasil keser bilemedim simdi. Bi de pahali olabilir


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.05.14 23:15:40) 
1mm lazer kesim ile cok mantikli gelmiyor bana acikcasi.
Benim size tavsiyem kesilicek parcalari 1mm kartona basmaniz 0.1mmlik cizimle. Sonrasinda cetvel falcata/bisturi is gorur. Eger dairesel cizgiler kesmeniz gerekiyorsa saglam iyi bir makasi tercih edin.

Lazer kesim keserken cok yiyor, keseceginiz parcalar dedigijiz kadar ufak ise bunu da goz onunde bulundurarak kestirin. Herseyden onemlisi hepsini yapmadan deneme kesimi yaptirin. Veya 1mmlik karton degil de daha sert bir materyal (plaka tahta vs ) kullanilabilir. O zaman daha rahat keserler.
  • nwnd  (20.05.14 23:24:47) 
lazer kesim kartonu yakar. metali eritiyor.

büyük cnc tezgahlar değil de ufak tezgahlar oluyor. o tezgahlar istediğini yapar. çok pahalı olacağını sanmıyorum. sanayide birine söylesen bedava da yapar.

sen figürü AutoCAD ile çizip sanayiye git.
  • himmet dayi  (20.05.14 23:37:48 ~ 23:38:13) 
lazer kesimi kafandan at, 25 milim çelik kesiyorum ben onunla, yangın çıkar.

maket içinse bauhaus veya koçtaş gibi yerlerde yapabiliyorlar, cnc'e gidersen adam sallamaz seni.
  • devorgilla the gunslinger  (20.05.14 23:50:32) 
Uygun takım ve devir ile cnc keser, uygun güç ile lazer de keser. Ancak sırf bu işi yapan biri dışında kimse bunları ayarlamaya uğraşmaz, kimse tezhagına öyle malzemeler bağlamaz.

Belki wirecut ile kesilebilir ama emin değilim.
  • johan sebastian  (21.05.14 01:07:29) 
Wirecut kesinlikle olmaz, karton elektrik geçirmez. Zaten esas adı e.d.m. (electric discharge machine olarak geçer) kartonu lazer yakar, ayarlayamazsın. Dik işleme de de takım-devir ayarlayacak adam bulamazsın


  • kalemtrash  (21.05.14 10:50:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.